رای قضایی شماره 9409970956100313

رای قضایی شماره 9409970956100313

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9409970956100313


شماره دادنامه قطعی:
9409970956100313

تاریخ دادنامه قطعی:
1394/03/26

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
حق بیمه دوره کارآموزی و آزمایشی کارگر

پیام رای:
دوره کارآموزی و آزمایشی کارگر جزو سابقه خدمت محسوب شده و حق بیمه این دوران در سوابق بیمه قابل احتساب است.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
درخصوص دادخواست آقای ح.الف. به طرفیت خوانده [اداره کار و امور اجتماعی] و در اعتراض به رای شماره.. . با توجه به شرح شکایت شاکی و دفاع خوانده و اسناد و محتویات پرونده متشکله در اداره کار و اظهارات طرفین اولاـ به موجب مواد 2 و 11 قانون کار دوره کار آموزی و دوره آزمایشی نیز جز سابقه کار است ثانیاـ بر اساس ماده 148 قانون کار حق بیمه دوره کارآموزی نیز قابل احتساب است علیهذا حکم به ورود شکایت شاکی و نقض رای مورد اعتراض از جهت عدم دقت در احراز واقعی سابقه کار صادر می گردد پرونده به همان هیات ارجاع می شود تا مجددا رسیدگی نمایند. این رای مستندا به ماده 63 قانون آیین دادرسی دیوان عدالت اداری صادر و اعلام می گردد. رای صادره با توجه به اقامتگاه اعلامی ظرف مهلت 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری به درخواست هر یک از طرفین یا وکیل یا قایم مقام و یا نماینده قانونی آنها خواهد بود.
رییس شعبه 20 دیوان عدالت اداری - کلی وند

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
با وجود ابلاغ اخطاریه رفع نقض به تجدیدنظرخواه نسبت به تکمیل پرونده در مهلت مقرر قانونی اقدام ننموده لذا به استناد ماده 68 ناظر به ماده 28 از قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 قرار رد دادخواست صادر و اعلام می گردد. این قرار ظرف 10 روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در این شعبه است.
مدیر دفتر شعبه یازدهم تجدید نظر دیوان عدالت اداری - پاداشی

قاضی:
تورج پاداشی , همت کلی وند

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 63 ـ هرگاه شعبه رسیدگی کننده دیوان در مرحله رسیدگی به آراء و تصمیمات مراجع مذکور در بند (2) ماده (10) این قانون اشتباه یا نقصی را ملاحظه نماید که به اساس رای لطمه وارد نکند آن را اصلاح و رای را ابرام می نماید و چنانچه رای واجد ایراد شکلی یا ماهوی موثر باشد شعبه مکلف است با ذکر همه موارد و تعیین آنها پرونده را به مرجع مربوط اعاده کند. مرجع مذکور موظف است مطابق دستور شعبه دیوان نسبت به رفع نقص یا ایرادهای اعلامی اقدام و سپس مبادرت به اتخاذ تصمیم یا صدور رای نماید. در صورتی که از تصمیم متخذه و یا رای صادره مجددا شکایت شود پرونده به همان شعبه رسیدگی کننده ارجاع می شود. شعبه مذکور چنانچه تصمیم و یا رای را مغایر قانون و مقررات تشخیص دهد مستند به قانون و مقررات مربوط آن را نقض و پس از اخذ نظر مشاورین موضوع ماده (7) این قانون مبادرت به صدور رای ماهوی می نماید. تبصره ـ شعبه می تواند علاوه بر نظر مشاورین موضوع ماده (7) عنداللزوم از نظر کارشناسان و متخصصین هر رشته از میان کارشناسان رسمی دادگستری و یا دستگاههای مربوط استفاده نماید.

مشاهده ماده 63 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 28ـ در صورتی که هر یک از موارد مذکور در بندهای (ب) تا (ث) و (چ) ماده (18) این قانون در دادخواست رعایت نشده باشد و یا دادخواست از جهت شرایط مقرر در مواد (19) الی (23) این قانون نقص داشته باشد مدیر دفتر شعبه ظرف دو روز نقایص دادخواست را طی اخطاریه ای به طور مستقیم یا از طریق دفاتر مستقر در مراکز استانها به شاکی اعلام می کند. شاکی ده روز از تاریخ ابلاغ اخطاریه فرصت رفع نقص دارد و چنانچه در مهلت مذکور اقدام به رفع نقص ننماید دادخواست به موجب قرار مدیر دفتر یا جانشین او رد می گردد. این قرار ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در همان شعبه دیوان است. رسیدگی به اعتراض نسبت به رد دادخواست توسط رئیس یا دادرس علی البدل شعبه انجام می شود و پس از صدور دستور توسط قاضی مزبور مراتب توسط مدیر دفتر شعبه به معترض ابلاغ می گردد. این تصمیم قطعی است ولی رد دادخواست مانع طرح مجدد شکایت نیست.

مشاهده ماده 28 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 2 ـ کارگر از لحاظ این قانون کسی است که به هر عنوان در مقابل دریافت حق السعی اعم از مزد حقوق سهم سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می کند.

مشاهده ماده 2 قانون کار

ماده 11 ـ طرفین می توانند با توافق یکدیگر مدتی را به نام دوره آزمایشی کار تعیین نمایند. در خلال این دوره هر یک از طرفین حق دارد بدون اخطار قبلی و بی آنکه الزام به پرداخت خسارات داشته باشد رابطه کار را قطع نماید. در صورتی که قطع رابطه کار از طرف کارفرما باشد وی ملزم به پرداخت حقوق تمام دوره آزمایشی خواهد بود و چنانچه کارگر رابطه کار را قطع نماید کارگر فقط مستحق دریافت حقوق مدت انجام کار خواهد بود. تبصره ـ مدت دوره آزمایشی باید در قرارداد کار مشخص شود. حداکثر این مدت برای کارگران ساده و نیمه ماهر یک ماه و برای کارگران ماهر و دارای تخصص سطح بالا سه ماه می باشد.

مشاهده ماده 11 قانون کار

ماده 148 ـ کارفرمایان کارگاه های مشمول این قانون مکلف هستند بر اساس قانون تامین اجتماعی نسبت به بیمه نمودن کارگران واحد خود اقدام نمایند.

مشاهده ماده 148 قانون کار

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM