رای قضایی شماره 26/90/3049

رای قضایی شماره 26/90/3049

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 26/90/3049


شماره دادنامه قطعی:
26/90/3049

تاریخ دادنامه قطعی:

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
عدم صدور ابلاغ سردفتری به دلیل عدم نیاز

پیام رای:
عدم صدور ابلاغ سردفتری اسناد رسمی به دلیل عدم نیاز به رغم قبولی در آزمون و طی مراحل بعدی آن غیرقانونی است.

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
شاکی با تقدیم دادخواستی به طرفیت مشتکی عنه تقاضای الزام به صدور حکم سردفتری اسناد رسمی شهر اصفهان را نموده است با عنایت به محتویات پرونده ومفاد لایحه جوابیه مشتکی عنه مثبوت به شماره 708 مورخ 10/3/91 و باتوجه به اینکه شاکی در آزمون سردفتری سال 1386 شرکت و در شهر اصفهان قبول و مراحل آزمایش و اختبار و سپردن تضمین و تعهد و غیره را نیز سپری نموده است لیکن در مرحله صدور ابلاغ طی نامه شماره 212702/90-26/11/1390 مدیرکل امور اسناد و سردفتران سازمان ثبت به لحاظ عدم احساس نیاز به تاسیس دفترخانه در محل از صدور ابلاغ سردفتری خودداری شده است علی هذا خواسته شاکی موجه تشخیص و علت اعلام توسط طرف شکایت قادر به تضییع و نقض حقوق مکتسبه شاکی نبوده و به استناد مواد 1 3 7 13 و 14 قانون دیوان عدالت اداری و مواد 5و 6 قانون دفاتر اسناد رسمی حکم به ورود شکایت و الزام سازمان ثبت اسناد واملاک کشور بر صدور ابلاغ سردفتر اسناد رسمی شهر اصفهان برای شاکی صادر و اعلام می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 26 دیوان عدالت اداری- مستشاران شعبه
قاسم زاده - حسینیان - خدایی

قاضی:
محسن خدائی , حسینیان , قاسم زاده

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 1ـ در اجرای اصل یکصد و هفتاد و سوم ( 173 ) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به منظور رسیدگی به شکایات تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به ماموران واحدها و آیین نامه های دولتی خلاف قانون یا شرع یا خارج از حدود اختیارات مقام تصویب کننده دیوان عدالت اداری که در این قانون به اختصار «دیوان» نامیده می شود زیر نظر رئیس قوه قضائیه تشکیل می گردد.

مشاهده ماده 1 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 3ـ هر شعبه بدوی دیوان از یک رئیس یا دادرس علی البدل و هر شعبه تجدیدنظر از یک رئیس و دو مستشار تشکیل می شود. شعبه تجدیدنظر با حضور دو عضو رسمیت می یابد و ملاک صدور رای نظر اکثریت است. آراء شعب تجدیدنظر دیوان قطعی است. تبصره ـ چنانچه جلسه شعبه تجدیدنظر با حضور دو عضو رسمیت یابد و هنگام صدور رای اختلاف نظر حاصل شود یک عضو مستشار توسط رئیس دیوان به آنان اضافه می شود.

مشاهده ماده 3 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 7ـ دیوان می تواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشته های مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند به عنوان مشاور دیوان داشته باشد. در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره و کارشناسی به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی می شود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای می نماید. تبصره ـ حقوق و مزایای مشاورینی که در اجرای ماده (9) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 25/9/1385 منصوب شده اند مطابق مقررات زمان انتصاب محاسبه و پرداخت می شود.

مشاهده ماده 7 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 13ـ اثر ابطال مصوبات از زمان صدور رای هیات عمومی است مگر در مورد مصوبات خلاف شرع یا در مواردی که به منظور جلوگیری از تضییع حقوق اشخاص هیات مذکور اثر آن را به زمان تصویب مصوبه مترتب نماید.

مشاهده ماده 13 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 14ـ مرجع حل اختلاف در صلاحیت بین شعب دیوان و سایر مراجع قضائی شعب دیوان عالی کشور است.

مشاهده ماده 14 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM