رای قضایی شماره 9309970220900848

رای قضایی شماره 9309970220900848

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970220900848


شماره دادنامه قطعی:
9309970220900848

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/07/26

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تغییر عنوان مجرمانه مندرج در کیفرخواست در دادگاه

پیام رای:
اختیار مرجع قضائی در تغییر عنوان مجرمانه صرفا شامل جرائم غیرقابل گذشت است؛ لذا در جرائم قابل گذشت دادگاه باید صرفا به عنوان پیشنهادی از سوی شاکی رسیدگی کند.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای ح.الف.الف. فرزند ع. مبنی بر توهین و تهدید و ربودن رگلاتور گاز موضوع کیفرخواست شماره.. . مورخه 4/10/92 دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه یک تهران نظر به جامع اوراق و محتویات پرونده تحقیقات معمول از ناحیه مرجع انتظامی استماع اظهارات طرفین در جلسه رسیدگی دادگاه راجع به اتهام توهین و تهدید به لحاظ عدم کفایت ادله اثباتی راجع به ربودن رگلاتور گاز با عنایت به اینکه رگلاتور در مالکیت شرکت گاز قرار دارد و نامه رییس منطقه.. . گازرسانی به شرح صفحه 30 پرونده نیز صرفا به ضبط غیرقانونی آن توسط متهم اشاره شده به لحاظ عدم احراز وقوع بزه مستندا به اصل 37 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بند الف ماده 177قانون آیین دادرسی کیفری رای بر برایت نامبرده صادره و اعلام می نماید رای صادره در مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
دادرس شعبه 1052 دادگاه عمومی جزایی تهران - ثقفی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای غ.الف نسبت به دادنامه شماره 01329 مورخ 20/11/92 شعبه 1052 دادگاه عمومی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخوانده آقای ح.الف.الف. از اتهامات توهین و تهدید و ربودن رگلاتور گاز تبریه گردیده است با توجه به محتویات پرونده خصوصا نامه ریاست محترم منطقه.. . گازرسانی استان تهران (صفحه 30 پرونده) مبنی بر اینکه تجدیدنظرخوانده به آن اداره مراجعه و با اظهار اینکه قصد مسافرت خارج از کشور داشته و عدم نیاز خود به گاز را اعلام نموده و درخواست قطع گاز کرده و رگلاتور گاز را نیز پس از قطع گاز نزد خود ضبط نموده و به اداره مذکور تحویل ننموده است دادگاه اعتراض تجدیدنظرخواه را صرفا در آن قسمت که متهم از اتهام ربودن رگلاتور گاز تبریه شده است وارد تشخیص زیرا ملک موردبحث چندین سال است با ادعای خرید و مالکیت در تصرف تجدیدنظرخواه بوده و اقدام تجدیدنظرخوانده متهم جرم و از مصادیق بارز بزه ممانعت از حق می باشد علی هذا مستندا به شق 4 از بند ب ماده 257 قانون آیین دادرسی در امور کیفری و ماده 690 قانون مجازات اسلامی ضمن اصلاح بزه معنونه از ربودن رگلاتور به ممانعت از حق و نقض دادنامه موصوف را در این قسمت متهم را به سه ماه و یک روز حبس و رفع ممانعت محکوم و دادنامه موصوف را در سایر موارد مستندا به بند الف از ماده 257 قانون مرقوم تایید می نماید.این رای قطعی است.
رییس شعبه 9 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار
موسوی - عظیمی
رای دادگاه
به موجب دادنامه شماره 201329 مورخ20/11/1393 دادگاه عمومی جزایی شعبه محترم 1052تهران آقای ح.الف.الف. فرزند ع.از اتهامات توهین تهدید و ربودن رگلاتورگازتبریه شده است. آقای غ. الف. شاکی محترم بدوی اعتراض می کند شعبه محترم نهم تجدیدنظر تهران طبق دادنامه شماره 900848 مورخ 26/7/1393 را صرفا در قسمت ربودن رگلاتور نقض و با پذیرش اعتراض معترض و تغییر عنوان مجرمانه به ممانعت از حق آقای ح.الف. الف. را به تحمل سه ماه و یک روز حبس و رفع ممانعت محکوم می نمایند. محکوم علیه اعاده دادرسی می خواهند و شعبه محترم سی وپنجم دیوان عالی کشور وفق دادنامه شماره 5001897 مورخ 11/11/1393 اعاده دادرسی را پذیرفته و رسیدگی مجدد را تجویز می فرمایند که این امر در ادامه به این شعبه محول شده است بنا به مراتب مذکور و با توجه به مفاد اوراق پرونده محکومیت آقای ح.الف. الف. قابل دفاع تشخیص داده نمی شود زیرا صرف نظر از اینکه اختیار مرجع قضایی در اطلاق عنوان مجرمانه و یا تغییر عناوین مجرمانه متعلق جرایم غیرقابل گذشت است و در جرایم قابل گذشت صرفا به عنوان پیشنهادی از سوی شاکی رسیدگی می شود ونفیا یا اثباتا نسبت به آن اظهارنظر می شود و در این پرونده اساسا شکایت ممانعت از حق طرح نشده است پاسخ شرکت گاز تهران (برگ30 پرونده) گویای این است که تخطی از مقررات جزایی صورت نپذیرفته است علی هذا نظر به اینکه صدور حکم محکومیت نیازمند یقین قضایی و برهان قاطع دال بر بزهکاری است وبر اساس حدس و احتمال نمی توان رای محکومیت صادر کرد به استناد تبصره1 ماده22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و مواد 275 و276 قانون آیین دادرسی کیفری با نقض دادنامه شماره 900848 مورخ 26/7/1393شعبه محترم نهم تجدیدنظر رای برایت آقای ح.الف.الف صادر می گردد این رای قطعی است.
رییس شعبه 63 دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشار
دکتر اشکلک - صادقی

قاضی:
موسوی , عظیمی , مرتضی ثقفی , صادقی , دکتر اشکلک

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 177 ـ سایر ترتیبات و قواعد ابلاغ احضاریه و دیگر اوراق قضایی بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی صورت می گیرد.

مشاهده ماده 177 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 275 ـ هرگاه پرونده برای تکمیل تحقیقات به دادسرا اعاده شود دادسرای مربوط با انجام تحقیقات موردنظر دادگاه بدون صدور قرار مجددا پرونده را به دادگاه ارسال می کند و اگر در تحقیقات موردنظر دادگاه ابهامی بیابد مراتب را برای رفع ابهام از دادگاه استعلام می کند.

مشاهده ماده 275 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 276 ـ در صورت نقض قرار منع تعقیب و صدور قرار جلب به دادرسی توسط دادگاه بازپرس مکلف است متهم را احضار و موضوع اتهام را به او تفهیم کند و با اخذ آخرین دفاع و تامین مناسب از وی پرونده را به دادگاه ارسال نماید.

مشاهده ماده 276 قانون آیین دادرسی کیفری

اصل 37 ـ اصل برائت است و هیچ کس از نظر قانون مجرم شناخته نمی شود مگر این که جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.

مشاهده ماده 37 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

ماده 690 ـ کاهش بینایی درصورتی که مقدار آن قابل تشخیص باشد به همان نسبت دیه دارد و چنانچه قابل تشخیص نباشد موجب ارش است.

مشاهده ماده 690 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM