رای قضایی شماره 9109970238000848

رای قضایی شماره 9109970238000848

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970238000848


شماره دادنامه قطعی:
9109970238000848

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/07/23

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
لزوم تقاضای دادسرا جهت صدور حکم بابت جنبه عمومی

پیام رای:
صدور حکم بابت جنبه عمومی جرم ضرب و جرح عمدی منوط به تقاضای دادسرا در کیفرخواست صادره است

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای خ. دایر بر مشارکت در ضرب و جرح عمدی و تخریب وسایل داخل مغازه موضوع شکایت آقای ب. با ملاحظه جمیع اوراق پرونده توجها شکایت شاکی گزارش مرجع انتظامی اظهارات شهود نظریه پزشکی قانونی و نظر به عدم حضور متهم در جلسه دادگاه در مجموع بزه انتسابی به نامبرده محرز و مسلم تشخیص مستندا به مواد 294 295 و تبصره 2 ماده 302 367 480 و 677 قانون مجازات اسلامی از حیث جنبه خصوصی به پرداخت سه دینار بابت کبودی سمت راست گردن سه دینار بابت کبودی سمت چپ گردن و نیم درصد دیه کامل مرد مسلمان بابت ارش تورم بینی و پرداخت 5 درصد دیه کامل مرد مسلمان بابت ارش آسیب نسوج نرم بازوی چپ و زانو و ساق پای چپ و همچنین پرداخت چهار پنجم از یک پنجم از دو دینار از بابت شکستگی دنده نهم قسمت چپ قفسه سینه در حق شاکی ظرف یک سال از تاریخ وقوع بزه محکوم و در ارتباط با جنبه عمومی بزه مستندا به تبصره 2 ماده 269 قانون مجازات اسلامی به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم می گردد. رای صادره غیابی ظرف 10 روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه و سپس ظرف بیست روز قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
دادرس شعبه 1175 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ پور عظیم
در خصوص واخواهی آقای ن. به وکالت از آقای خ. که طی آن حسب شکایت آقای ب. دایر بر ضرب و جرح و تخریب در ارتباط با ضرب و جرح به پرداخت دیه و جنبه عمومی آن به تحمل 91 روز حبس تعزیری و در ارتباط با تخریب نیز به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم شده است و ظاهرا با وصف مراتب فوق در تنظیم دادنامه 91 روز از جنبه عمومی ضرب و جرح قید نشده است. علی هذا چون در این مرحله از دادرسی دلیل و مدرکی که موجب نقض دادنامه موصوف باشد ارایه ننموده است لذا واخواهی وی رد لیکن دادگاه مجازات شش ماه حبس از بابت تخریب را شدید تشخیص داده با رعایت بند 5 ماده 22 قانون مجازات اسلامی شش ماه حبس را به پرداخت چهار میلیون ریال جزای نقدی تبدیل و تخفیف می نماید. مجازات 91 روز حبس از جنبه عمومی ضرب و جرح به قوت خود باقی است. رای صادره حضوری ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان می باشد.
دادرس شعبه 1175 دادگاه عمومی جزایی تهران - پورعظیم

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی آقای ن. به وکالت از آقای خ. از دادنامه شماره 1046 مورخ 10/10/90 شعبه 1175 دادگاه عمومی جزایی تهران که به نحوی با اصلاح در تایید دادنامه شماره 825 مورخ 9/8/90 صادر شده است و مشعر به محکومیت موکل وی به تادیه دیات مقرره و تحمل شش ماه حبس به اتهام ضرب و جرح عمدی و تحمل سه ماه و یک روز به اتهام تخریب می باشد. لیکن در مرحله واخواهی دادگاه در تعیین مدت حبس دچار اشتباه شده نظر به اینکه در کیفرخواست به جنبه عمومی بزه ضرب و جرح عمدی اشاره نشده و تقاضای تعقیب نشده و دادگاه فراتر از مفاد کیفرخواست عمل نموده در این خصوص دادگاه اعتراض را وارد می داند. شش ماه حبس که تبدیل به جزای نقدی شده به استناد شق ب ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری نقض و موکل معترض در این خصوص تبریه می شود در مورد دیات تعیینی نظر به قلت آن از خمس دیه کامله به استناد بند دال ماده 232 قانون آیین دادرسی کیفری قطعی است و قرار رد تجدیدنظرخواهی صادر می شود و در مورد سه ماه و یک روز حبس با لحاظ آن در مورد تخریب نظر به نحوه اظهارات طرفین و مجموع محتویات پرونده و مستندات ابرازی وقوع بزه محرز است. ضمن رد تجدیدنظرخواهی در این قسمت این بخش از رای به استناد شق الف ماده 257 قانون مذکور تایید می شود و به دادگاه محترم به دقت در اعمال قانون و مطابقت موضوع با قانون تذکر داده می شود. این رای قطعی است.
رییس شعبه 55 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
اصلان پور ـ مومنی

قاضی:
پور عظیم , اصلان پور , مومنی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 302 ـ در صورتی که مجنی علیه دارای یکی از حالات زیر باشد مرتکب به قصاص و پرداخت دیه محکوم نمی شود: الف ـ مرتکب جرم حدی که مستوجب سلب حیات است. ب ـ مرتکب جرم حدی که مستوجب قطع عضو است مشروط بر اینکه جنایت وارد شده بیش از مجازات حدی او نباشد در غیر این صورت مقدار اضافه بر حد حسب مورد دارای قصاص و یا دیه و تعزیر است. پ ـ مستحق قصاص نفس یا عضو فقط نسبت به صاحب حق قصاص و به مقدار آن قصاص نمی شود. ت ـ متجاوز و کسی که تجاوز او قریب الوقوع است و در دفاع مشروع به شرح مقرر در ماده (156) این قانون جنایتی بر او وارد شود. ث ـ زانی و زانیه در حال زنا نسبت به شوهر زانیه در غیر موارد اکراه و اضطرار به شرحی که در قانون مقرر است. تبصره 1 ـ اقدام در مورد بندهای (الف) (ب) و (پ) این ماده بدون اجازه دادگاه جرم است و مرتکب به تعزیر مقرر در کتاب پنجم «تعزیرات» محکوم می شود. تبصره 2 ـ در مورد بند (ت) چنانچه نفس دفاع صدق کند ولی از مراتب آن تجاوز شود قصاص منتفی است لکن مرتکب به شرح مقرر در قانون به دیه و مجازات تعزیری محکوم می شود.

مشاهده ماده 302 قانون مجازات اسلامی

ماده 367 ـ در ماده (366) این قانون اگر اولیای هر دو مجنی علیه خواهان قصاص باشند و دو مجنی علیه از نظر دیه یکسان نباشند و دیه مرتکبان بیش از دیه مجنی علیهم باشد مانند اینکه هر دو قاتل مرد باشند و یکی از دو مقتول زن باشد خواهان قصاص از سوی زن باید نصف دیه کامل را بپردازد که در این صورت به سبب مشخص نبودن مرتکب قتل زن فاضل دیه مذکور میان مرتکبان به نسبت مساوی تقسیم می شود. تبصره ـ دیه موضوع این ماده طبق این قانون و قبل از قصاص به مستحق پرداخت می شود.

مشاهده ماده 367 قانون مجازات اسلامی

ماده 480 ـ در موارد تحقق لوث و امکان اثبات جنایت علیه شخصی معین از اطراف علم اجمالی با قسامه طبق مقررات قسامه عمل می شود.

مشاهده ماده 480 قانون مجازات اسلامی

ماده 677 ـ جنایتی که موجب زوال عقل یا کم شدن آن شود هرچند عمدی باشد حسب مورد موجب دیه یا ارش است و مرتکب قصاص نمی شود.

مشاهده ماده 677 قانون مجازات اسلامی

ماده 269 ـ حرز عبارت از مکان متناسبی است که مال عرفا در آن از دستبرد محفوظ میماند.

مشاهده ماده 269 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 232 ـ دیه با رعایت مقررات مربوط و ضرر و زیان محکوم‏له در صورتی از مبلغ وثیقه یا وجه الکفاله کسر می شود که امکان وصول آن از بیمه میسر نباشد و محکوم علیه حاضر نشود و وثیقه گذار یا کفیل هم وی را طبق مقررات حاضر ننموده و عذر موجهی هم نداشته باشد.

مشاهده ماده 232 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM