رای قضایی شماره 9409970223400807

رای قضایی شماره 9409970223400807

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9409970223400807


شماره دادنامه قطعی:
9409970223400807

تاریخ دادنامه قطعی:
1394/10/07

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
اعمال مقررات تعدد مادی در مقام ادغام احکام محکومیت های متعدد

پیام رای:
مقررات تعدد مادی صرفا حین صدور حکم قابل اعمال بوده و تشدید مجازات به استناد مقررات تعدد مادی در مقام ادغام محکومیت های صادره سابق فاقد وجاهت قانونی است.

رای دادگاه بدوی
حسب کیفر خواست دادسرای عمومی ناحیه.. . تهران آقای غ.الف. متهم است به تحریق عمدی خودرو آقای ع.ک. و حمل و نگهداری اسلحه کمری بدون مجوز قانونی به همراه 8 تیر جنگی دادگاه با عنایت به شکایت شاکی خصوصی مودای شهادت شهود و سوابق محکومیت کیفری متهم و گزارش نیروی انتظامی و اقاریر متهم در مرحله تحقیقات مقدماتی و دفاعیات بلاوجه متهم در جلسه دادرسی بزه های منتسب را محرز و مسلم می داند. لذا مستندا به مواد 215و676 قانون مجازات اسلامی به 3 سال حبس تعزیری و مواد 1و2 قانون تشدید مجازات مرتکبین قاچاق اسلحه و مهمات مصوب 1390 به تحمل 5 سال حبس تعزیری محکوم میگردد و ضمنا اسلحه و مهمات مکشوفه نیز ضبط میگردد که در اجرای مفاد ماده 134 قانون مجازات اسلامی مجازات حداکثر اعمال خواهد شد. رای صادر شده حضوری محسوب و ظرف مهلت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در محاکم تجدید نظر استان تهران می باشد.
مستشار دادگاه تجدیدنظر مامور خدمت در شعبه 1081 دادگاه کیفری 2 تهران -حسین طالبی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدید نظر خواهی آقای غ.الف. نسبت به دادنامه شماره 535 مورخ1394/6/10 صادره از شعبه1081 دادگاه عمومی تهران که به موجب آن پس از نقض دادنامه شماره 1277 مورخ 1393/11/13 و دادنامه شماره 880 مورخ 1393/8/20 هر دو صادره از شعبه 1081 دادگاه عمومی تهران و در مقام ادغام دادنامه های مذکور به تحمل پنج سال حبس و ضبط سلاح و مهمات مکشوفه و ایضا تحمل سه سال حبس به اتهام تحریق عمدی با رعایت ماده 134 قانون مجازات اسلامی محکوم گردیده است. محتویات پرونده حاکی است متهم بدوا به اتهام حمل و نگهداری سلاح کمری تحت تعقیب قرار گرفته که منجر به محکومیتش به تحمل سه سال حبس طی دادنامه شماره 880 مورخ 1393/8/20 و متعاقبا به اتهام تحریق موضوع شکایت آقای ع.ک. به تحمل دوسال حبس طی دادنامه شماره 1277 مورخ 1393/11/13 شده است که به هیچ یک از آنها اعتراض نکرده و دادنامه های مذکور قطعی گردیده است. پیرو در خواست متهم دایر بر ادغام محکومیتها دادگاه بدوی مبادرت به صدور دادنامه معترض عنه نموده است؛ در حالیکه تشدید مجازات موضوع ماده 134 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 صرفا در حین صدور حکم قابل اعمال بوده و نقض دادنامه های سابق الصدور توسط دادگاه بدوی در مانحن فیه فاقد مستند قانونی است. علیهذا و مستندا به مواد 434 و 455 قانون آ.د.ک دادنامه معترض عنه را نقض و دادنامه های سابق الصدور به شماره های 1277مورخ 1393/11/13 و880 مورخ 1393/8/20 را ابقاء نموده و مقرر میدارد اجرای احکام با لحاظ مقررات ماده 134 قانون مجازات اسلامی آن ها را اجرا نماید. این رای قطعی است.
شعبه 34 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار و مستشار
محمدتقی سلیمی - سیدعلی اصغر کمالی

قاضی:
حسین طالبی , سلیمی , کمالی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 215 ـ بازپرس یا دادستان در صورت صدور قرار منع یا موقوفی تعقیب باید تکلیف اشیاء و اموال کشف شده را که دلیل یا وسیله ارتکاب جرم بوده و یا از جرم تحصیل شده یا حین ارتکاب استعمال و یا برای استعمال اختصاص داده شده است تعیین کند تا حسب مورد مسترد ضبط یا معدوم شود. در مورد ضبط دادگاه تکلیف اموال و اشیاء را تعیین می کند. همچنین بازپرس و یا دادستان مکلف است مادام که پرونده نزد وی جریان دارد به تقاضای ذینفع و با رعایت شرایط زیر دستور رد اموال و اشیاء مذکور را صادر نماید: الف ـ وجود تمام یا قسمتی از آن اشیاء و اموال در بازپرسی یا دادرسی لازم نباشد. ب ـ اشیاء و اموال بلامعارض باشد. پ ـ جزء اشیاء و اموالی نباشد که باید ضبط یا معدوم گردد. در کلیه امور جزایی دادگاه نیز باید ضمن صدور حکم یا قرار یا پس از آن اعم از اینکه مبنی بر محکومیت یا برائت یا موقوفی تعقیب متهم باشد در مورد اشیاء و اموالی که وسیله ارتکاب جرم بوده یا در اثر جرم تحصیل شده یا حین ارتکاب استعمال و یا برای استعمال اختصاص یافته است باید رای مبنی بر استرداد ضبط یا معدوم شدن آن صادر نماید. تبصره 1 ـ متضرر از قرار بازپرس یا دادستان یا قرار یا حکم دادگاه می تواند از تصمیم آنان راجع به اشیاء و اموال مذکور در این ماده شکایت کند و طبق مقررات در دادگاه های جزایی شکایت خود را تعقیب و درخواست تجدیدنظر نماید هر چند قرار یا حکم دادگاه نسبت به امر جزائی قابل شکایت نباشد. تبصره 2 ـ مالی که نگهداری آن مستلزم هزینه نامتناسب برای دولت است یا موجب خرابی یا کسر فاحش قیمت آن می گردد و حفظ مال هم برای دادرسی لازم نیست و همچنین اموال ضایع شدنی و سریع الفساد حسب مورد به دستور دادستان یا دادگاه به قیمت روز فروخته می شود و وجه حاصل تا تعیین تکلیف نهایی در صندوق دادگستری به عنوان امانت نگهداری می گردد.

مشاهده ماده 215 قانون مجازات اسلامی

ماده 676 ـ در زوال و نقصان حافظه و نیز اختلال روانی در صورتی که به حد جنون نرسد ارش ثابت است.

مشاهده ماده 676 قانون مجازات اسلامی

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

ماده 434 ـ جهات تجدید نظرخواهی به شرح زیر است: الف ـ ادعای عدم اعتبار ادله یا مدارک استنادی دادگاه ب ـ ادعای مخالف بودن رای با قانون پ ـ ادعای عدم صلاحیت دادگاه صادرکننده رای یا وجود یکی از جهات رد دادرس ت ـ ادعای عدم توجه دادگاه به ادله ابرازی تبصره ـ اگر تجدید نظرخواهی به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده به عمل آید در صورت وجود جهت دیگر به آن هم رسیدگی می شود.

مشاهده ماده 434 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 455 ـ دادگاه تجدید نظر استان پس از تشکیل جلسه رسیدگی و اعلام ختم دادرسی به شرح زیر اتخاذ تصمیم می کند: الف ـ هرگاه رای مورد تجدید نظرخواهی مطابق ادله موجود در پرونده و طبق قانون صادر شده باشد رای را تایید و پرونده را به دادگاه صادرکننده رای اعاده می کند. ب ـ هرگاه متهم به جهات قانونی قابل تعقیب نباشد یا دادگاه تجدید نظر استان به هر دلیل برائت متهم را احراز کند رای تجدید نظرخواسته را نقض و رای مقتضی صادر می کند هرچند محکوم علیه درخواست تجدید نظر نکرده باشد و چنانچه محکوم علیه زندانی باشد به دستور دادگاه فوری آزاد می شود. پ ـ چنانچه رای تجدید نظرخواسته را مخالف قانون تشخیص دهد با استدلال و ذکر مبانی و مستند قانونی آن را نقض و در ماهیت انشای رای می کند. تبصره ـ عدم رعایت تشریفات دادرسی موجب نقض رای نیست مگر آنکه تشریفات مذکور به درجه ای از اهمیت باشد که موجب بی ـاعتباری رای شود.

مشاهده ماده 455 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM