رای قضایی شماره 9209970907200547

رای قضایی شماره 9209970907200547

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970907200547


شماره دادنامه قطعی:
9209970907200547

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/06/12

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
مرجع تقدیم دادخواست فرجامی

پیام رای:
فرجام خواهی با تقدیم دادخواست به دادگاه صادرکننده رای قطعی به عمل می آید و تاریخ تقدیم دادخواست به دادگاه مذکور ابتدای فرجام خواهی محسوب می شود بنابراین تقدیم دادخواست فرجامی به دادگاه صادرکننده رای غیرقطعی و ثبت دادخواست و انجام تبادل لوایح توسط این دادگاه فاقد آثار قانونی می باشد.

رای خلاصه جریان پرونده
به موجب دادنامه شماره 1516 ـ 27/12/1391 شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان اردبیل در خـصوص تـجدیدنـظرخواهـی خانم س.س. با وکالت آقای م.ت. و به طـرفیت آقـای غ.ع. و نسبت به دادنامه شماره 1206 ـ 29/8/91 شعبه اول دادگاه عمومی بخش جعفر آباد که به موجب آن دادگاه بدوی در خصوص دعوی تجدیدنظرخواه به طرفیت تجدیدنظرخوانده و به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش پس از رسیدگی حکم بر بی حقی خواهان صادر کرده است دادگاه تجدیدنظر با توجه به محتویات پرونده و گزارش مرجع انتظامی و لوایح طرفین اینگونه انشاء رای می کند : آنچه مسلم است زوج به لحاظ داشتن مشکلات شخصی بیش از یک سال است که زندگی مشترک را ترک نموده و با توجه به محکومیت زوج به ترک نفقه زوجه و نظر به نظریه داوران منتخب زوجین که به لحاظ عمیق و ریشه دار بودن اختلاف زوجین طلاق را پیشنهاد نموده اند و با عنایت به بذل کلیه حقوق مالی توسط زوجه برای رهایی از زندگی مشترک که بیانگر در قرار گرفتن زوجه در سختی و مشقت بوده دادگاه عسر و حرج زوجه را احراز نموده و با نقض رای دادگاه نخستین و به استناد ماده 1130 قانون مدنی گواهی عدم امکان سازش ( الزام زوج به طلاق زوجه ) را صادر و اعلام نموده زوجه کلیه حقوق خود را بذل نموده و زوجین فاقد اولاد صغیر می باشند نوع طلاق خلع و از نوع باین است آقای غ.ع. با وکالت آقای م.الف. نسبت به دادنامه فوق الذکر فرجام خواهی به عمل آورده است و دادخواست فرجامی را به دادگاه عمومی بخش تقدیم کرده که به شماره 110 ـ 20/3/92 ثبت فرجامی شده است و مدیر دفتر دادگاه با ارسال نسخه ثانی دادخواست و ضمایم برای فرجام خوانده اقدام نموده و پس از ابلاغ وفق ماده 70 قانون آیین دادرسی مدنی مدیر دفتر مراتب تبادل لوایح را به دادگاه بخش جعفرآباد اعلام نموده که دادرس دادگاه دستور داده پرونده به دیوان عالی کشور ارسال شود لازم به تذکر است که حسب مندرجات پرونده دادنامه ابلاغ شده به فرجام خواه پیوست نمی باشد و تاریخ ابلاغ دادنامه فرجام خواسته به وی نیز مشخص نمی باشد پرونده پس از وصول به دفتر دیوان عالی کشور و ثبت در دفتر کل به این شعبه ارجاع شده است.

رای شعبه دیوان عالی کشور
نظر به این که به موجب ماده 379 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی فرجام خواهی با تقدیم دادخواست به دادگاه صادر کننده رای به عمل می آید و تاریخ تقدیم دادخواست به دادگاه مذکور ابتدای فرجام خواهی محسوب می شود و شعبه اول دادگاه عمومی بخش جعفر آباد دادگاه صادر کننده رای مذکور نبوده است لذا تقدیم دادخواست فرجامی به شعبه مذکور و ثبت دادخواست و انجام تبادل لوایح فاقد آثار قانونی می باشد به استناد ماده فوق الذکر پرونده قابلیت طرح در دیوان عالی کشور را ندارد و به شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان اردبیل جـهت اقـدام قانـونی بـر اساس ماده 383 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ارسال می گردد.
رییس شعبه 12 دیوان عالی کشور ـ مستشار
طیبی ـ اسلامی

قاضی:
قدرت اله طیبی , اسلامی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 1130 - در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می شود. تبصره - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می گردد: 1 - ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه. 2 - اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلاء وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است. 3 - محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر. 4 - ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد. 5 - ابتلای زوج به بیماری های صعب العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه ی صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید. موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود حکم طلاق صادر نماید.

مشاهده ماده 1130 قانون مدنی

ماده 70 - چنانچه خوانده یا هریک از اشخاص یادشده در ماده قبل در محل نباشند یا از گرفتن برگهای اخطاریه استنکاف کنند مامور ابلاغ این موضوع را در نسخ اخطاریه قید نموده نسخه دوم رابه نشانی تعیین شده الصاق می کند و برگ اول را با سایر اوراق دعوا عودت می دهد. در این صورت خوانده می تواند تا جلسه رسیدگی به دفتر دادگاه مراجعه و با دادن رسید اوراق مربوط را دریافت نماید.

مشاهده ماده 70 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 379 - فرجام خواهی با تقدیم دادخواست به دادگاه صادرکننده رای به عمل می آید. مدیر دفتر دادگاه مذکور باید دادخواست را در دفتر ثبت و رسیدی مشتمل بر نام فرجام خواه و طرف او و تاریخ تقدیم دادخواست با شماره ثبت به تقدیم کننده تسلیم و در روی کلیه برگهای دادخواست تاریخ تقدیم را قید نماید. تاریخ تقدیم دادخواست ابتدای فرجام خواهی محسوب می شود.

مشاهده ماده 379 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 383 - دادخواستی که برابر مقررات یادشده در دو ماده قبل تقدیم نشده و یا هزینه دادرسی آن پرداخت نگردیده باشد به جریان نمی افتد. مدیر دفتر دادگاه در موارد یادشده ظرف دو روز از تاریخ رسید دادخواست نقایص آن را به طور مشخص به دادخواست دهنده اخطار می نماید و از روز ابلاغ ده روز به او مهلت می دهد که نقایص را رفع کند. درصورتی که دادخواست خارج ازمهلت داده شده یا در مدت یادشده تکمیل نشود به موجب قرار دادگاهی که دادخواست به آن تسلیم گردیده رد می شود. این قرار ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل شکایت در دیوان عالی کشور می باشد. رای دیوان قطعی است.

مشاهده ماده 383 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM