رای قضایی شماره 9209970223901492

رای قضایی شماره 9209970223901492

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970223901492


شماره دادنامه قطعی:
9209970223901492

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/11/12

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
شرط تحقق رابطه امانی در خیانت در امانت

پیام رای:
رابطه امانی در صورتی محقق می شود که تحویل و استیلای ید امین بر مال احراز گردد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای ح.ر. فرزند م. با وکالت ح.پ. دایر بر خیانت در امانت (طلاجات) موضوع شکایت خانم ک.ن. فرزند ن. به این بیان که طلاجات خریداری شده توسط فرزند شاکیه برای مادرش را که در اثر درگیری واقعه بین نامبردگان فوق متهم حسب بیان احراز گواهان به شرح مندرج در پرونده از وی اخذ تا پس از مصالحه به وی مسترد نماید لکن حسب شکایت شاکی به وی مسترد ننموده و به نفع خود تصاحب کرده است که مفاد کیفرخواست موید بزه واقعه می باشد لذا به استناد ماده 674 قانون مجازات اسلامی نامبرده را به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم می نماید لکن حسب مواد 46 و 48 و 50 و 54 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 اجرای آن را به مدت دو سال تعلیق می نماید چنانچه محکوم علیه ظرف مدت تعلیق مرتکب جرم جدیدی شود قرار تعلیق لغو و حکم معلق اجرا خواهد شد. رای صادره حضوری ظرف 20 روز قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1146 دادگاه عمومی جزایی تهران

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ح.پ. به وکالت از ح.ر. نسبت به دادنامه شماره 726/92 شعبه 1146 دادگاه عمومی جزایی تهران در محکومیت وی به تحمل شش ماه حبس تعلیقی به مدت دو سال به اتهام خیانت در امانت نسبت به طلاهای مورد ادعای تجدیدنظرخوانده ((همسرش)) با توجه به مجموع محتویات پرونده و جرح به عمل آمده نسبت به شهود که موجه و مقرون به صحت بوده و با توجه به عدم وجود و احراز ید امانی ((تحویل و استیلاء ید تجدیدنظرخواه بر اموال که موید امانی بودن آن باشد)) و با توجه به حاکمیت اصاله البرایه و این که تجدیدنظرخوانده در اثبات بزه دلیل متقنی ابراز نداشته و مستند به بند ب ماده 257 و ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن نقض دادنامه معترض عنه حکم بر برایت وی صادر می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 39 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
رضایی ـ شفیعی خورشیدی

قاضی:
مهدی رضایی , شفیعی خورشیدی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 674 ـ هرگاه در مهلتی که به طریق معتبری برای بازگشت منفعت زائل یا ناقص شده تعیین گردیده عضوی که منفعت قائم به آن است از بین برود به عنوان مثال چشمی که بینایی آن به طور موقت از بین رفته است از حدقه بیرون بیاید مرتکب فقط ضامن ارش زوال موقت آن منفعت است و چنانچه از بین رفتن آن عضو به سبب جنایت شخص دیگر باشد مرتکب دوم ضامن دیه کامل آن عضو میباشد.

مشاهده ماده 674 قانون مجازات اسلامی

ماده 46 ـ در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یکسوم مجازات می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می تواند پس از تحمل یکسوم مجازات در صورت دارا بودن شرایط قانونی از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید.

مشاهده ماده 46 قانون مجازات اسلامی

ماده 48 ـ تعلیق مجازات با رعایت مقررات مندرج در تعویق صدور حکم ممکن است به طور ساده یا مراقبتی باشد.

مشاهده ماده 48 قانون مجازات اسلامی

ماده 50 ـ چنانچه محکومی که مجازات او معلق شده است در مدت تعلیق بدون عذر موجه از دستورهای دادگاه تبعیت نکند دادگاه صادرکننده حکم قطعی می تواند به درخواست دادستان یا قاضی اجرای احکام برای بار اول یک تا دو سال به مدت تعلیق اضافه یا قرار تعلیق را لغو نماید. تخلف از دستور دادگاه برای بار دوم موجب الغای قرار تعلیق و اجرای مجازات می شود.

مشاهده ماده 50 قانون مجازات اسلامی

ماده 54 ـ هرگاه محکوم از تاریخ صدور قرار تا پایان مدت تعلیق مرتکب یکی از جرایم عمدی موجب حد قصاص دیه یا تعزیر تا درجه هفت شود پس از قطعیت حکم اخیر دادگاه قرار تعلیق را لغو و دستور اجرای حکم معلق را نیز صادر و مراتب را به دادگاه صادرکننده قرار تعلیق اعلام می کند. دادگاه به هنگام صدور قرار تعلیق به طور صریح به محکوم اعلام می کند که اگر در مدت تعلیق مرتکب یکی از جرایم فوق شود علاوه بر مجازات جرم اخیر مجازات معلق نیز درباره وی اجراء می شود.

مشاهده ماده 54 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM