رای قضایی شماره 9309970223900642

رای قضایی شماره 9309970223900642

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970223900642


شماره دادنامه قطعی:
9309970223900642

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/05/25

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
هیاهو و جنجال وحرکات غیرمتعارف توام با تخریب عمدی اموال غیر

پیام رای:
هیاهو و جنجال و حرکات غیرمتعارف توام با تخریب عمدی اموال غیر مصداق تعدد مادی است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقایان 1- ح. د. و م.و. دایر بر مشارکت در اخلال در نظم عمومی و تخریب موضوع شکایت آقایان 1- م.الف. 2- الف.ب. 3- ه.چ. 4 - م.ب. 5- ن.ن. 6- ح.ق. 7- ع.م. 8- الف.پ.؛ با عنایت به محتویات پرونده و شکایت شکات و گزارش مرجع انتظامی و تحقیقات انجام شده و این که با هیاهو و جنجال و حرکات غیرمتعارف مرتکب اختلال در نظم و آسایش عمومی گردیده و مردم را از کسب و کار باز داشته اند و ایضا اقدام به تخریب اتومبیل شکات نموده اند و اظهارات و مدافعات غیرموجه متهمان در مراحل اولیه تحقیقات مبنی بر این که تخریب اتومبیل توسط افراد دیگر صورت گرفته است زیرا تحقیقات مقدماتی و گزارش جامع مرجع انتظامی و نیز استشهادیه ساکنین محل در صفحه 54 پرونده دلالت بر صحت انتساب بزه به نامبردگان دارد. لذا با توجه به کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 14 تهران و سایر اوضاع و احوال و امارات موجود در پرونده دادگاه بزهکاری مشارالیها را محرز و مسلم دانسته مستندا به مواد 618 و 677 قانون مجازات اسلامی با رعایت مواد 125 و 131 قانون مجازات اسلامی 1392 به لحاظ تعدد معنوی هر یک از متهمان را به مجازات ارشد سه سال حبس محکوم می نماید. رای صادره غیابی و ظرف مهلت ده روز قابل واخواهی در این دادگاه می باشد.
رییس شعبه 1128 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ صفوی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقایان ح.د.. و م.و. از دادنامه شماره 921057 مورخ 17/12/92 صادره از شعبه محترم 1128 دادگاه عمومی جزایی تهران که در تایید دادنامه غیابی شماره 921454-30/11/92 اصدار یافته و ضمن آن نامبردگان به اتهام اخلال در نظم عمومی با حرکات غیرمتعارف و تخریب موضوع شکایت آقایان م.ب. ه.چ. ح.د. الف.ب. و ح.ق. و ن.ن. و م.الف. به تحمل سه سال حبس محکوم گردیده اند؛ با عنایت به محتویات پرونده و ملاحظه لایحه تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواهان ها نظر به این که در مجموع ایراد و اعتراض موجه و موثری از ناحیه تجدیدنظرخواهان ها به عمل نیامده که گسیختن و نقض دادنامه معترض عنه را ایجاب نماید و دادنامه اصداری نیز فاقد ایراد و اشکال موثر قانونی است به استناد بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و تبصره 4 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته را هرچند دادگاه محترم بدوی موضوع را تعدد معنوی دانسته و بر این اساس یک مجازات تعیین کرده است ولی به نظر این دادگاه اتهامات مطروحه تعدد مادی است ولی با توجه به ماده 134 قانون مجازات اسلامی در مانحن فیه مجازات اشد قابل اجرا بوده که نتیجتا یکی می باشد ولی با توجه به اعلام گذشت دو نفر از شکات با تخفیف حبس هر یک از آنان به دو سال بدین کیفیت دادنامه تجدیدنظرخواسته را تایید می نماید. رای صادره قطعی است.
مستشاران شعبه 39 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
شفیعی خورشیدی ـ موسی پور

قاضی:
شفیعی خورشیدی , احمد موسی پور , صفوی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 618 ـ هرگاه دندان های اصلی دائمی از بیست و هشت عدد کمتر باشد به همان نسبت از دیه کامل کاهش مییابد خواه خلقتا کمتر باشد یا در اثر عارضه ای کم شده باشد.

مشاهده ماده 618 قانون مجازات اسلامی

ماده 677 ـ جنایتی که موجب زوال عقل یا کم شدن آن شود هرچند عمدی باشد حسب مورد موجب دیه یا ارش است و مرتکب قصاص نمی شود.

مشاهده ماده 677 قانون مجازات اسلامی

ماده 125 ـ هر کس با شخص یا اشخاص دیگر درعملیات اجرایی جرمی مشارکت کند و جرم مستند به رفتار همه آنها باشد خواه رفتار هر یک به تنهایی برای وقوع جرم کافی باشد خواه نباشد و خواه اثر کار آنان مساوی باشد خواه متفاوت شریک در جرم محسوب و مجازات او مجازات فاعل مستقل آن جرم است. در مورد جرایم غیرعمدی نیز چنانچه جرم مستند به تقصیر دو یا چند نفر باشد مقصران شریک در جرم محسوب میشوند و مجازات هر یک از آنان مجازات فاعل مستقل آن جرم است. تبصره ـ اعمال مجازات حدود قصاص و دیات در مورد شرکت در جنایت با رعایت مواد کتاب های دوم سوم و چهارم این قانون انجام می گیرد.

مشاهده ماده 125 قانون مجازات اسلامی

ماده 131 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه رفتار واحد دارای عناوین مجرمانه متعدد باشد مرتکب به مجازات اشد محکوم می شود

مشاهده ماده 131 قانون مجازات اسلامی

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM