رای قضایی شماره 9209970222301267

رای قضایی شماره 9209970222301267

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970222301267


شماره دادنامه قطعی:
9209970222301267

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/09/27

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
صدور حکم به مجازات جایگزین حبس

پیام رای:
تعدد جرایم عمدی که مجازات قانونی حداقل یکی از آن ها بیش از شش ماه حبس باشد مانع از صدور حکم به مجازات جایگزین حبس است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص شکایت آقای ر.م. فرزند ح. علیه آقای م.م. فرزند الف. دایر بر تهدید و توهین دادگاه با عنایت به محتویات پرونده و شکایت شاکی گزارش و تحقیقات مرجع انتظامی گواهی گواهان و سایر قراین و امارات موجود در پرونده بزهـکاری متهم مذکور را محرز و مسلم تشخیص و مستنـدا به مواد 669 و 608 از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی 1375 و رعایت ماده 134 قانون مجازات اسلامی 1392 متهم را از حیث توهین به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی درجه هشت و از حیث تهدید با رعایت بند 2 ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین و با رعایت بند ث ماده 38 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 به پرداخت دو میلیون ریال جزای نقدی درجه 6 بدل از حبس در حق صندوق دولت محکوم و اعلام می نماید. ضمنا صرفا مجازات بزه تهدید قابل اجرا می باشد و صرفا زمانی که به هر علت قانون مجازات اشد تقلیل یابد یا تبدیل یا غیر قابل اجرا شود مجازات توهین اعمال خواهد شد. رای صادره حضوری محسوب و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه های تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی رودهن ـ حقیقی صفت

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.م. نسبت به دادنامه شماره 500368-920 مورخ 13/4/92 در پرونده کلاسه 500329-92 صادره از شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی بخش رودهن که به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتهام توهین و تهـدید موضوع شکایت آقـای ر.م. و بـا احراز بزهکـاری و به استناد مواد 669 و 608 قانون مجازات اسلامی 1375 و با رعایت مواد 38 و 134 قانون مجازات اسلامی 1392 و با رعایت بند 2 ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین از حیث توهین به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی و از حیث تهدید به پرداخت دو میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم شده است نظر به این که تجدیدنظرخواه در محدوده تجدیدنظرخواهی ایراد و دفاع موثری که از جهات شکلی و یا ماهیتی مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری باشد اقامه ننموده و از نظر این دادگاه ایضا دادنامه تجدیدنظرخواسته منطبق با موازین قانونی و دلایل موجود در پرونده اصدار یافته و ایرادی که موجب نقض باشد مشهود نیست الا این که مجازات تهدید دو ماه تا دو سال حبس است و طبق ماده 72 قانون مجازات اسلامی 1392 در تعدد جرایم عمدی که مجازات قانونی حداقل یکی از آن ها بیش از شش ماه حبس باشد مانع از صدور حکم به مجازات جایگزین (جزای نقدی) است از سوی دیگر حسب مفاد ماده 64 قانون موصـوف صـدور حکـم به مجازات جایگـزین حبـس منـوط به گذشت شاکی است علاوه بر این میزان جزای نقدی جایگزین حبس با توجه به ماده 86 این قانون ناظر به بندهای 83 این قانون مشخص شده است و دیگر به بند 2 ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین فاقد وجاهت قانونی است و چون دادگاه تجدیدنظر ممنوع از تشدید است و اشخاص ذی نفع نیز اعتراضی نکرده اند لهذا این دادگاه مواجه با تکلیف نمی باشد و در نهایت به استناد به بند الف ماده 257 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواه دادنامه تجدیدنظرخواسته را نتیجتا تایید می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 23 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
منصوری ـ جعفری شهنی

قاضی:
حقیقی صفت , منصوری , جعفری شهنی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

ماده 669 ـ قطع و از بین بردن هریک از دو پستان زن موجب نصف دیه کامل زن و از بین بردن مقداری از آن به همان نسبت موجب دیه است و اگر همراه با از بین رفتن تمام یا بخشی از پستان مقداری از پوست یا گوشت اطراف آن هم از بین برود یا موجب جنایت دیگری گردد علاوه بر دیه پستان دیه یا ارش جنایت مزبور نیز باید پرداخت شود.

مشاهده ماده 669 قانون مجازات اسلامی

ماده 608 ـ جنایتی که باعث جمع شدن یک یا دو لب و یا قسمتی از آن گردد موجب ارش است خواه موجب نمایان شدن دندان ها بشود خواه نشود.

مشاهده ماده 608 قانون مجازات اسلامی

ماده 72 ـ تعدد جرایم عمدی که مجازات قانونی حداقل یکی از آنها بیش از شش ماه حبس باشد مانع از صدور حکم به مجازات جایگزین حبس است.

مشاهده ماده 72 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM