رای قضایی شماره 9309970222400731

رای قضایی شماره 9309970222400731

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222400731


شماره دادنامه قطعی:
9309970222400731

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/04/30

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
درخواست طلاق زوجه به دلیل ترک انفاق

پیام رای:
عدم پرداخت نفقه از سوی زوج زمانی می تواند در دعوای طلاق به عنوان علت عسر و حرج مورد استناد واقع شود که زوج پس از صدور اجرائیه از پرداخت نفقه استنکاف نماید.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دادخواست ح.ج. فرزند م. با وکالت س.ح. به طرفیت م.م. فرزند م. به خواسته صدور حکم طلاق با توجه به محتویات پرونده و سند نکاحیه ثبتی که حکایت از وجود علقه زوجیت بین طرفین از تاریخ 26/3/1390 را دارد و دادخواست تقدیمی و اظهارات خواهان دایر بر اینکه به لحاظ عدم پرداخت نفقه از سوی خوانده و سوء رفتار وی ادامه زندگی مشترک مقدور نمی باشد و در عسر و حرج به سر می برد و خوانده شروط ضمن عقد را نقض نموده است که به دادنامه شماره 900278-6/6/92 صادره از حوزه 2210 شورای حل اختلاف تهران استناد نموده است که حاکی از الزام خوانده به پرداخت نفقه خواهان از تاریخ 26/3/90 لغایت 16/2/91 می باشد و اظهارات وکیل خواهان و با توجه به اظهارات خوانده که موافق طلاق نمی باشد و آنچه از نفقه حسب دادنامه فوق الذکر محکوم شده است را پرداخت ننموده است دادگاه با توجه به مراتب فوق و بذل 60 سکه تمام از سوی خواهان و اینکه تلاش دادگاه و داوران جهت سازش منتهی به مصالحه نشده است خواسته را وارد دانسته و به استناد مواد 1119 و 1130 و 1143 و 1145 از قانون مدنی و مواد 27 و 33 از قانون حمایت خانواده حکم طلاق را صادر می نماید. با توجه به دوشیزه بودن زوجه نوع طلاق باین غیر مدخوله است و فاقد عده می باشد و در صورت عدم حضور و قبول بذل از سوی خوانده سردفتر طلاق نمایندگی در ثبت و اجرا صیغه طلاق را دارد. اعتبار دادنامه مذکور شش ماه پس از قطعیت آن است. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 253 دادگاه عمومی خانواده 1 تهران - حجت نیا

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.م. با وکالت م.ح. به طرفیت آقای ح.ج. نسبت به دادنامه شماره 0259 مورخ 29/2/1393 شعبه محترم 253 دادگاه عمومی تهران در پرونده کلاسه 0168 مبنی بر صدور حکم اجازه طلاق به زوجه وارد است زیرا با توجه به محتویات پرونده و ملاحظه لوایح طرفین رای صادره دادگاه بدوی مطابق مقررات مربوطه صادر نگردیده است زیرا اولا زوجه مستند دعوی خود را گزارش اصلاحی شماره 0378 مورخه 4/6/1392 شورای حل اختلاف مبنی بر پرداخت نفقه قرار داده است درصورتی که زوجه دلیل موجهی که ثابت کند زوج پس از صدور اجراییه امتناع از پرداخت نموده است ابراز ننموده و اصولا" هیچ گونه مدرکی که دلالت بر صدور اجراییه باشد ارایه نداده است ثانیا زوج صراحتا در لایحه تجدیدنظرخواهی اعلام داشته حاضر است رای صادره نفقه را اجرا و نفقه را به زوجه پرداخت کند ثالثا زوجه دلیل موجه دیگری که دلالت بر عسر و حرج وی و یا تخلف زوج از شروط ضمن عقد نکاح نماید ابراز ننموده است لذا این دادگاه با عنایت به مراتب مذکور به استناد ماده 358 قانون مدنی رای صادره دادگاه بدوی را نقض کرده و به استناد ماده 1257 قانون مدنی حکم به رد دعوی خواهان طلاق صادر می نماید این رای ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.
رییس شعبه 24 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
مرادی هرندی ـ روحانی

قاضی:
حسین مرادی هرندی , روحانی مریان , حجت نیا

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 1119 - طرفین عقد ازدواج می توانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنمایند: مثل این که شرط شود هر گاه شوهر زن دیگر بگیرد یا در مدت معینی غایب شود یا ترک انفاق نماید یا بر علیه حیات زن سوءقصد یا سوءرفتاری نماید که زندگانی آن ها با یکدیگر غیرقابل تحمل شود زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که پس از اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهایی خود را مطلقه سازد.

مشاهده ماده 1119 قانون مدنی

ماده 1130 - در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود. تبصره - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می گردد: 1 - ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه. 2 - اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلاء وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است. 3 - محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر. 4 - ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد. 5 - ابتلای زوج به بیماری های صعب العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه ی صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید. موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود حکم طلاق صادر نماید.

مشاهده ماده 1130 قانون مدنی

ماده 1143 - طلاق بر دو قسم است: بائن و رجعی.

مشاهده ماده 1143 قانون مدنی

ماده 1145 - در موارد ذیل طلاق بائن است: 1 - طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود؛ 2 - طلاق یائسه؛ 3 - طلاق خلع و مبارات مادام که زن رجوع به عوض نکرده باشد؛ 4 - سومین طلاق که بعد از سه وصلت متوالی به عمل آید اعم از این که وصلت در نتیجه ی رجوع باشد یا در نتیجه ی نکاح جدید.

مشاهده ماده 1145 قانون مدنی

ماده 358 - نظر به دو ماده ی فوق در بیع باغ اشجار و در بیع خانه ممر و مجری و هر چه ملصق به بنا باشد به طوری که نتوان آن را بدون خرابی نقل نمود متعلق به مشتری می شود و بر عکس زراعت در بیع زمین و میوه در بیع درخت و حمل در بیع حیوان متعلق به مشتری نمی شود مگر این که تصریح شده باشد یا بر حسب عرف از توابع شمرده شود. در هر حال طرفین عقد می توانند به عکس ترتیب فوق تراضی کنند.

مشاهده ماده 358 قانون مدنی

ماده 1257 - هرکس مدعی حقی باشد باید آن را اثبات کند و مدعی علیه هر گاه در مقام دفاع مدعی امری شود که محتاج به دلیل باشد اثبات امر برعهده او است.

مشاهده ماده 1257 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM