رای قضایی شماره

رای قضایی شماره

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره


شماره دادنامه قطعی:

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/02/25

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
شرط تعیین مجازات از باب جنبه عمومی بزه ایراد ضرب و جرح عمدی توسط دادگاه

پیام رای:
در مورد جنبه عمومی جرم ضرب و جرح عمدی اگر تقاضای کیفر از این بابت از سوی دادسرا صورت نگرفته باشد دادگاه مواجه با تکلیف نمی باشد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام خانم ک. فرزند ز. دایر بر ایراد ضرب و جرح عمدی نسبت به شاکیه خانم س. در مورخ 17/5/90 با توجه به شکایت شاکیه با وکالت خانم س. وکیل دادگستری گزارش مرجع انتظامی گواهی پزشکی قانونی اظهارات شهود و مطلعین اقاریر متهم مبنی بر وقوع درگیری و دفاعیات غیرموجه وی و سایر قراین موجود در پرونده لذا بزهکاریش محرز است و مستندا به مواد 302 480 48 قانون مجازات اسلامی متهم نامبرده را به پرداخت یک فقره نیم صدم دیه کامله بابت جراحت حارصه ساعد چپ یک فقره سه هزارم دیه کامله بابت کبودی قسمت فوقانی خارجی ابروی چپ و یک فقره هفتاد و پنج صدم از یک هزارم دیه کامله بابت قرمزی ساعد چپ ظرف یک سال از تاریخ ضرب و جرح در حق نامبرده محکوم می نماید. و در مورد جنبه عمومی جرم با توجه به عدم تقاضای کیفر از این ناحیه از سوی دادسرا لذا دادگاه مواجه با تکلیف نمی باشد. رای صادره حضوری ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان می باشد.
رییس شعبه 1175 دادگاه عمومی جزایی تهران - پور عبدالله

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی طرفین شکایت 1- س. با وکالت خانم س. و 2- خانم ک. نسبت به دادنامه شماره 00119 مورخ 25/2/91 صادره از شعبه 1175 دادگاه عمومی جزایی تهران مشعر بر محکومیت خانم ص. به پرداخت دیه به اتهام ایراد ضرب و جرح عمدی با توجه به اینکه دیه محکوم بها کمتر از حد نصاب مصرح در بند د ماده 233 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 78 است لذا موضوع قابل طرح در مرجع تجدیدنظر به لحاظ قطعی بودن رای نمی باشد با رعایت ماده 241 قانون آیــین دادرســی فــوق-الذکـر قرار رد تجدیدنظرخواهی صادر و اعلام می نماید. این رای قطعی است.
رییس شعبه 9 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار دادگاه
موسوی - ظاهری

قاضی:
ظاهری , موسوی , پورعبدالله

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 302 ـ در صورتی که مجنی علیه دارای یکی از حالات زیر باشد مرتکب به قصاص و پرداخت دیه محکوم نمی شود: الف ـ مرتکب جرم حدی که مستوجب سلب حیات است. ب ـ مرتکب جرم حدی که مستوجب قطع عضو است مشروط بر اینکه جنایت وارد شده بیش از مجازات حدی او نباشد در غیر این صورت مقدار اضافه بر حد حسب مورد دارای قصاص و یا دیه و تعزیر است. پ ـ مستحق قصاص نفس یا عضو فقط نسبت به صاحب حق قصاص و به مقدار آن قصاص نمی شود. ت ـ متجاوز و کسی که تجاوز او قریب الوقوع است و در دفاع مشروع به شرح مقرر در ماده (156) این قانون جنایتی بر او وارد شود. ث ـ زانی و زانیه در حال زنا نسبت به شوهر زانیه در غیر موارد اکراه و اضطرار به شرحی که در قانون مقرر است. تبصره 1 ـ اقدام در مورد بندهای (الف) (ب) و (پ) این ماده بدون اجازه دادگاه جرم است و مرتکب به تعزیر مقرر در کتاب پنجم «تعزیرات» محکوم می شود. تبصره 2 ـ در مورد بند (ت) چنانچه نفس دفاع صدق کند ولی از مراتب آن تجاوز شود قصاص منتفی است لکن مرتکب به شرح مقرر در قانون به دیه و مجازات تعزیری محکوم می شود.

مشاهده ماده 302 قانون مجازات اسلامی

ماده 480 ـ در موارد تحقق لوث و امکان اثبات جنایت علیه شخصی معین از اطراف علم اجمالی با قسامه طبق مقررات قسامه عمل می شود.

مشاهده ماده 480 قانون مجازات اسلامی

ماده 48 ـ تعلیق مجازات با رعایت مقررات مندرج در تعویق صدور حکم ممکن است به طور ساده یا مراقبتی باشد.

مشاهده ماده 48 قانون مجازات اسلامی

ماده 233 ـ چنانچه قرار تامین صادر شده متضمن تادیه وجه التزام باشد یا متهم خود ایداع وثیقه کرده باشد در صورت عدم حضور محکوم علیه و عدم امکان وصول آن از بیمه علاوه بر اخذ دیه و ضرر و زیان محکوم‏له از محل تامین جزای نقدی نیز در صورت محکومیت وصول می شود و در مورد قرار وثیقه در صورت حضور و عجز از پرداخت محکومیت های فوق با لحاظ مستثنیات دین از محل تامین اخذ می شود.

مشاهده ماده 233 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM