رای قضایی شماره 9209970222101015

رای قضایی شماره 9209970222101015

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970222101015


شماره دادنامه قطعی:
9209970222101015

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/10/18

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تخریب در حین نزاع

پیام رای:
تخریب گوشی موبایل و عینک درحین نزاع و در فضای زد و خورد بین طرفین مصداق تخریب عمدی نیست.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام 1- م.ن. دایر بر الف) مشارکت در تخریب ب) فحاشی ج) اخلال در نظم با انجام حرکات غیرمتعارف مشارکت در ضرب و جرح ح.م. 2- الف.م. دایر بر الف) مشارکت در تخریب ب) اخلال در نظم مشارکت در ضرب و جرح الف.ح. 3- پ.م. دایر بر الف) مشارکت در تخریب ب) اخلال در نظم عمومی ج) مشارکت در ضرب و جرح الف.ح. و ح.م. و فحاشی با ملاحظه جمیع اوراق پرونده توجها به گزارش ضابطین شکایت شکات آقایان ح.م. و الف.ح. و عنایتا به دفاعیات بلاوجه متهمین بزه انتسابی به نامبردگان محرز و مسلم تشخیص و مستندا به مواد 294 295 480 484 367 608 677 618 تبصره 2 ماده 269 قانون مجازات اسلامی با رعایت بند 5 ماده 22 قانون مرقوم آقای م.ن. و پ.م. را مشترکا به پرداخت دو نفر شتر بابت دامیه ابروی چپ سه دینار بابت کبودی ابروی چپ یک درصد دیه کامل مرد مسلمان بابت ارش حارصه گردن سه دینار بابت کبودی لب تحتانی در حق شاکی ح.م. و آقایان الف.م. و پ.م. را مشترکا به پرداخت سه دینار بابت کبودی چشم راست سه دهم درصد دیه کامل مرد مسلمان بابت ارش تورم دور چشم نصف شتر بابت حارصه زانوی راست شش دینار بابت کبودی لب تحتانی و فوقانی نیم درصد دیه کامل مرد مسلمان بابت ارش حارصه خلف تنه نصف شتر بابت حارصه ساعد راست در حق شاکی الف.ح. ظرف یک سال از تاریخ وقوع بزه محکوم و هر سه متهم را از حیث جنبه عمومی هر کدام به پرداخت پنج میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس محکوم و در ارتباط با تخریب هر کدام را به پرداخت هفت میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس و در ارتباط با توهین متهمین ردیف اول و سوم را هر کدام به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی و در ارتباط با اخلال در نظم هر کدام را به پرداخت بیست میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس و هر کدام را به تحمل 20 ضربه شلاق محکوم می نماید. رای صادره حضوری ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان می باشد.
دادرس شعبه 1171 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ پورعظیم

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص اعتراض آقایان 1- م.ن. 2- پ.د. به وکالت از آقایان الف. و پ.م. نسبت به دادنامه شماره 100637 مورخ 29/5/92 از شعبه 1171دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن مشارالیهم به اتهامات 1- ضرب و جرح عمدی 2- تخریب عمدی 3- اخلال در نظم عمومی و مضافا آقایان م.ن. و پ.م. به اتهام توهین موضوع شکایت آقایان ح.م. و الف.ح. محکومیت حاصل نموده اند. با ملاحظه محتویات پرونده و لوایح اعتراضیه تجدیدنظرخواهان و وکیل ایشان اولا در خصوص محکومیت نامبردگان به اتهام اخلال در نظم عمومی با توجه به زمان و محل وقوع بزه و اینکه در محل شخص دیگری غیر از شکات و متهمین حضور نداشته اند. دلیل کافی بر اینکه اقدام ایشان اخلال در نظم عمومی بوده وجود ندارد لذا دادگاه نسبت به اتهام ذکر شده به لحاظ فقد دلیل کافی مستندا به بند یک ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و اصل برایت رای بر برایت مشارالیهم با نقض این بخش از دادنامه بدوی صادر می نماید. ثانیا در خصوص تخریب گوشی موبایل و عینک شکات با توجه به اینکه در فضای درگیری و زد و خورد بین طرفین گوشی و عینک تخریب گردیده و قصد تخریب وجود نداشته است. لذا دادگاه به لحاظ فقد عنصر معنوی جرم با استناد به بند یک ماده 257 مرقوم و اصل برایت رای بر برایت مشارالیهم از اتهام تخریب عمدی صادر می نماید. ثالثا در خصوص محکومیت تجدیدنظرخواهان به اتهام ضرب و جرح عمدی و توهین (نسبت به دو نفر از متهمین) در خصوص جنبه عمومی جرم ضرب و جرح عمدی که با استناد به تبصره ماده 269 قانون مجازات اسلامی تعیین مجازات گردیده با توجه به اینکه مطابق مواد 386 و 728 و 447 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 ماده 269 مرقوم فسخ گردیده است و جراحات مشمول ماده 614 قانون مجازات اسلامی نیز نمی باشد. لذا دادگاه به استناد به ماده 250 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و ماده 11 قانون مجازات اسلامی 1392 دادگاه با حذف جزای نقدی تعیین شده بابت جنبه عمومی ضرب و جرح نهایتا با رد اعتراض دادنامه تجدیدنظرخواسته را نسبت به تجدیدنظرخواهان از جهت محکومیت به پرداخت دیه (جنبه خصوصی جرم) و جزای نقدی بابت توهین تایید و استوار می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 21 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
تولیت ـ پورعرب

قاضی:
پور عظیم , سید محمود تولیت , رضا پورعرب

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 269 ـ حرز عبارت از مکان متناسبی است که مال عرفا در آن از دستبرد محفوظ میماند.

مشاهده ماده 269 قانون مجازات اسلامی

ماده 386 ـ مجازات جنایت عمدی بر عضو در صورت تقاضای مجنی علیه یا ولی او و وجود سایر شرایط مقرر در قانون قصاص و در غیر این صورت مطابق قانون از حیث دیه و تعزیر عمل می گردد.

مشاهده ماده 386 قانون مجازات اسلامی

ماده 728 ـ کلیه قوانین و مقررات مغایر با این قانون از جمله قانون مجازات اسلامی مصوب 8/5/1370 مواد (625) تا (629) و مواد (726) تا (728) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی «تعزیرات و مجازات های بازدارنده» مصوب 2/3/1375 قانون اقدامات تامینی مصوب 12/2/1339 و قانون تعریف محکومیت های موثر در قوانین جزایی مصوب 26/7/1366 و اصلاحات و الحاقات بعدی آنها نسخ می گردد.

مشاهده ماده 728 قانون مجازات اسلامی

ماده 447 ـ در کلیه مواردی که در این کتاب به کتاب پنجم «تعزیرات» ارجاع داده شده است در خصوص قتل عمدی مطابق ماده (612) آن قانون و در سایر جنایات عمدی مطابق ماده (614) و تبصره آن عمل می شود.

مشاهده ماده 447 قانون مجازات اسلامی

ماده 614 ـ قطع و از بین بردن تمام زبان کودکی که زمان سخن گفتن او فرا نرسیده موجب دیه کامل است لکن اگر بعدا معلوم شود که لال بوده است مازاد بر یک سوم دیه مسترد می شود.

مشاهده ماده 614 قانون مجازات اسلامی

ماده 11 ـ قوانین زیر نسبت به جرایم سابق بر وضع قانون فورا اجراء می شود: الف ـ قوانین مربوط به تشکیلات قضایی و صلاحیت ب ـ قوانین مربوط به ادله اثبات دعوی تا پیش از اجرای حکم پ ـ قوانین مربوط به شیوه دادرسی ت ـ قوانین مربوط به مرور زمان تبصره ـ در صورتی که در مورد بند (ب) حکم قطعی صادر شده باشد پرونده برای بررسی به دادگاه صادرکننده حکم قطعی ارسال می شود.

مشاهده ماده 11 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM