رای قضایی شماره 9309970269700308

رای قضایی شماره 9309970269700308

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970269700308


شماره دادنامه قطعی:
9309970269700308

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/02/30

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
محرومیت از مرخصی از زندان

پیام رای:
صدور حکم به محرومیت از مرخصی از زندان غیرقانونی است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقایان 1- ج.ه. فرزند م. با وکالت م.ر. و م.الف. 2- م.ه. فرزند م. 3- الف.د. فرزند م. مبنی بر مشارکت در سرقت خودرو 206 و تهدید با قمه موضوع شکایت ع.ق. و هم چنین مشارکت در یک فقره سرقت بی سیم و یک فقره کیف قاپی از افراد ناشناس به این شرح که متهمین در معیت هم دیگر به ع.ق. هجوم برده و متهم ردیف اول با گذاشتن قداره زیر گلوی شاکی ع.ق. خودرو 206 وی را ساعت 2 بامداد سرقت می کنند و النهایه پس از چندین روز با تعقیب و گریز و شلیک گلوله دستگیر می شوند. متهم ردیف دوم متواری بوده و برادر متهم ردیف اول می باشد. ملاحظه می گردد نحوه سرقت و با این مقدمه قداره از سلاح های سرد محسوب می گردد و از مصادیق بارز سرقت مسلحانه می باشد فلذا دادگاه با توجه به محتویات پرونده و اقاریر صریح متهم ردیف اول و اظهارات متهم ردیف سوم و کشف اموال مسروقه و هم چنین خودو 206 مسروقه و با عنایت به نحوه دستگیری متهمین اتهام انتسابی به ایشان را به شرح مشارکت در سرقت مسلحانه به سلاح سرد محرز و مسلم دانسته و مستندا به مواد 47-652 قانون مجازات اسلامی و با صرف نظر از اعلام گذشت احد از شکات آقای ع.ق. هر یک از متهمین فوق را به تحمل ده سال حبس و 74 ضربه شلاق تعزیری و به استناد مادتین 19-20 همان قانون متهمین فوق را از حق استفاده از مرخصی در طول ایام تحمل حبس محروم می نماید. ضمنا با توجه به مشابهت جرایم ارتکابی عنوان اشد تعیین و تعیین مجازات گردید و نسبت به مسترد نمودن اموال دو فقره سرقت دیگر با توجه به عدم شناسایی مال باختگان و عدم وصول شکایت دادگاه با تکلیفی مواجه نیست ولیکن به بی سیم مکشوفه قرار تحویل آن به سازمان ارتباطات رادیویی صادر و اعلام می گردد. رای صادره نسبت به متهم ردیف اول حضوری و ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر و نسبت به متهمین ردیف دوم و سوم غیابی و ظرف 10 روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در همین شعبه و سپس ظرف 20 روز قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
دادرس شعبه 1174 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ منوچهری
در خصوص واخواهی الف.د. فرزند م. نسبت به دادنامه شماره 1307 مورخه 27/10/91 دادگاه با توجه به انطباق آن با محتویات پرونده و عدم وصول هرگونه دلیلی که موجب نقض دادنامه فوق الذکر باشد و مستندا به مادتین 217 و 218 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای بر تایید آن صادر و اعلام می نماید. رای صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
دادرس شعبه 1174 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ منوچهری

رای دادگاه تجدیدنظر استان
به موجب قسمتی از دادنامه شماره 401307 مورخ 27/10/1391 دادگاه عمومی جزایی شعبه محترم 1174 تهران آقای ج.ه. فرزند م. به دلیل شرکت در یک فقره سرقت مقرون به آزار و هم چنین شرکت در یک فقره سرقت بی سیم و بالاخره شرکت در یک فقره سرقت از طریق کیف زنی به استناد مواد 19 20 47 و652 قانون مجازات اسلامی به تحمل ده سال حبس و 74 ضربه شلاق و محرومیت از استفاده از مرخصی در طول ایام حبس محکوم گردیده است. محکوم علیه اعتراض کرده و رسیدگی مرحله تجدیدنظر را خواستار شده است. این دادگاه با مطالعه تمام اوراق پرونده اولا اعتراض معترض را در خصوص محکومیت به دلیل شرکت در سرقت بی سیم و هم چنین شرکت در سرقت از طریق کیف زنی وارد تشخیص می دهد. زیرا محتویات پرونده متضمن هیچ دلیلی نیست که ثابت نماید تجدیدنظرخواه مرتکب سرقت های مزبور شده است. مضافا این که دادگاه محترم بدوی اتهامات فوق را به تجدیدنظرخواه تفهیم نکرده و آخرین دفاع نگرفته اند. علی هذا نظر به این که ترتب کیفر متعلق تنجز بزهکاری است و بر اساس حدس و احتمال نمی توان افراد جامعه را مجرم تلقی و تحمل مجازات وارد نموده به استناد تبصره 1 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب با نقض دادنامه معترض عنه رای برایت آقای ج.ه. در موارد یاد شده صادر می گردد. ثانیا اعتراض معترض نسبت به محکومیت به دلیل شرکت در یک فقره سرقت توام با آزار وارد نیست زیرا اساس دادنامه بدوی در این خصوص با اقرار صریح و مقرون به واقع تجدیدنظرخواه سازگار است و مغایر مقررات به نظر نمی رسد. النهایه چون صدور حکم به محرومیت از مرخصی در طول ایام حبس مغایر مقررات موضوعه است از دادنامه بدوی حذف می شود و هم چنین به لحاظ این که شاکی محترم بدوی گذشت کرده اند به استناد تبصره 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب مجازات حبس تجدیدنظرخواه از ده سال به تحمل چهار سال حبس تغییر می یابد و با این اصلاحات به استناد تبصره 4 ماده 22 قانون مزبور رای بر تایید دادنامه معترض عنه در این قسمت در نتیجه صادر می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 63 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
محمدعلی زاده اشکلک ـ ناصری نژاد
رای دادگاه
به موجب دادنامه شماره 401203 مورخ 21/8/1392 و قسمتی از دادنامه غیابی مربوط صادره از دادگاه عمومی جزایی شعبه محترم 1174 تهران آقای الف.د. فرزند م. به دلیل شرکت در سه فقره سرقت به تحمل 10 سال حبس و 74 ضربه شلاق و محرومیت از مرخصی در طول ایام حبس محکوم شده است. محکوم علیه موصوف اعتراض کرده و رسیدگی مرحله تجدیدنظر را خواستار شده است. این دادگاه با مطالعه تمام اوراق پرونده اولا اعتراض معترض را در خصوص محکومیت به دلیل شرکت در سرقت از طریق کیف زنی و شرکت در سرقت بی سیم وارد تشخیص می دهد. زیرا محتویات پرونده متضمن هیچ دلیلی نیست که ثابت نماید تجدیدنظرخواه مرتکب جرایم فوق شده است لذا به استناد تبصره 1 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب با نقض دادنامه معترض عنه رای برایت آقای الف.د. در موارد فوق صادر می گردد. ثانیا اعتراض معترض به دلیل شرکت در سرقت مقرون به آزار وارد تشخیص داده نمی شود. زیرا اساس دادنامه بدوی در این قسمت با نحوه دستگیری و اظهارات دفاعی تجدیدنظرخواه سازگار است و مغایر مقررات به نظر نمی رسد. النهایه نظر به این که استفاده از مرخصی در طول تحمل حبس یکی از حقوق قانونی هر زندانی می باشد و هیچ یک از مستندات دادنامه بدوی به دادگاه محترم بدوی این اختیار را نداده اند که محکوم را از حق مرخصی در طول تحمل حبس محروم نمایند این کیفر از مجموع مجازات تجدیدنظرخواه حذف می شود. نکته دیگر این که به لحاظ رضایت شاکی محترم بدوی و این که تجدیدنظرخواه با اقرار خود و همکاری بسیار خوب با مامورین محترم انتظامی باعث ثمربخشی نسبی پرونده گردیده است مجازات حبس وی از آنچه در رای بدوی آمده است به تحمل یک سال حبس تغییر می یابد و با این اصلاحات و تغییرات به استناد تبصره های 2 و 4 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب رای بر تایید دادنامه معترض عنه در این قسمت در نتیجه صادر می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 63 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
محمدعلی زاده اشکلک ـ صادقی

قاضی:
رسول منوچهری , ناصری نژاد , محمدعلی زاده اشکلک , صادقی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

ماده 652 ـ هرگاه صدمهای که به حد فاصل بیضه ها و مقعد وارد شده است موجب عدم ضبط ادرار یا مدفوع یا هر دو گردد یک دیه کامل دارد.

مشاهده ماده 652 قانون مجازات اسلامی

ماده 19 ـ مجازات های تعزیری به هشت درجه تقسیم می شود: درجه 1 ـ حبس بیش از بیست و پنج سال ـ جزای نقدی بیش از یک میلیارد (1.000.000.000) ریال ـ مصادره کل اموال ـ انحلال شخص حقوقی درجه 2 ـ حبس بیش از پانزده تا بیست و پنج سال ـ جزای نقدی بیش از پانصد و پنجاه میلیون (550.000.000) ریال تا یک میلیارد (1.000.000.000) ریال درجه 3 ـ حبس بیش از ده تا پانزده سال ـ جزای نقدی بیش از سیصد و شصت میلیون (360.000.000) ریال تا پانصد و پنجاه میلیون (550.000.000) ریال درجه 4 ـ حبس بیش از پنج تا ده سال ـ جزای نقدی بیش از یکصد و هشتاد میلیون (180.000.000) ریال تا سیصد و شصت میلیون (360.000.000) ریال ـ انفصال دائم از خدمات دولتی و عمومی درجه 5 ـ حبس بیش از دو تا پنج سال ـ جزای نقدی بیش از هشتاد میلیون (80.000.000) ریال تا یکصد و هشتاد میلیون (180.000.000)ریال ـ محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از پنج تا پانزده سال ـ ممنوعیت دائم از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی ـ ممنوعیت دائم از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی درجه 6 ـ حبس بیش از شش ماه تا دو سال ـ جزای نقدی بیش از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا هشتاد میلیون (80.000.000) ریال ـ شلاق از سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه و تا نود و نه ضربه در جرایم منافی عفت ـ محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از شش ماه تا پنج سال ـ انتشار حکم قطعی در رسانه ها ـ ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال ـ ممنوعیت از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال ـ ممنوعیت از اصدار برخی از اسناد تجاری توسط اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال درجه 7 ـ حبس از نود و یک روز تا شش ماه ـ جزای نقدی بیش از ده میلیون (10.000.000) ریال تا بیست میلیون (20.000.000) ریال ـ شلاق از یازده تا سی ضربه ـ محرومیت از حقوق اجتماعی تا شش ماه درجه 8 ـ حبس تا سه ماه ـ جزای نقدی تا ده میلیون (10.000.000) ریال ـ شلاق تا ده ضربه تبصره 1 ـ موارد محرومیت از حقوق اجتماعی همان است که در مجازات های تبعی ذکر شده است. تبصره 2 ـ مجازاتی که حداقل آن منطبق بر یکی از درجات فوق و حداکثر آن منطبق با درجه بالاتر باشد از درجه بالاتر محسوب می شود. تبصره 3 ـ در صورت تعدد مجازات ها مجازات شدیدتر و درصورت عدم امکان تشخیص مجازات شدیدتر مجازات حبس ملاک است. همچنین اگر مجازاتی با هیچ یک از بندهای هشت گانه این ماده مطابقت نداشته باشد مجازات درجه هفت محسوب می شود. تبصره 4 ـ مقررات این ماده و تبصره های آن تنها جهت تعیین درجه مجازات است و تاثیری در میزان حداقل و حداکثر مجازات های مقرر در قوانین جاری ندارد. تبصره 5 ـ ضبط اشیاء و اموالی که در ارتکاب جرم به کار رفته یا مقصود از آن به کارگیری در ارتکاب جرم بوده است از شمول این ماده و بند (ب) ماده (20) خارج و در مورد آنها برابر ماده (215) این قانون عمل خواهد شد. در هر مورد که حکم به مصادره اموال صادر می شود باید هزینه های متعارف زندگی محکوم و افراد تحت تکفل او مستثنی شود.

مشاهده ماده 19 قانون مجازات اسلامی

ماده 20 ـ در صورتی که شخص حقوقی براساس ماده (143) این قانون مسوول شناخته شود با توجه به شدت جرم ارتکابی و نتایج زیان بار آن به یک تا دو مورد از موارد زیر محکوم می شود این امر مانع از مجازات شخص حقیقی نیست: الف ـ انحلال شخص حقوقی ب ـ مصادره کل اموال پ ـ ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی به طور دائم یا حداکثر برای مدت پنج سال ت ـ ممنوعیت از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه به طور دائم یا حداکثر برای مدت پنج سال ث ـ ممنوعیت از اصدار برخی از اسناد تجاری حداکثر برای مدت پنج سال ج ـ جزای نقدی چ ـ انتشار حکم محکومیت به وسیله رسانه ها تبصره ـ مجازات موضوع این ماده در مورد اشخاص حقوقی دولتی و یا عمومی غیر دولتی در مواردی که اعمال حاکمیت می کنند اعمال نمی شود.

مشاهده ماده 20 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM