رای قضایی شماره 9209970270101227

رای قضایی شماره 9209970270101227

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970270101227


شماره دادنامه قطعی:
9209970270101227

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/10/30

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
نحوه تخفیف مجازات

پیام رای:
تخفیف مجازات به معنای کاستن از حداقل مجازات قانونی است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص شکایت آقای س.ن. با وکالت آقایان م.ع. و م.الف. علیه آقایان الف) ن.ر. فرزند ح. (پیمانکار ساخت بنا برای شاکی) با وکالت آقای ف.ب. و ح.د. ب) ق.الف. فرزند م. تبعه کشور افغانستان به ترتیب دایر به الف) جعل اسناد عادی شامل فاکتورهای خرید مصالح ساختمانی با درج مبالغ واهی استفاده از آن در محاسبه هزینه های ساخت از حساب شاکی خیانت در امانت نسبت به مصالح ساختمانی ناشی از تخریب ملک کلنگی شاکی و نسبت به مصالح خریداری شده از سوی وی شامل 1- مقداری تیرآهن مستعمل 2- مقداری درب و پنجره آهنی مستعمل 3- سقف فلزی آلاچیق خریداری شده از کشور چین 4- چهارده (14) دستگاه آب نما (فواره) چینی 5- مقداری میلگرد 6- فرمهای پنجره های ساخته شده که با تغییر نقشه ساختمان از سوی متهم بلااستفاده و به نفع خود استفاده نموده است. 7- مقداری آجر نسوز 8- مقداری سنگ تزیینی ب) اتهام متهم ردیف دوم دایر است به سرقت یک بابت درب فلزی متعلق به شاکی جعل در کارت معافیت از خدمت نظام سربازی منتسب به نام ف.ر. و استفاده از مدارک جعلی از نظر دادگاه با توجه به اظهارات شهود و مدارک و مستندات مالکیت شاکی شامل فاکتور خرید آلاچیق و آب نما (فواره) از چین و با توجه به نظریه کارشناس رسمی دادگستری و قرار تامین دلیل و ملاحظه و مدارک جعلی و اقرار متهم ردیف دوم و با توجه به صورتجلسه دادگاه به تاریخ 27/11/89 اتهام انتسابی با ملاحظه ارکان اصلی تحقق آن محرز و مسلم می باشد؛ فلذا به استناد مواد 10 536 525 674 661 667 قانون مجازات اسلامی ضمن معدوم شدن اسناد جعلی حکم به محکومیت آقای ن.ر. به تحمل شش ماه حبس بابت اتهام جعل در سند عادی و تحمل شش ماه حبس بابت اتهام استفاده از اسناد جعلی و شش ماه حبس بابت اتهام خیانت در امانت نسبت به اموال مندرج ردیف چهار و پنجم و شش شامل 14 دستگاه آب نما مقداری میلگرد فرمهای فلزی پنجره (جمعا به تحمل یک سال و نیم حبس با احتساب ایام بازداشت گذشته) صادر و اعلام می گردد. همچنین حکم به محکومیت آقای ق.الف. به تحمل 91 روز حبس و چهل ضربه شلاق تعزیری و رد مال مسروقه (در صورت فقدان عین به رد مثل یا قیمت آن) بابت اتهام سرقت و تحمل یک سال حبس بابت اتهام استفاده از سند رسمی جعلی با احتساب ایام بازداشت گذشته صادر و اعلام می گردد. دادگاه در مورد اتهام جعل کارت معافیت ازخدمت با توجه به فقد دلیل مستندا به بند الف ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری حکم به برایت آقای ق.الف. صادر می نماید. حکم صادره در مورد آقای ن.ر. حضوری است و ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی و در مورد آقای ق.الف. غیابی می باشد و ظرف ده روز قابل واخواهی و اعتراض در این شعبه است.
رییس شعبه 1046 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ عرب فشافویه

رای دادگاه تجدیدنظر استان
آقای ن.ر. با وکالت آقای ح.م. و خانم ز.ب. به موجب دادنامه شماره 00014 مورخ 21/1/92 شعبه نوزدهم دیوان عالی کشور از دادنامه شماره 00318 مورخ 7/3/90 شعبه 38 دادگاه تجدیدنظر استان تهران درخواست اعاده دادرسی کرده است به موجب دادنامه اخیر که در مقام تجدیدنظرخواهی از دادنامه شماره 01224 مورخ 30/11/89 شعبه 1046 دادگاه عمومی جزایی تهران صادر شده مستدعی اعاده دادرسی از حیث جرایم جعل به تحمل شش ماه حبس و بابت خیانت در امانت به تحمل شش ماه حبس و از جهت استفاده از سند مجعول به پرداخت مبلغ سه میلیون ریال جزای نقدی موضوع شکایت آقای س.ن. محکوم شده است شعبه 19 دیوان عالی کشور رای مورد درخواست اعاده دادرسی را از حیث تعیین مجازات متناسب ندانسته و ضمن تجویز مقررات اعاده دادرسی استدلال نموده است که وقتی دادگاه محکوم علیه را مستحق تخفیف در مجازات می داند تعیین حداقل مجازات قانونی صحیح نبوده و می بایستی به کمتر از حداقل مجازات مقرر قانونی حکم صادر می شد دادگاه با توجه به بررسی اوراق و مستندات پرونده و تشکیل جلسه دادرسی و استماع اظهارات طرفین و وکلای مستدعی اعاده دادرسی و آقای الف.ر. به عنوان وکیل طرف دعوای اعاده دادرسی و عنایت به استعلام مجدد از شعبه نوزدهم دیوان عالی کشور و پاسخ واصله از مرجع مزبور که طی شماره 101101 مورخ 16/9/92 ثبت دفتر دادگاه گردیده مجازات مقرر در دادنامه مورد درخواست اعاده دادرسی متناسب نمی باشد لذا به استناد بند 6 ماده 272 و مواد 275 و 276 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن تایید اساس محکومیت مستدعی اعاده دادرسی مذکور در رای مورد درخواست اعاده دادرسی و نقض و اصلاح مجازات های دادنامه شماره 00318 با اجازه حاصل از تبصره های 4 و 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و رعایت بند 5 ماده 22 قانون مجازات اسلامی به لحاظ فقدان پیشینه محکومیت کیفری مستدعی اعاده دادرسی حکم به محکومیت وی و اصلاح مجازات بزه جعل به پرداخت مبلغ دو میلیون و پانصدهزار ریال جزای نقدی و کیفر جرم استفاده از سند مجعول به پرداخت مبلغ دو میلیون و پانصد هزار ریال جزای نقدی و مجازات بزه خیانت در امانت به پرداخت مبلغ هشت میلیون ریال جزای نقدی به نفع صندوق دولت با احتساب ایام بازداشت قبلی صادر و اعلام می شود. این رای قطعی است.
رییس شعبه 56 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
اهوارکی ـ رمضانی

قاضی:
عرب فشافویه , اهوارکی , رمضانی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 10 ـ در مقررات و نظامات دولتی مجازات و اقدام تامینی و تربیتی باید به موجب قانونی باشد که قبل از وقوع جرم مقرر شده است و مرتکب هیچ رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل را نمیتوان به موجب قانون موخر به مجازات یا اقدامات تامینی و تربیتی محکوم کرد لکن چنانچه پس از وقوع جرم قانونی مبنی بر تخفیف یا عدم اجرای مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی یا از جهاتی مساعدتر به حال مرتکب وضع شود نسبت به جرایم سابق بر وضع آن قانون تا صدور حکم قطعی موثر است. هرگاه به موجب قانون سابق حکم قطعی لازم الاجراء صادرشده باشد به ترتیب زیر عمل می شود: الف ـ اگر رفتاری که در گذشته جرم بوده است به موجب قانون لاحق جرم شناخته نشود حکم قطعی اجراء نمی شود و اگر در جریان اجراء باشد اجرای آن موقوف می شود. در این موارد و همچنین در موردی که حکم قبلا اجراء شده است هیچ گونه اثر کیفری بر آن مترتب نیست. ب ـ اگر مجازات جرمی به موجب قانون لاحق تخفیف یابد قاضی اجرای احکام موظف است قبل از شروع به اجراء یا در حین اجراء از دادگاه صادرکننده حکم قطعی اصلاح آن را طبق قانون جدید تقاضا کند. محکوم نیز می تواند از دادگاه صادرکننده حکم تخفیف مجازات را تقاضا نماید. دادگاه صادرکننده حکم با لحاظ قانون لاحق مجازات قبلی را تخفیف میدهد. مقررات این بند در مورد اقدام تامینی و تربیتی که در مورد اطفال بزهکار اجراء می شود نیز جاری است. در این صورت ولی یا سرپرست وی نیز می تواند تخفیف اقدام تامینی و تربیتی را تقاضا نماید. تبصره ـ مقررات فوق در مورد قوانینی که برای مدت معین و یا موارد خاص وضع شده است مگر به تصریح قانون لاحق اعمال نمی شود.

مشاهده ماده 10 قانون مجازات اسلامی

ماده 536 ـ هرگاه در مورد ماده (535) این قانون عمل یکی از دو نفر غیرمجاز و عمل دیگری مجاز باشد مانند آنکه شخصی وسیله یا چیزی را در کنار معبر عمومی که مجاز است قرار دهد و دیگری کنار آن چاهی حفر کند که مجاز نیست شخصی که عملش غیرمجاز بوده ضامن است. اگر عمل شخصی پس از عمل نفر اول و با توجه به اینکه ایجاد آن سبب در کنار سبب اول موجب صدمه زدن به دیگران می شود انجام گرفته باشد نفر دوم ضامن است.

مشاهده ماده 536 قانون مجازات اسلامی

ماده 525 ـ هرگاه شخصی عملی انجام دهد که موجب تحریک یا وحشت حیوان گردد ضامن جنایت هایی است که حیوان در اثر تحریک یا وحشت وارد می کند مگر آنکه عمل مزبور مصداق دفاع مشروع باشد.

مشاهده ماده 525 قانون مجازات اسلامی

ماده 674 ـ هرگاه در مهلتی که به طریق معتبری برای بازگشت منفعت زائل یا ناقص شده تعیین گردیده عضوی که منفعت قائم به آن است از بین برود به عنوان مثال چشمی که بینایی آن به طور موقت از بین رفته است از حدقه بیرون بیاید مرتکب فقط ضامن ارش زوال موقت آن منفعت است و چنانچه از بین رفتن آن عضو به سبب جنایت شخص دیگر باشد مرتکب دوم ضامن دیه کامل آن عضو میباشد.

مشاهده ماده 674 قانون مجازات اسلامی

ماده 661 ـ افضای غیرهمسر به ترتیب ذیل موجب ضمان است: الف ـ هرگاه افضاء شده نابالغ یا مکره بوده و افضاء به سبب مقاربت باشد علاوه بر مهرالمثل و دیه کامل زن در صورت ازاله بکارت ارش البکاره نیز ثابت خواهد بود و اگر افضاء به غیرمقاربت باشد دیه کامل زن و در صورت ازاله بکارت مهرالمثل نیز ثابت است. ب ـ هرگاه افضاء با رضایت زن بالغ و از طریق مقاربت انجام گرفته باشد تنها پرداخت دیه کامل زن ثابت خواهد بود. پ ـ افضای ناشی از وطی به شبهه علاوه بر مهرالمثل و دیه در صورت ازاله بکارت موجب ارش البکاره نیز می باشد.

مشاهده ماده 661 قانون مجازات اسلامی

ماده 667 ـ قطع بیضه ها یا اندام تناسلی مردانه خنثای ملحق به مرد موجب دیه کامل است. قطع بیضه ها یا اندام تناسلی مردانه خنثای مشکل یا ملحق به زن موجب ارش است.  

مشاهده ماده 667 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM