رای قضایی شماره 9209970223700832

رای قضایی شماره 9209970223700832

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970223700832


شماره دادنامه قطعی:
9209970223700832

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/08/06

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
نحوه طرح دعوای ورشکستگی توسط خود تاجر

پیام رای:
دعوای ورشکستگی که توسط خود تاجر اقامه می شود باید به طرفیت طلبکاران معین یا دادستان اقامه شود

رای دادگاه بدوی
آقای م.ف. به وکالت از آقایان 1 ـ ع.خ. و 2 ـ د.ح. به طرفیت خانم ر.ج. دادخواستی مبنی بر تقاضای صدور حکم مبنی بر اعــلام ورشکستگـی خواهــان ها به شرح متــن و اعلان تاریخ توقف وی به تاریخ 20/1/86 تقدیم نموده که در تاریخ 25/2/92 به این شعبه ارجاع شده است در شرح دادخواست بیان شده خواهان ها به دلالت پروانه کسب صادره و کارت بازرگانی از وزارت وقت صنایع و معادن ایران سالیان متمادی به شغل تجارت اشتغال داشته و صرف نظر از اینکه در خرید و فروش لوازم آتش نشانی و ایمن در امر صادرات و واردات کالاهای مجاز بازرگانی از جمله وسایل آتش نشانی اشتغال داشته اند متعاقبا به دلیل عدم توانایی خواهان ها در فروش اجناس وارداتی ناچار به استقراض از بانک پ. شده که به لحاظ مضی زمان و رکود اقتصادی با بهره های مضاعف بانکی مواجه شده اند وکیل خواهان ها در ادامه دادخواست با ذکر بخشی از بدهکاری خواهان ها به اشخاص مختلف مدعی شده آنها از پرداخت دیون خود متوقف شده اند دادگاه اعتقاد دارد که دعوای ورشکستگی درصورتی به طرفیت طلبکار صحیح است که فرد یا افراد طلبکار به صورت انحصاری معین باشند و دعوا به طرفیت آنها نیز طرح شده باشد. در غیر این صورت طرح دعوا به طرفیت دادستان به عنوان مدعی العموم الزامی است لذا چون در دعوای حاضر طلبکاران خواهان ها بیشتر از یک نفر می باشند از طرف دیگر دادستان نیز طرف دعــوا قــرار نگرفته لذا طرح دعوا به کیفیت حاضر قابلیت استماع ندارد. به استناد ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی قرار عدم استماع دعوا صادر و اعلام می گردد. این رای ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض نزد محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 42 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ رجبی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی آقایان ع.خ. و د.ح. با وکالت آقای م.ف. به طرفیت خانم ر.ج. از دادنامه شماره 9209972160700334 مورخ 17/4/1392 صادره از شعبه 42 دادگاه عمومی حقوقی تهران می باشد که به موجب آن دادخواست بدوی وکیل تجدیدنظرخواهان به خواسته اعلام ورشکستگی تجدیدنظرخواهان و اعلان تاریخ توقف به تاریخ 20/1/86 به لحاظ اینکه دعوا به طرفیت کلیه طلبکاران و دادستان مطرح نگردید قرار عدم استماع دعوی صادر و اعلام شده است. از توجه به محتویات پرونده اولا ـ مطابق ماده 413 قانون تجارت تاجر می بایستی ظرف سه روز از تاریخ وقفه در تادیه دیون و تعهدات نقدی توقف خود را به دفتر دادگاه اظهار نموده و صورت حساب دارایی و کلیه دفاتر تجاری خود را تسلیم کند و وفق ماده 414 آن قانون صورت حساب مذکور باید دارای تاریخ بوده و به امضای تاجر رسیده و متضمن تعداد و تقویم کلیه اموال منقول و غیرمنقول و صورت کلیه قروض و مطالبات و صورت نفع و ضرر و صورت مخارج شخص تاجر باشد و نیز لیست بستانکاران را با میزان طلب آنها ضمیمه نماید اما دادخواست بدوی وکیل تجدیدنظرخواهان مستند به صورت حساب با اوصاف مذکور و نیز لیست بستانکاران با میزان طلب آنها نبوده و دفاتر شرکت نیز ارایه نگردیده است. ثانیا ـ حـکم ورشکستـگی دارای اثـرات اجتماعی وسیع و گسترده بوده به طوری که بعضا افراد متعدد و زیادی را در جامعه تحت تاثیر خود قرار می دهد بر همین اساس افراد غیر از طرفین دعوی «برخلاف سایر دعاوی»; می توانند به حکم ورشکستگی اعتراض نمایند و ورشکستگی به عموم مردم توجه دارد به موجب همین امر قانونگذار مطابق بند ج ماده 415 قانون تجارت به مدعی العموم اجازه داده تا صدور حکم ورشکستگی را از دادگاه درخواست نماید در نتیجه به لحاظ نقش حمایتی که از حقوق عموم افراد جامعه دارد ذی نفع محسوب می گردد لذا بنا به مراتب یاد شده چون اعتراض وکیل تجدیدنظرخواهان به نحوی نیست که موجب نقض و گسیختن دادنامه فوق الاشعار را ایجاب نماید با رد تجدیدنظرخواهی به عمل آمده مستندا به صدر ماده 353 قانون آیین دادرسی مدنی دادنامه تجدیدنظرخواه را تایید می نماید. این رای قطعی است.
رییس شعبه 37 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
دیوسالار ـ رضایی

قاضی:
رجبی , دیوسالار , مهدی رضایی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 2 - هیچ دادگاهی نمی تواند به دعوایی رسیدگی کند مگر اینکه شخص یا اشخاص ذی نفع یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی آنان رسیدگی به دعوا را برابر قانون درخواست نموده باشند.

مشاهده ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 353 - دادگاه تجدیدنظر در صورتی که قرار مورد شکایت را مطابق با موازین قانونی تشخیص دهد آن را تایید می کند. در غیر این صورت پس از نقض پرونده را برای رسیدگی ماهوی به دادگاه صادرکننده قرار عودت می دهد.

مشاهده ماده 353 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 413 ـ تاجر باید در ظرف سه روز از تاریخ وقفه که در تادیه قروض یا سایر تعهدات نقدی او حاصل شده است توقف خود را به دفتر محکمه بدایت محل اقامت خود اظهار نموده صورت حساب دارایی و کلیه دفاتر تجارتی خود را به دفتر محکمه مزبوره تسلیم نماید.

مشاهده ماده 413 قانون تجارت

ماده 415 ـ ورشکستگی تاجر به حکم محکمه بدایت در موارد ذیل اعلام می شود: الف) بر حسب اظهار خود تاجر. ب) به موجب تقاضای یک یا چند نفر از طلبکارها. ج) بر حسب تقاضای مدعی العموم بدایت.

مشاهده ماده 415 قانون تجارت

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM