رای قضایی شماره 9109970269700471

رای قضایی شماره 9109970269700471

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970269700471


شماره دادنامه قطعی:
9109970269700471

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/08/28

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
صرف یافت شدن اسناد مجعول نزد متهم

پیام رای:
صرف یافت شدن اسناد مجعول نزد متهم به معنای جاعل بودن وی نیست.

رای دادگاه بدوی
درخصوص اتهام آقای س. فرزند م. متولد 1344 شغل آزاد فاقد پیشینه محکومیت کیفری آزاد به اقرار قبولی کفالت دایر بر جعل و استفاده از سند مجعول با این توضیح که نامبرده رای شعبه 17 دادگاه تجدیدنظر استان و شعبه 117 دادگاه عمومی تهران و اوراق مربوط به دادگستری را جعل و با علم و اطلاع از جعلی بودن مورد استفاده قرار داده و به دادگاه تجدیدنظر ارایه داده است به شرح محتویات پرونده امر نظر به تحقیقات معموله وگزارش مرکز حفاظت و اطلاعات کل قوه قضاییه و کشف اوراق مجعول از نامبرده و شکایت اولیه شاکی و کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 12 تهران و دفاعیات غیر موجه و غیرموثر متهم و سایر دلایل و قراین منعکس در پرونده بزهکاری نامبرده محرز و مسلم تشخیص لذا دادگاه به استناد مواد 47 و بند سوم از ماده 525 از قانون مجازات اسلامی و با رعایت ماده 22 قانون مذکور به لحاظ اعلام گذشت شاکی خصوصی متهم موصوف را از بابت جعل احکام دادگاه ها به تحمل شش ماه حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی و از بابت استفاده از سند مجعول به پرداخت مبلغ بیست میلیون ریال جزای نقدی به نفع صندوق دولت محکوم می نماید و در مورد اتهام کلاهبرداری صرف نظر از اعلام گذشت شاکی و دفاعیات متهم و به لحاظ فقد دلیل کافی مثبت وقوع بزه دادگاه به استناد بند الف از ماده 177 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 1378 و اصالت البرایه واصل 37 از قانون اساسی حکم به برایت نامبرده صادر و اعلام می نماید و در اجرای ماده 10 قانون مجازات اسلامی پس از قطعیت رای صادره از طرق اجرای احکام اوراق مجعول مکشوفه ممهور به مهر ابطال شود. رای صادره غیابی محسوب و ظرف مدت ده روز پس از تاریخ ابلاغ واقعی قابل واخواهی در این دادگاه و سپس ظرف مدت بیست روز قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1008 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ تقیان

رای دادگاه تجدیدنظر استان
به موجب دادنامه شماره 9109972185800131 مورخ 12/2/1391 و دادنامه غیابی مربوط به آن صادره از دادگاه عمومی جزایی شعبه محترم 1008 تهران آقای س.ش. فرزند م. به دلیل جعل احکام دادگاه ها به استناد مواد 47 22 و 525 قانون مجازات اسلامی به تحمل شش ماه حبس و به دلیل استفاده از سند مجعول به پرداخت بیست میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده است. محکوم علیه بدوی اعتراض نموده و در لایحه تجدیدنظرخواهی اظهار کرده است خودش مجنی علیه است و جعل را مرتکب نشده و اطلاعی از مجعول بودن اوراق نداشته است. بنا به مراتب مذکور و با توجه به مفاد تمام اوراق پرونده و در نظر گرفتن قوانین و مقررات موضوعه و اصول راهنمای دادرسی کیفری اولا: اعتراض معترض در خصوص محکومیت به دلیل جعل وارد تشخیص داده می شود. زیرا محتویات پرونده متضمن دلیلی نیست که ثابت نماید احکام مجعول مکشوفه از سوی تجدیدنظرخواه جعل شده است. علی هذا نظر به اینکه صدور حکم محکومیت کیفری نیازمند یقین قضایی و برهان قاطع دال بر بزهکاری می باشد و بر اساس حدس و احتمال نمی توان و نباید مردم را مجرم قلمداد و در معرض تحمل مجازات قرارداد به استناد تبصره 1 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب با نقض دادنامه معترض عنه در این قسمت رای برایت آقای س.ش. صادر می گردد. ثانیا: اعتراض معترض نسبت به محکومیت به دلیل استفاده از سند مجعول وارد تشخیص داده نمی شود زیرا عملکرد دادگاه محترم بدوی در این مورد با اوضاع و احوال منعکس در پرونده از قبیل نحوه دستگیری تجدیدنظرخواه و کشف احکام مجعول از وی سازگار است و مغایر مقررات به نظر نمی رسد. علی هذا با رد اعتراض و به استناد بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری رای بر تایید دادنامه معترض عنه در این قسمت صادر می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 63 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
محمدعلی زاده اشکلک ـ نجم آبادی

قاضی:
تقیان , نجم آبادی , محمدعلی زاده اشکلک

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 525 ـ هرگاه شخصی عملی انجام دهد که موجب تحریک یا وحشت حیوان گردد ضامن جنایت هایی است که حیوان در اثر تحریک یا وحشت وارد می کند مگر آنکه عمل مزبور مصداق دفاع مشروع باشد.

مشاهده ماده 525 قانون مجازات اسلامی

ماده 10 ـ در مقررات و نظامات دولتی مجازات و اقدام تامینی و تربیتی باید به موجب قانونی باشد که قبل از وقوع جرم مقرر شده است و مرتکب هیچ رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل را نمیتوان به موجب قانون موخر به مجازات یا اقدامات تامینی و تربیتی محکوم کرد لکن چنانچه پس از وقوع جرم قانونی مبنی بر تخفیف یا عدم اجرای مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی یا از جهاتی مساعدتر به حال مرتکب وضع شود نسبت به جرایم سابق بر وضع آن قانون تا صدور حکم قطعی موثر است. هرگاه به موجب قانون سابق حکم قطعی لازم الاجراء صادرشده باشد به ترتیب زیر عمل می شود: الف ـ اگر رفتاری که در گذشته جرم بوده است به موجب قانون لاحق جرم شناخته نشود حکم قطعی اجراء نمی شود و اگر در جریان اجراء باشد اجرای آن موقوف می شود. در این موارد و همچنین در موردی که حکم قبلا اجراء شده است هیچ گونه اثر کیفری بر آن مترتب نیست. ب ـ اگر مجازات جرمی به موجب قانون لاحق تخفیف یابد قاضی اجرای احکام موظف است قبل از شروع به اجراء یا در حین اجراء از دادگاه صادرکننده حکم قطعی اصلاح آن را طبق قانون جدید تقاضا کند. محکوم نیز می تواند از دادگاه صادرکننده حکم تخفیف مجازات را تقاضا نماید. دادگاه صادرکننده حکم با لحاظ قانون لاحق مجازات قبلی را تخفیف میدهد. مقررات این بند در مورد اقدام تامینی و تربیتی که در مورد اطفال بزهکار اجراء می شود نیز جاری است. در این صورت ولی یا سرپرست وی نیز می تواند تخفیف اقدام تامینی و تربیتی را تقاضا نماید. تبصره ـ مقررات فوق در مورد قوانینی که برای مدت معین و یا موارد خاص وضع شده است مگر به تصریح قانون لاحق اعمال نمی شود.

مشاهده ماده 10 قانون مجازات اسلامی

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 177 ـ سایر ترتیبات و قواعد ابلاغ احضاریه و دیگر اوراق قضایی بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی صورت می گیرد.

مشاهده ماده 177 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM