رای قضایی شماره 9109970220101368

رای قضایی شماره 9109970220101368

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970220101368


شماره دادنامه قطعی:
9109970220101368

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/11/16

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
شرط تجدیدنظرخواهی از آرا توسط مدیر عامل

پیام رای:
در موردی که در اساسنامه شرکت تجاری تجدیدنظرخواهی از آراء قضایی در صلاحیت هیات مدیره باشد مدیرعامل اختیار تجدیدنظرخواهی ندارد مگر در صورتی که چنین اختیاری توسط هیات مدیره به وی اعطا شده باشد. لذا تجدیدنظرخواهی مطروحه توسط مدیر عامل بر خلاف اساسنامه شرکت مسموع نیست.

رای دادگاه بدوی
درخصوص دعوی آقای ر. ف. الف. ن.الف. ح. س. ر. ت. س. همگی ح. ه.ج. الف. ل. هر دو م. ح. ف. ش. با وکالت آقای الف.الف. م.م. به طرفیت شرکت ن. با وکالت آقای م.م. به خواسته صدور حکم به خلع ید و قلع و قمع بنا از پلاک های ثبتی.. . فرعی از.. . بخش.. . تهران واقع در.. . و مطالبه اجرت المثل ایام تصرف هر خواسته مقوم به پنجاه و یک میلیون ریال و مطالبه هزینه دادرسی. نظر به اینکه وکیل خواهان دعوی مطالبه اجرت المثل را در اثناء رسیدگی به موجب لایحه وارده به شماره 1893-5/9/90 مسترد نمود لذا دادگاه در این خصوص مستندا به بند ب ذیل ماده 107 قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوی صادر و اما در خصوص دعوی خلع ید و قلع و قمع که به دلالت نامه اداره ثبت اسناد و املاک ناحیه یک کرج مالکیت رسمی و قانونی مورث خواهان ها مرحوم الف.الف. بر پلاک های ثبتی.. . از پلاک های موضوع دعوی محرز است لیکن پلاک.. . به موجب رای شماره 6124-27/1/70 کمیسیون ماده 12 موات تشخیص و به مالکیت دولت جمهوری اسلامی ایران درآمده و به موجب نظریه کارشناس بدوی و هیات کارشناسان منتخب دادگاه به شرح پیوست سابقه و کروکی ترسیمی کل پلاک های.. . و بخشی از پلاک های... در تصرف خوانده قرار دارد و متراژ و میزان دقیق تصرفات در نظریه کارشناسان منعکس و درج گردیده مجموع تصرفات خوانده در ملک خواهان ها بالغ بر 32993 متر مربع گردیده این نظریه از اعتراض موثر و مدلل طرفین مصون باقی مانده لذا دادگاه دعوی را ثابت تشخیص و با احراز مالکیت و وراثت خواهان ها از مالک رسمی به دلالت گواهی های حصر وراثت ابرازی مستندا به مواد 308 و 311 قانون مدنی و 519 قانون آیین دادرسی مدنی حکم به محکومیت خوانده موصوف به خلع ید و قلع و قمع بنای احداثی در ملک خواهان ها به شرح مذکور و جزییات مندرج در نظریه هیات کارشناسان و پرداخت هزینه دادرسی و کارشناسی و حق الوکاله وکیل در حق خواهان ها (طبق تعرفه قانونی) صادر و اعلام و نسبت به مازاد خواسته خواهان ها به لحاظ فقد دلیل و حاکمیت اصل برایت مستندا به ماده 1257 قانون مدنی و 197 قانون آیین دادرسی مدنی حکم به رد دعوی صادر و اعلام می نماید. رای صادره حضوری و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 211 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ رضوی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی شرکت ن. با وکالت آقای م.م. به طرفیت آقایان و خانم ها ف.ش. ه.ج. ل. ر. الف. ع. ح. س. ت. ر. الف. ن. ح. جملگی با وکالت آقای الف.الف. از دادنامه شماره 87-12/2/91 شعبه 211 دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن محکوم به خلع ید از پلاک ثبتی.. . فرعی از پلاک ثبتی.. . فرعی.. . واقع در بخش... تهران و قلع و قمع بنای احداثی در اراضی تصرفی گردیده است. از عطف توجه به مواد 37 و42 اساس نامه شرکت تجدیدنظرخواه نظر به اینکه تجدیدنظرخواهی و اعتراض به رای محاکم قضایی و انتخاب وکیل از حدود اختیارات هیات مدیره می باشد مگر اینکه اختیارات به مدیرعامل تفویض شده باشد و برابر آخرین آگهی تصمیمات شرکت مرقوم این اختیارات به مدیرعامل یا رییس هیات مدیره تفویض نشده است و در پرونده مانحن فیه نیز ارایه نشده است و وکالت نامه وکیل تجدیدنظرخواه بدون رعایت ترتیبات مذکور وجاهت قانونی در وکالت از طرف شرکت تجدیدنظرخواه در موضوع دعوی مانحن فیه نداشته و تجدیدنظرخواهی بدون رعایت مقررات مرقوم موجه نیست. لذا به استناد ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی قرار رد تجدیدنظرخواهی را صادر و اعلام می دارد. رای صادره قطعی است.
مستشاران شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان تهران
صلاتی ـ خشنودی

قاضی:
رضوی , صلاتی , خشنودی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 308 - غصب استیلاء بر حق غیر است به نحو عدوان. اثبات ید بر مال غیر بدون مجوز هم در حکم غصب است.

مشاهده ماده 308 قانون مدنی

ماده 311 - غاصب باید مال مغصوب را عینا به صاحب آن رد نماید و اگر عین تلف شده باشد باید مثل یا قیمت آن را بدهد و اگر به علت دیگری رد عین ممکن نباشد باید بدل آن را بدهد.

مشاهده ماده 311 قانون مدنی

ماده 1257 - هرکس مدعی حقی باشد باید آن را اثبات کند و مدعی علیه هر گاه در مقام دفاع مدعی امری شود که محتاج به دلیل باشد اثبات امر برعهده او است.

مشاهده ماده 1257 قانون مدنی

ماده 107 - استرداد دعوا و دادخواست به ترتیب زیر صورت می گیرد: الف - خواهان می تواند تا اولین جلسه دادرسی دادخواست خود را مسترد کند. در این صورت دادگاه قرار ابطال دادخواست صادر می نماید. ب - خواهان می تواند مادامی که دادرسی تمام نشده دعوای خود را استرداد کند. در این صورت دادگاه قرار رد دعوا صادر می نماید. ج - استرداد دعوا پس از ختم مذاکرات اصحاب دعوا در موردی ممکن است که یا خوانده راضی باشد و یا خواهان از دعوای خود به کلی صرف نظر کند. در این صورت دادگاه قرار سقوط دعوا صادر خواهد کرد.

مشاهده ماده 107 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 2 - هیچ دادگاهی نمی تواند به دعوایی رسیدگی کند مگر اینکه شخص یا اشخاص ذی نفع یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی آنان رسیدگی به دعوا را برابر قانون درخواست نموده باشند.

مشاهده ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM