رای قضایی شماره

رای قضایی شماره

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره


شماره دادنامه قطعی:

تاریخ دادنامه قطعی:
1390/07/12

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
وجود رابطه استلزامی بین ورود به ملک غیر و تخریب آن

پیام رای:
بزه ورود غیرمجاز به ملک دیگری و تخریب آن دارای رابطه استلزامی بوده (یعنی ورود به ملک لازمه تخریب آن است) و لذا مطابق ماده 46 قانون مجازات اسلامی مجازات اشد اعمال می‎گردد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام متهمین 1-م. 2- م. 3-الف. 4-ش. 5-الف. 6-ج. 7- ف. دایر بر ورود به عنف و تخریب و [متهم] ردیف ششم ورود به عنف و تخریب و ضرب و جرح عمدی و توهین به شرح کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب دادگاه با بررسی جامع اوراق و محتویات پرونده شکایت شاکی و وکیل مدافع و اظهارات شهود و مدارک [تقدیمی] و سایر قراین و امارات موجود در پرونده و با رد دفاعیات متهمین دایر بر داشتن مجوز ماده صد [شهرداری] مبنی بر تخریب محل که با بررسی ملاحظه گردید حکم تخریب صادره نسبت به محل جدیدالاحداث نبوده است بنابراین با احراز بزهکاری متهمین و با توجه به رابطه استلزامی بزه ورود به محل و تخریب بنا متهمین را از حیث ارتکاب جرم تخریب با اعمال ماده 677 و 46 قانون مجازات اسلامی و با اعمال ماده 22 قانون مجازات اسلامی به لحاظ فقدان سابقه کیفری به پرداخت هر کدام دو میلیون ریال جزای نقدی محکوم می نماید و همچنین متهم ج. را بابت توهین و ضرب و جرح عمدی با استناد به مواد 608 480 481 367 قانون مجازات اسلامی بابت جراحت دامیه بالای سر [به] 2 درصد دیه کامل کبودی پشت شانه چپ 5/1 دینار در حق س. و بابت حارصه ساعد دست چپ نیم درصد دیه کامل در حق ج. و بابت حارصه در کف دست راست نیم درصد دیه کامل و پارگی شاخ خلفی منیسک چهار درصد دیه کامل به عنوان ارش در حق م. و بابت توهین به یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم می نماید. رای صادره در خصوص متهمین ج. و الف. و م. غیابی و ظرف مهلت ده روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه و سپس ظرف مهلت بیست روز قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران و در خصوص سایر متهمین حضوری ظرف مهلت بیست روز قابل اعتراض در محاکـم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 1033 دادگاه عمومی جزایی تهران - پاشازاده

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقایان 1- م. 2- الف. از دادنامه شماره 0713 مورخ 12/7/90 صادره از شعبه 1033 دادگاه عمومی که به موجب آن نامبردگان به اتهام تخریب موضوع شکایت تجدیدنظرخواندگان به پرداخت مبلغ دو میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکومیت یافته اند با تقدیم درخواست تجدیدنظرخواهی نسبت به رای صادره اعتراض نموده اند. دادگاه با بررسی محتویات پرونده نظر به این که رای کمیسیون ماده 100 [شهرداری] نسبت به محل تخریب شده صادر نشده بلکه به دلیل عدم دقت مامورین مذکور ملک موصوف تخریب گردیده و تجدیدنظرخواهان نیز به این موضوع وقوف کامل داشته اند دادنامه صادره نیز با رعایت اصول دادرسی و موازین قانونی صادر گردیده متضمن همین موضوع است ضمن رد تجدیدنظرخواهی به عمل آمده دادنامه صادره را به استناد بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری تایید و استوار اعلام می دارد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 9 دادگاه تجدیدنظر استان - مستشار دادگاه
موسوی - محمدی

قاضی:
موسوی , محمدی , پاشازاده

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 677 ـ جنایتی که موجب زوال عقل یا کم شدن آن شود هرچند عمدی باشد حسب مورد موجب دیه یا ارش است و مرتکب قصاص نمی شود.

مشاهده ماده 677 قانون مجازات اسلامی

ماده 46 ـ در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یکسوم مجازات می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می تواند پس از تحمل یکسوم مجازات در صورت دارا بودن شرایط قانونی از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید.

مشاهده ماده 46 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 608 ـ جنایتی که باعث جمع شدن یک یا دو لب و یا قسمتی از آن گردد موجب ارش است خواه موجب نمایان شدن دندان ها بشود خواه نشود.

مشاهده ماده 608 قانون مجازات اسلامی

ماده 480 ـ در موارد تحقق لوث و امکان اثبات جنایت علیه شخصی معین از اطراف علم اجمالی با قسامه طبق مقررات قسامه عمل می شود.

مشاهده ماده 480 قانون مجازات اسلامی

ماده 481 ـ هرگاه مجنی علیه یا اولیای دم ادعاء کنند که مرتکب شخصی نامعین از دو یا چند نفر معین است در صورت تحقق لوث مدعی می تواند اقامه قسامه نماید. با اجرای قسامه بر مجرم بودن یکی از آنها مرتکب به علم اجمالی مشخص می شود و مفاد مواد فوق اجراء می گردد.

مشاهده ماده 481 قانون مجازات اسلامی

ماده 367 ـ در ماده (366) این قانون اگر اولیای هر دو مجنی علیه خواهان قصاص باشند و دو مجنی علیه از نظر دیه یکسان نباشند و دیه مرتکبان بیش از دیه مجنی علیهم باشد مانند اینکه هر دو قاتل مرد باشند و یکی از دو مقتول زن باشد خواهان قصاص از سوی زن باید نصف دیه کامل را بپردازد که در این صورت به سبب مشخص نبودن مرتکب قتل زن فاضل دیه مذکور میان مرتکبان به نسبت مساوی تقسیم می شود. تبصره ـ دیه موضوع این ماده طبق این قانون و قبل از قصاص به مستحق پرداخت می شود.

مشاهده ماده 367 قانون مجازات اسلامی

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM