رای قضایی شماره

رای قضایی شماره

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره


شماره دادنامه قطعی:

تاریخ دادنامه قطعی:
1390/03/10

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
قابلیت اعمال تعدد جرم در قبال تحصیل مال نامشروع و غصب عنوان دولتی توسط کارمند

پیام رای:
غصب عنوان دولتی و سپس تحصیل مال نامشروع از این طریق تعدد مادی است و به استناد ماده 47 قانون مجازات اسلامی موجب جمع مجازات است و به صرف اینکه غصب عنوان مقدمه تحصیل مال بوده نافی تعدد و جمع مجازات نیست.

رای دادگاه بدوی
درخصوص اتهام آقای س. فرزند ر. 28 ساله شغل آزاد و آزاد با ایداع وثیقه دایر برکلاهبرداری و غصب عنوان دولتی با معرفی خود به عنوان مامور وزارت اطلاعات و کشور با عنایت به شکایت خانم ش. و آقایان م. و -ع. و م. و ح. و الف. و م. وگ. مامورین حفاظت اطلاعات قوه قضاییه وکشف مقداری اوراق و تصاویر اسناد و همچنین تعدادی گذرنامه افغانی و صورت جلسه مواجهه حضوری متهم با شکات و قبول اتهام توسط متهم و دریافت وجوه از آنان جهت انجام امور غیرقانونی و تحقیقات دادسرا و دفاعیات غیرموجه متهم و کیفرخواست صادره و دفاعیات غیر موثر متهم در دادگاه و سایر قراین موجود اتهامات وی ثابت تشخیص [و] علیهذا دادگاه صرف نظر از اعلام رضایت شکات نسبت به متهم و تطبیق اتهام کلاهبرداری به تحصیل مال نامشروع با استناد به مواد 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء اختلاس و کلاهبرداری و ماده 555 قانون تعزیرات و رعایت ماده 47 قانون مجازات اسلامی از حیث تعدد جرم درخصوص تحصیل مال نامشروع متهم به هشت ماه حبس و در خصوص اتهام غصب عنوان دولتی نیز به شش ماه حبس با احتساب ایام بازداشت سابق محکوم می گردند. همچنین در اجرای ماده 10 قانون مجازات اسلامی حکم به تحویل گذرنامه های مکشوفه به سفارت افغانستان صادر می شود. رای صادره حضوری و ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر است.
رییس شعبه 1021 دادگاه عمومی جزایی تهران - افشار

رای دادگاه تجدیدنظر استان
آقای س. با وکالت خانم م. نسبت به دادنامه 100232 مورخ 10/3/90 صادره از سوی شعبه 1021 دادگاه عمومی جزایی در مورد محکومیت غیرقطعی به هشت ماه حبس تعزیری از باب تحصیل مال از راه نامشروع و شش ماه حبس تعزیری از باب غصب عنوان دولتی تجدیدنظرخواهی نموده توجها به مفاد لایحه تقدیمی و دادنامه تجدیدنظرخواسته و محتویات پرونده مطروحه ایرادی مدلل و موجه که موثر در مقام بوده و موجبات نقض دادنامه موصوف را فراهم آورد ارایه و اعلام نگردیده است و عنایتا به اینکه دادنامه معترض عنه با رعایت مقررات شکلی و ماهوی صادر گردیده است و عاری از منقصت قانونی است فلذا تجدیدنظرخواهی را مردود دانسته النهایه به جهت وضعیت خاص نامبرده و سوابق اجتماعی و کسب رضایت تجدیدنظرخوانده به استناد تبصره 2 ماده 22 از قانون تشکیل محاکم عمومی و انقلاب مجازات هشت ماه حبس تعزیری معینه در دادنامه مارالذکر را با انتخاب شق دیگر مجازات معینه از سوی مقنن به جزای نقدی به میزان بیست میلیون ریال به نفع دولت تبدیل و مجازات شش ماه حبس تعزیری را به چهار ماه حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی تقلیل داده و با این وصف دادنامه تجدیدنظرخواسته را به استناد بند الف از ماده 257 از قانون آیین دادرسی کیفری تایید نموده و اعلام می دارد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 4 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشاردادگاه
جوادی - سعادت زاده

قاضی:
محمد علی افشار , هدایت اله جوادی , بهزاد سعادت زاده

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

ماده 10 ـ در مقررات و نظامات دولتی مجازات و اقدام تامینی و تربیتی باید به موجب قانونی باشد که قبل از وقوع جرم مقرر شده است و مرتکب هیچ رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل را نمیتوان به موجب قانون موخر به مجازات یا اقدامات تامینی و تربیتی محکوم کرد لکن چنانچه پس از وقوع جرم قانونی مبنی بر تخفیف یا عدم اجرای مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی یا از جهاتی مساعدتر به حال مرتکب وضع شود نسبت به جرایم سابق بر وضع آن قانون تا صدور حکم قطعی موثر است. هرگاه به موجب قانون سابق حکم قطعی لازم الاجراء صادرشده باشد به ترتیب زیر عمل می شود: الف ـ اگر رفتاری که در گذشته جرم بوده است به موجب قانون لاحق جرم شناخته نشود حکم قطعی اجراء نمی شود و اگر در جریان اجراء باشد اجرای آن موقوف می شود. در این موارد و همچنین در موردی که حکم قبلا اجراء شده است هیچ گونه اثر کیفری بر آن مترتب نیست. ب ـ اگر مجازات جرمی به موجب قانون لاحق تخفیف یابد قاضی اجرای احکام موظف است قبل از شروع به اجراء یا در حین اجراء از دادگاه صادرکننده حکم قطعی اصلاح آن را طبق قانون جدید تقاضا کند. محکوم نیز می تواند از دادگاه صادرکننده حکم تخفیف مجازات را تقاضا نماید. دادگاه صادرکننده حکم با لحاظ قانون لاحق مجازات قبلی را تخفیف میدهد. مقررات این بند در مورد اقدام تامینی و تربیتی که در مورد اطفال بزهکار اجراء می شود نیز جاری است. در این صورت ولی یا سرپرست وی نیز می تواند تخفیف اقدام تامینی و تربیتی را تقاضا نماید. تبصره ـ مقررات فوق در مورد قوانینی که برای مدت معین و یا موارد خاص وضع شده است مگر به تصریح قانون لاحق اعمال نمی شود.

مشاهده ماده 10 قانون مجازات اسلامی

ماده 555 ـ هر کس بدون سمت رسمی یا اذن از طرف دولت خود را در مشاغل دولتی اعم از کشوری یا لشکری و انتظامی که از نظر قانون مربوط به او نبوده است دخالت دهد یا معرفی نماید به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم خواهد شد و چنانچه برای دخالت یا معرفی خود در مشاغل مزبور سندی جعل کرده است مجازات جعل را نیز خواهد داشت.

مشاهده ماده 555 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM