رای قضایی شماره 920997022200166

رای قضایی شماره 920997022200166

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 920997022200166


شماره دادنامه قطعی:
920997022200166

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/12/07

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تخفیف مجازات حبس و تبدیل آن به جزای نقدی

پیام رای:
دادگاه می تواند مجازات حبس را تخفیف داده و سپس مستند به قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین آن را تبدیل به جزای نقدی کند.

رای دادگاه بدوی
در خصوص واخواهی خانم ها م.ف. و الف.ک. نسبت به دادنامه غیابی شماره 9209972180700638 مورخ 20/7/1392 به کلاسه 920301 موضوع شکایت آقای ح.ح. نظر به محتویات پرونده و با عنایت به این که اصل دادنامه وفق مقررات صادره شده و واخواه دلیلی که موجبات فسخ و گسیختن دادنامه صادره را ایجاب نماید ارایه ننموده است لذا محکمه ضمن رد واخواهی واخواه اصل دادنامه و اساس آن را تایید و ابرام ولکن نظر به فقدان سابقه محکومیت کیفری متهمین با رعایت بند ث ماده 38 و ماده 37 و 10 و 27 قانون مجازات اسلامی ایران با دو درجه تخفیف و با رعایت بند دوم ماده سوم قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین به پرداخت هر یک سه میلیون ریال بدل از حبس تبدیل و محکوم می نماید. رای صادره حضوری است و ظرف بیست روز قابل رسیدگی تجدیدنظرخواهی در مرجع محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1167دادگاه عمومی جزایی تهران ـ حسینی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی خانم ها 1- م.ف. 2- الف.ک. 3- ح.ح. با وکالت آقای ع.م. نسبت به دادنامه شماره 9209972180700939 مورخ 24/10/92 صادره از شعبه 1167 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن واخواهی تجدیدنظرخواهی ردیف اول و دوم از رای شماره 9200638 مورخ 20/7/92 که طی آن به اتهام ممانعت از حق موضوع شکایت تجدیدنظرخواه ردیف سوم هر یک به تحمل یک سال حبس تعزیری و رفع ممانعت محکوم شده با اعمال تخفیف مجازات حبس به پرداخت هر یک به مبلغ سه میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت تبدیل و رای غیابی تایید گردیده است و معترض ردیف سوم به قسمتی از دادنامه اخیرالذکر که آقای ر.س. از اتهام ممانعت از حق موضوع شکایت ایشان به لحاظ عدم احراز سوءنیت حکم برایت صادر گردیده است؛ با توجه به محتویات پرونده و مفاد لوایح تجدیدنظرخواهی معترضین نظر به این که بزه منتسبه حسب اوراق و مندرجات پرونده و دلایل منعکس در رای محرز بوده و ایراد و اعتراض موجه و مدللی که متضمن نقض و بی اعتباری دادنامه معترض عنهما باشد اقامه نشده و دلیلی بر سوءنیت تجدیدنظرخوانده ارایه نشده و از حیث رعایت تشریفات قانونی و مبانی استنباط و توجه به مستندات فاقد اشکال می باشد لذا با رد اعتراض به استناد بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری آرای تجدیدنظرخواسته تایید می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 20 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار
خاتوندهی ـ آروین

قاضی:
حسینی , رضا آروین , حسین خاتوندهی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 37 ـ در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب تر باشد به شرح ذیل تقلیل دهد یا تبدیل کند: الف ـ تقلیل حبس به میزان یک تا سه درجه ب ـ تبدیل مصادره اموال به جزای نقدی درجه یک تا چهار پ ـ تبدیل انفصال دائم به انفصال موقت به میزان پنج تا پانزده سال ت ـ تقلیل سایر مجازات های تعزیری به میزان یک یا دو درجه از همان نوع یا انواع دیگر

مشاهده ماده 37 قانون مجازات اسلامی

ماده 10 ـ در مقررات و نظامات دولتی مجازات و اقدام تامینی و تربیتی باید به موجب قانونی باشد که قبل از وقوع جرم مقرر شده است و مرتکب هیچ رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل را نمیتوان به موجب قانون موخر به مجازات یا اقدامات تامینی و تربیتی محکوم کرد لکن چنانچه پس از وقوع جرم قانونی مبنی بر تخفیف یا عدم اجرای مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی یا از جهاتی مساعدتر به حال مرتکب وضع شود نسبت به جرایم سابق بر وضع آن قانون تا صدور حکم قطعی موثر است. هرگاه به موجب قانون سابق حکم قطعی لازم الاجراء صادرشده باشد به ترتیب زیر عمل می شود: الف ـ اگر رفتاری که در گذشته جرم بوده است به موجب قانون لاحق جرم شناخته نشود حکم قطعی اجراء نمی شود و اگر در جریان اجراء باشد اجرای آن موقوف می شود. در این موارد و همچنین در موردی که حکم قبلا اجراء شده است هیچ گونه اثر کیفری بر آن مترتب نیست. ب ـ اگر مجازات جرمی به موجب قانون لاحق تخفیف یابد قاضی اجرای احکام موظف است قبل از شروع به اجراء یا در حین اجراء از دادگاه صادرکننده حکم قطعی اصلاح آن را طبق قانون جدید تقاضا کند. محکوم نیز می تواند از دادگاه صادرکننده حکم تخفیف مجازات را تقاضا نماید. دادگاه صادرکننده حکم با لحاظ قانون لاحق مجازات قبلی را تخفیف میدهد. مقررات این بند در مورد اقدام تامینی و تربیتی که در مورد اطفال بزهکار اجراء می شود نیز جاری است. در این صورت ولی یا سرپرست وی نیز می تواند تخفیف اقدام تامینی و تربیتی را تقاضا نماید. تبصره ـ مقررات فوق در مورد قوانینی که برای مدت معین و یا موارد خاص وضع شده است مگر به تصریح قانون لاحق اعمال نمی شود.

مشاهده ماده 10 قانون مجازات اسلامی

ماده 27 ـ مدت حبس از روزی آغاز می شود که محکوم به موجب حکم قطعی لازم الاجراء حبس می گردد. در صورتی که فرد پیش از صدور حکم به علت اتهام یا اتهاماتی که در پرونده مطرح بوده بازداشت شده باشد مدت بازداشت قبلی در حکم محاسبه می شود. در صورتی که مجازات مورد حکم شلاق تعزیری یا جزای نقدی باشد هر روز بازداشت معادل سه ضربه شلاق یا سیصد هزار (300.000) ریال است. چنانچه مجازات متعدد باشد به ترتیب نسبت به حبس شلاق و جزای نقدی محاسبه می گردد.

مشاهده ماده 27 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM