رای قضایی شماره 9309970270200889

رای قضایی شماره 9309970270200889

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970270200889


شماره دادنامه قطعی:
9309970270200889

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/08/17

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
ارزش اثباتی لوث و قسامه

پیام رای:
در جنایات مادون نفس جنبه عمومی جرم با لوث و قسامه ثابت نمی شود.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای م. مبنی بر شرکت در ایراد ضرب وجرح عمدی و نیز ایراد ضرب وجرح عمدی منتهی به شکستگی استخوان بینی و اتهام آقای م.س. مبنی بر شرکت در ایراد ضرب وجرح عمدی و ایراد ضرب وجرح عمدی منتهی به شکستگی استخوان دنده سمت راست؛ با عنایت به مفاد کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ده تهران و اظهارات گواهان در برگ های 16 الی 18 پرونده و گواهی های پزشکی قانونی دادگاه موضوع را از موارد لوث تشخیص و اجرای قرار قسامه نموده است لذا توجه اتهام به هر دو نفر محرز است. دادگاه با استناد به مواد 160 291 448 462 488 549 559 456 653 709 710 714 قانون مجازات اسلامی 1392 آقای م. را به پرداخت جمعا دوازده و هفتادوپنج صدم (75/12) درصد دیه کامل بابت شکستگی بینی و عمل جراحی صورت گرفته کبودی و دامیه زیر چشم راست کبودی بینی کبودی خلف گردن و جراحت دامیه قاعده بینی در حق شاکی و آقای م.س. را به پرداخت یک درصد دیه کامل بابت شکستگی دنده نهم سمت راست در حق شاکی و از حیث جنبه عمومی جرم با استناد به ماده 614 قانون مجازات اسلامی 1375 و با رعایت بند "ث" ماده 38 قانون مجازات اسلامی 1392 آقای م. را به تحمل یک سال حبس و آقای م.س. را به تحمل سه ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم می نماید. در مورد صدمه پارگی رباط متقاطع قدامی زانوی راست شاکی ادای سوگند ننموده است و راجع به اتهام آقای م.س. نیز ادله اثباتی کافی ارایه نشده است لذا با استناد به ماده 120 قانون مجازات اسلامی 1392 حکم بر برایت صادر و اعلام می گردد. راجع به اعتراض شاکی نسبت به قرار منع تعقیب صادره از سوی بازپرس محترم شعبه چهارم دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ده تهران چون قرار صادره بر اساس موازین قانونی بوده و ایراد و اشکال موثری که موجب خدشه بر آن گردد ارایه نشده است با استناد به بند "ن" ماده 3 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب قرار مذکور را تایید و استوار می نماید. رای صادره در مورد اعتراض به قرار منع تعقیب قطعی است و در سایر موارد حضوری و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1163 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ معصومی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در این پرونده آقای.. . و خانم.. . به وکالت از آقای م. و م.س. به طرفیت آقای م.ر. و هم چنین آقای م.ر. به طرفیت آقای م.س. هر یک نسبت به بخشی از دادنامه شماره 300453-19/05/93 شعبه 1163 دادگاه عمومی جزایی تهران در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نمودند که به موجب دادنامه مذکور آقایان م. و م.س. به اتهام مشارکت در ایراد ضرب وجرح عمدی هر یک به پرداخت دیه در حق آقای م.ر. و از بابت جنبه عمومی آقای م. به تحمل یک سال حبس و آقای م.س. به تحمل سه ماه و یک روز حبس محکوم و در خصوص اتهام آقای م.س. دایر بر ضرب وجرح عمدی حسب مواد استنادی در دادنامه حکم برایت صادرشده است. اینک با توجه به محتویات پرونده و تحقیقات معموله و مفاد صورت جلسه مورخ 14/05/93 دادگاه بدوی که صدور حکم بر اساس آن و از طریق لوث و اجرای قسامه توسط شاکی خصوصی بوده است و بر محکومیت آقایان م. و م.س. به پرداخت دیه در حق شاکی خصوصی که با اجرای قسامه ثابت شده است ایرادی وارد نیست ولی لوث و قسامه فقط برای اثبات دیه موثر می باشد و نمی تواند با لوث و قسامه حکم بر محکومیت از جهت جنبه عمومی صادر کرد و لذا از بابت جنبه عمومی اعتراض تجدیدنظرخواهان وارد است و دادگاه به استناد بند یک از ردیف ب از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری مجازات از جنبه عمومی را نقض و به استناد ماده 177 قانون مذکور آقایان م. و م.س. را از بابت جنبه عمومی تبریه می نماید. و اما حکم به محکومیت آنان به پرداخت دیه صحیح بوده و ایرادی به دادنامه از این حیث وارد نمی باشد. و هم چنین حکم برایت آقای م.س. نیز صحیح و مطابق مقررات می باشد و اعتراض موجهی در این موارد از سوی تجدیدنظرخواهان به عمل نیامده است لذا دادگاه ضمن رد اعتراض تجدیدنظرخواهان وفق بند الف از ماده 257 مذکور دادنامه تجدیدنظرخواسته را تایید می نماید. این رای قطعی است.
مستشاران شعبه 57 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
ناصری نژاد ـ قاسمی

قاضی:
مسعود معصومی , ناصری نژاد , قاسمی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 614 ـ قطع و از بین بردن تمام زبان کودکی که زمان سخن گفتن او فرا نرسیده موجب دیه کامل است لکن اگر بعدا معلوم شود که لال بوده است مازاد بر یک سوم دیه مسترد می شود.

مشاهده ماده 614 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

ماده 120 ـ هرگاه وقوع جرم یا برخی از شرایط آن و یا هریک از شرایط مسوولیت کیفری مورد شبهه یا تردید قرار گیرد و دلیلی بر نفی آن یافت نشود حسب مورد جرم یا شرط مذکور ثابت نمی شود.

مشاهده ماده 120 قانون مجازات اسلامی

ماده 3 – طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نسخ شده است.

مشاهده ماده 3 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM