رای قضایی شماره 9209970221101046

رای قضایی شماره 9209970221101046

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970221101046


شماره دادنامه قطعی:
9209970221101046

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/06/31

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مصادیق عسروحرج زوجه

پیام رای:
چنانچه متعاقب درخواست طلاق توافقی زوج با فریب و تقلب همسر خود را راضی به بذل حقوق مالی خود در عوض رجوع نکردن به وی در طلاق رجعی نماید و سپس در جهت ثبت طلاق اقدام نکند موضوع از مصادیق عسروحرج است و زوجه می تواند درخواست طلاق کند.

رای دادگاه بدوی
درخصوص دعوی ک.س. فرزند الف. با وکالت س.ک. به طرفیت م.م.ی هـ. فرزند الف. به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق) با توجه به رونوشت مصدق نکاح نامه وجود علقه زوجیت دایم بین طرفین محرز است در مورد خواسته وکیل خواهان اظهار داشته است زوجین به جهت مشکلات موجود جهت طلاق توافقی به دادگاه مراجعه درنهایت بعد از صدور رای قطعی به دفترخانه شماره.. .. مراجعه زوج طی ترفندی از زوجه خواسته تا در جهت اطمینان نسبت به زوج و عدم رجوع از بذل در ایام عده کل حقوق قانونی خود را به زوج بذل نماید با مراجعه به دفترخانه بذل تمامی حقوق از سوی زوجه زوج جهت اجرای حکم به دفترخانه مراجعه نکرد از آن تاریخ نیز بلاتکلیف بدون حق وحقوق قانونی رها کرده است لذا تقاضای صدور حکم طلاق جهت عسروحرج شدید است خوانده در مقام دفاع اظهار داشته زوجه در عسروحرج نیست ایشان تمام حقوق قانونی خود را بخشیده است حاضر به طلاق نیستم توجها به دلایل ذیل 1 ـ تلاش دادگاه و داوران جهت ایجاد صلح و سازش و اصلاح ذات البین موثر واقع نشد زوجه همچنان اصرار به طلاق دارد 2 ـ زوجه به بذل حقوق مالی خود به موجب طلاق توافقی حاضر به طلاق گردیده است زوج نیز به جهت بذل حقوق مالی از سوی زوجه حاضر به طلاق شده است 3 ـ حسب محتویات پرونده اظهارات طرفین شهادت سردفتر دفترخانه بخشش حقوق مالی با فریب زوجه و متقلبانه اخذ شده است 4 ـ یکی از ارکان اساسی زندگی مشترک صداقت زوجین نسبت به یکدیگر است اقدام زوج در فریب زوجه نشان از عدم صداقت وی و اذیت و آزار زوجه دارد 5 ـ در زندگی مشترک حقوق مالی که به موجب قانون برای زوجه در نظر گرفته شده است پشتوانه زندگی وی محسوب می گردد و زوج با گرفتن این پشتوانه آن هم بدون رضایت زوجه را در تنگنا و عسروحرج قرار داده است بنابراین دادگاه به جهت قرار گرفتن زوجه در عسروحرج شدید و غیرقابل تحمل دعوی وی را وارد تشخیص استنادا به ذیل تبصره الحاقی 29/4/81 مجمع تشخیص مصلحت نظام به ماده 1130 قانون مدنی حکم به طلاق زوجه صادر می نماید با رعایت ماده 1169 قانون مذکور حضانت فرزند مشترک را به زوجه واگذار می نماید رای صادره حضوری ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
دادرس شعبه 2 دادگاه حقوقی دادگستری شهرستان قدس ـ ترکی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
درخصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.م.ی.هـ. طرفیت خانم ک.س. نسبت به دادنامه شماره820 مورخ 5/5/92 اصداری از شعبه 2 دادگاه حقوقی(خانواده) قدس که به موجب آن و حسب دادخواست زوجه گواهی عدم امکان سازش صادر گردیده است نظر به اینکه دادنامه تجدیدنظرخواسته مطابق دلایل موجود در پرونده و وفق مقررات قانونی صادر گردیده است و ایراد تجدیدنظرخواه در حدی نیست که موجب حصول علم به وجود اشتباه در حکم گردد لذا اعتراض نام برده قابل انطباق با جهات مقرر در ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی مصوب 1379نمی باشد درنتیجه دادگاه به استناد قسمت اخیر ماده 358 قانون مذکور ضمن رد اعتراض حکم تجدیدنظرخواسته را تایید می نماید رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 11 دادگاه تجدیدنظر تهران ـ مستشار دادگاه
فرهبد ـ علی محمدی

قاضی:
بابک ترکی , محمود فرهبد , علی محمدی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 1130 - در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود. تبصره - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می گردد: 1 - ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه. 2 - اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلاء وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است. 3 - محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر. 4 - ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد. 5 - ابتلای زوج به بیماری های صعب العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه ی صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید. موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود حکم طلاق صادر نماید.

مشاهده ماده 1130 قانون مدنی

ماده 348 - جهات درخواست تجدیدنظر به قرار زیر است : الف - ادعای عدم اعتبار مستندات دادگاه. ب - ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود. ج - ادعای عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی. د - ادعای عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رای ه- ادعای مخالف بودن رای با موازین شرعی و یا مقررات قانونی. تبصره - اگر درخواست تجدیدنظر به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده به عمل آمده باشد درصورت وجود جهات دیگر مرجع تجدیدنظر به آن جهت هم رسیدگی می نماید.

مشاهده ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM