رای قضایی شماره 9209970270200366

رای قضایی شماره 9209970270200366

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970270200366


شماره دادنامه قطعی:
9209970270200366

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/03/28

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
رابطه نامشروع به عنف و اکراه

پیام رای:
چنانچه عمل نامشروع به عنف و اکراه صورت گرفته باشد اکراه کننده تعزیر می شود و تغییر عنوان اتهامی به ایجاد مزاحمت با چاقو صحیح و قانونی نمی باشد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص کیفرخواست صادره از دادسرای امور جنایی تهران علیه متهم الف ـ پ.و. فرزند ن. دایر بر: 1ـ مشارکت در سرقت مقرون به آزار 2ـ ایراد ضرب و جرح عمدی و علیه ب ـ ر.خ. فرزند ق. دایر بر: 1ـ رابطه نامشروع 2ـ فراهم کردن مرکز فساد و فحشاء موضوع شکایت س.الف. فرزند ح. با عنایت به محتویات پرونده نظر به این که شاکیه در جلسه دادگاه (شعبه 1145) بیان داشته «شکایت وی از پ.و. فقط به خاطر ایراد ضرب عمدی (چند فقره سیلی به صورتش) بوده و سرقت موبایل و آزار و اذیت جنسی را ر.خ. مرتکب شده و شکایت اصلی وی از ر.خ. و س.ب. بود و نسبت به پ.و. اعلام رضایت دارد.»; با عنایت به این که متهم (و.) در جلسات دادگاه اتهام سرقت را انکار نموده و اتهام ایراد ضرب عمدی را پذیرفته و نظر به این که شاکی خصوصی به موجب رضایت محضری رضایت خود را نسبت به متهم (و.) اعلام نموده لذا از جهت مشارکت در سرقت متهم (و.) را مطابق اصل 37 قانون اساسی و بند الف ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری تبریه و از جهت ایراد ضرب و جرح عمدی با عنایت به اعلام گذشت شاکیه مطابق بند 2 ماده 6 قانون اخیرالذکر قرار موقوفی تعقیب صادر می گردد. در خصوص اتهام ر.خ. مبنی بر فراهم کردن مرکز فساد و فحشاء نظر به این که صرف برقراری یک عمل نامشروع دلالت بر عنوان دایر کردن مرکز فساد نداشته لذا برایت متهم (ر.خ.) به اتهام مذکور صادر می گردد. در خصوص اتهام دیگر ر.خ. مبنی بر رابطه نامشروع با شاکیه (س.الف.) با عنایت به این که رابطه نامشروع جرمی است که طرفین به صورت ارادی و طرفینی مبادرت به انجام آن نمایند و نظر به این که در ما نحن فیه شاکیه موصوف ادعا نموده به صورت غیر ارادی و تحت فشار و با تهدید چاقو موبایل وی سرقت شده و مورد اذیت و آزار و مزاحمت قرار گرفته لذا عنوان اتهامی متهم مذکور (خ.) به 1ـ سرقت موبایل مقرون به آزار و 2ـ ایجاد مزاحمت با چاقو تبدیل و تغییر می گردد. نظر به این که متهم موصوف جهت دفاع در جلسه دادگاه حضور نیافته بزهکاری نامبرده محرز بوده مطابق ماده 47 و 652 و 617 قانون مجازات اسلامی در خصوص مزاحمت نامبرده را به تحمل یک سال حبس تعزیری و 50 ضربه شلاق و در خصوص سرقت مشارالیه را به تحمل یک سال حبس تعزیری و 30 ضربه شلاق تعزیری محکوم می نماید و مطابق ماده 677 قانون مجازات اسلامی ر.خ. را به رد عین یا مثل یا قیمت مال مسروقه (یک دستگاه موبایل) در حق شاکیه محکوم می نماید. رای صادره نسبت به محکوم علیه (ر.خ.) غیابی تلقی و ظرف 10 روز پس از ابلاغ به وی قابل واخواهی در این شعبه و پس از انقضای آن ظرف 20 روز قابل تجدیدنظرخواهی است. هم چنین رای صادره ظرف 20 روز پس از ابلاغ به شاکی قابل تجدیدنظرخواهی است.
رییس شعبه 1145 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ قیصری

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.ع. وکیل پایه یک دادگستری به وکالت از آقای ر.خ. فرزند ق. نسبت به آن قسمت از دادنامه شماره 910000359 مورخ 29/6/1391 صادره از شعبه 1145دادگاه عمومی جزایی تهران که در مقام واخواهی از دادنامه شماره 910000225 مورخ 8/5/1391 مشعر بر محکومیت تجدیدنظرخواه به اتهام سرقت موبایل مقرون به آزار و ایجاد مزاحمت با چاقو به تحمل 2 سال حبس و 80 ضربه شلاق و رد مال صادر و به موجب آن ضمن رد واخواهی دادنامه غیابی را تایید نموده است با بررسی جمیع اوراق و محتویات پرونده و با در نظر گرفتن مفاد لایحه اعتراضیه تجدیدنظرخواه اولا در مورد سرقت مقرون به آزار با عنایت به این که از بدو امر تجدیدنظرخوانده خانم س.الف. مدعی است گوشی وی را پ.و. برده است (صفحه 27 پرونده و صفحه 47 پرونده) و به درستی در اقرارنامه رسمی نیز به این موضوع اشاره نموده است (صفحه 125 پرونده) بنابراین با عنایت به اخطار تجدیدنظرخواه و اظهارات خانم تجدیدنظرخوانده در مورد سرقت مقرون به آزار به لحاظ عدم وجود دلیل بر توجه به اتهام به تجدیدنظرخواه مستندا به بند الف ماده 177 و بند 1 از شق ب ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن نقض این قسمت از دادنامه تجدیدنظرخواسته حکم بر برایت تجدیدنظرخواه در مورد اتهام سرقت مقرون به آزار صادر می گردد. اما در خصوص محکومیت به تحمل یک سال حبس و شلاق به لحاظ ایجاد مزاحمت با چاقو به استناد ماده 617 قانون مجازات اسلامی نظر به این که خانم تجدیدنظرخواه هرگز اشاره ای به این که تجدیدنظرخواه وی را با چاقو تهدید نموده باشد ننموده است و فقط اعلام نموده است که بعد از رفتن پ. تجدیدنظرخواه و شخصی به نام س. از من تقاضای عمل خلاف شرع نمودند و در کیفرخواست هم به درستی اتهام متهمین فراهم کردن موجبات مرکز فساد و ارتباط نامشروع اعلام شده است و استدلال دادگاه محترم بدوی مبنی بر این که صرف برقراری یک عمل نامشروع دلالت بر عنوان دایر کردن مرکز فساد نداشته صحیح است ولی در مورد رابطه نامشروع استدلال دادگاه محترم صحیح نمی باشد زیرا در قسمت اخیر ماده 637 قانون مجازات اسلامی سابق قید گردیده است که اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر می شود؛ بنابراین تغییر اتهام از رابطه نامشروع به ایجاد مزاحمت با چاقو صحیح و قانونی نمی باشد و ضمن اصلاح عنوان اتهام از ایجاد مزاحمت با چاقو به رابطه نامشروع مطابق کیفرخواست صادره و اصلاح ماده استنادی از 617 به 637 قانون مجازات اسلامی مستندا به تبصره 4 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب محکومیت یک سال حبس و 50 ضربه شلاق به تحمل 99 ضربه شلاق اصلاح و به دادگاه محترم بدوی تذکر داده می شود و با این اصلاح ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته در این قسمت مستندا به بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری تایید و استوار می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 57 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
صلاحی ـ نبوی لاریمی

قاضی:
قیصری , احمد صلاحی , نبوی لاریمی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

ماده 652 ـ هرگاه صدمهای که به حد فاصل بیضه ها و مقعد وارد شده است موجب عدم ضبط ادرار یا مدفوع یا هر دو گردد یک دیه کامل دارد.

مشاهده ماده 652 قانون مجازات اسلامی

ماده 617 ـ دندان های اضافی به هر نام که باشد و به هر نحو که روییده باشد اگر در کندن آنها نقصی حاصل شود ارش ثابت می گردد و اگر هیچگونه نقصی حاصل نشود ارش نیز ندارد. تبصره 1 ـ هرگاه در کندن دندان زائد نقصی حاصل نشود لکن جراحتی به وجود آید برای جراحت مزبور ارش ثابت است. تبصره 2 ـ هرگاه در مورد اینکه دندان کنده شده اصلی است یا زائد تردید وجود داشته باشد و با رجوع به کارشناس زائد یا اصلی بودن آن مشخص نشود اقلال امرین از دیه دندان اصلی و ارش دندان زائد پرداخت می شود.

مشاهده ماده 617 قانون مجازات اسلامی

ماده 677 ـ جنایتی که موجب زوال عقل یا کم شدن آن شود هرچند عمدی باشد حسب مورد موجب دیه یا ارش است و مرتکب قصاص نمی شود.

مشاهده ماده 677 قانون مجازات اسلامی

ماده 637 ـ قطع کردن و یا از بین بردن کف دستی که به هر علت دارای انگشت نمیباشد موجب ارش است. تبصره ـ در قطع کردن و یا از بین بردن کف دستی که کمتر از پنج انگشت دارد علاوه بر دیه آن انگشتان نسبتی از ارش کف دست نیز ثابت است بدین ترتیب که اگر مچ دست دارای یک انگشت باشد علاوه بر دیه یک انگشت چهار پنجم ارش کف دست و اگر دارای دو انگشت باشد علاوه بر دیه دو انگشت سه پنجم ارش کف دست و اگر دارای سه انگشت باشد علاوه بر دیه سه انگشت دو پنجم ارش کف دست و اگر دارای چهار انگشت باشد علاوه بر دیه چهار انگشت یک پنجم ارش کف دست نیز پرداخت می شود.

مشاهده ماده 637 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM