رای قضایی شماره 9109970222701654

رای قضایی شماره 9109970222701654

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970222701654


شماره دادنامه قطعی:
9109970222701654

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/12/22

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
کلاهبرداری جعل و استفاده از سند مجعول

پیام رای:
ارتکاب همزمان کلاهبرداری جعل و استفاده از سند مجعول مستوجب سه مجازات جداگانه است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهامات آقای الف. فرزند غ. دایر بر کلاهبرداری به مبلغ هفت میلیارد ریال موضوع شکایت خانم ز. و جعل و استفاده از سند مجعول و درج مشخصات مالک در قرارداد دادگاه با عنایت به محتویات پرونده کیفرخواست صادره پاسخ استعلامات انجام شده ـ تاریخ عقد قرارداد ـ نشر آگهی و مزایده ابطال شده و سایر قراین و امارات موجود و مدافعات بلاوجه وکیل متهم طی لوایح تقدیمی بزه های انتسابی به نام برده را محرز تشخیص و مستندا به مواد 10 523 و 536 قانون مجازات اسلامی و ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس و ارتشاء و کلاهبرداری حکم به محکومیت نام برده به تحمل پنج سال حبس تعزیری و رد مبلغ ماخوذه درحق شاکی به عنوان اصل مال و همچنین پرداخت معادل مبلغ ماخوده به عنوان جزای نقدی درحق صندوق دولت از بابت بزه کلاهبرداری و همچنین تحمل دوسال حبس تعزیری از بابت بزه جعل و تحمل دو سال حبس تعزیری از بابت بزه استفاده از سند مجعول و اعلام بی اعتباری و معدومیت اسناد مجعول صادر و اعلام می نماید رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل رسیدگی تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 1105 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ عامل

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای الف. با وکالت آقای خ. نسبت به دادنامه شماره0898 مورخ 7/8/1391 صادره از شعبه 1105 دادگاه عمومی جزایی تهران که متضمن محکومیت تجدیدنظرخواه به لحاظ انتساب اتهام کلاهبرداری با استفاده از اسنادجعلی و تحصیل مبلغ هفت میلیارد ریال وجه نقدی از این طریق موضوع شکایت خانم ز. باوکالت آقای ح. و همچنین محکومیت به تحمل دو فقره حبس به لحاظ انتساب اتهام جعل و استفاده از سند مجعول که در مورد شق اول محکومیت از حیث کلاهبرداری نظر به اینکه در این مرحله از دادرسی ایراد و اعتراض موثر و مستدلی که موجب نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته گردد به عمل نیامده و ازحیث رعایت اصول دادرسی اشکالی به نظر نمی رسد؛ در نتیجه در این بخش دادگاه ضمن رد تجدیدنظرخواهی مستندا به شق الف ازماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1378 رای به تایید صادر می دارد در مورد دیگر شق دادنامه تجدیدنظرخواهی که متضمن محکومیت تجدیدنظرخواه به لحاظ جعل اسناد صادرگردیده در این بخش اعتراض را وارد تشخیص زیرا دلیلی بر جعل سند در پرونده منعکس نمی باشد در نتیجه در این بخش دادگاه اعتراض را وارد تشخیص و ضمن نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته مستندا به بند یک از شق ب از ماده قانون صدرالاشاره رای بر برایت تجدیدنظرخواه از این حیث صادر و اما در خصوص محکومیت به لحاظ انتساب اتهام استفاده از سند مجعول در این بخش دادگاه اعتراض را محکوم به رد تشخیص زیرا آنچه مسلم است وی با علم و اطلاع از فاقد اصالت بودن وکالت نامه استنادی تحت شماره0553650که تاکنون اصل آن ابراز نگردیده و بر اساس همین وکالت مبایعه نامه استنادی مورخ 27/12/1390 تنظیم گردیده درنتیجه بزه انتسابی محرز می باشد ولیکن با توجه به اینکه مجازات مقرر در ماده 536 از قانون مجازات اسلامی دارای دو بخش بوده و انتخاب جزای نقدی به جای حبس خللی را بر دادنامه تجدیدنظرخواسته فراهم نخواهد ساخت بدین لحاظ دادگاه ضمن رد اعتراض در این بخش و تبدیل مجازات دو سال حبس به پرداخت دوازده میلیون ریال جزای نقدی رای به تایید صادر و اعلام می دارد این رای قطعی است.
رییس شعبه 27 دادگاه تجدیدنظر استان تهران- مستشاردادگاه
رجاء ـ استیری

قاضی:
عامل , حسین رجاء , حسن استیری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 10 ـ در مقررات و نظامات دولتی مجازات و اقدام تامینی و تربیتی باید به موجب قانونی باشد که قبل از وقوع جرم مقرر شده است و مرتکب هیچ رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل را نمیتوان به موجب قانون موخر به مجازات یا اقدامات تامینی و تربیتی محکوم کرد لکن چنانچه پس از وقوع جرم قانونی مبنی بر تخفیف یا عدم اجرای مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی یا از جهاتی مساعدتر به حال مرتکب وضع شود نسبت به جرایم سابق بر وضع آن قانون تا صدور حکم قطعی موثر است. هرگاه به موجب قانون سابق حکم قطعی لازم الاجراء صادرشده باشد به ترتیب زیر عمل می شود: الف ـ اگر رفتاری که در گذشته جرم بوده است به موجب قانون لاحق جرم شناخته نشود حکم قطعی اجراء نمی شود و اگر در جریان اجراء باشد اجرای آن موقوف می شود. در این موارد و همچنین در موردی که حکم قبلا اجراء شده است هیچ گونه اثر کیفری بر آن مترتب نیست. ب ـ اگر مجازات جرمی به موجب قانون لاحق تخفیف یابد قاضی اجرای احکام موظف است قبل از شروع به اجراء یا در حین اجراء از دادگاه صادرکننده حکم قطعی اصلاح آن را طبق قانون جدید تقاضا کند. محکوم نیز می تواند از دادگاه صادرکننده حکم تخفیف مجازات را تقاضا نماید. دادگاه صادرکننده حکم با لحاظ قانون لاحق مجازات قبلی را تخفیف میدهد. مقررات این بند در مورد اقدام تامینی و تربیتی که در مورد اطفال بزهکار اجراء می شود نیز جاری است. در این صورت ولی یا سرپرست وی نیز می تواند تخفیف اقدام تامینی و تربیتی را تقاضا نماید. تبصره ـ مقررات فوق در مورد قوانینی که برای مدت معین و یا موارد خاص وضع شده است مگر به تصریح قانون لاحق اعمال نمی شود.

مشاهده ماده 10 قانون مجازات اسلامی

ماده 523 ـ هرگاه شخصی با اذن کسی که حق اذن دارد وارد منزل یا محلی که در تصرف اوست گردد و از ناحیه حیوان یا شیئی که در آن مکان است صدمه و خسارت ببیند اذن دهنده ضامن است خواه آن شیء یا حیوان قبل از اذن در آن محل بوده یا بعدا در آن قرار گرفته باشد و خواه اذن دهنده نسبت به آسیب رسانی آن علم داشته باشد خواه نداشته باشد. تبصره ـ در مواردی که آسیب مستند به مصدوم باشد مانند آنکه وارد شونده بداند حیوان مزبور خطرناک است و اذن دهنده از آن آگاه نیست و یا قادر به رفع خطر نمی باشد ضمان منتفی است.

مشاهده ماده 523 قانون مجازات اسلامی

ماده 536 ـ هرگاه در مورد ماده (535) این قانون عمل یکی از دو نفر غیرمجاز و عمل دیگری مجاز باشد مانند آنکه شخصی وسیله یا چیزی را در کنار معبر عمومی که مجاز است قرار دهد و دیگری کنار آن چاهی حفر کند که مجاز نیست شخصی که عملش غیرمجاز بوده ضامن است. اگر عمل شخصی پس از عمل نفر اول و با توجه به اینکه ایجاد آن سبب در کنار سبب اول موجب صدمه زدن به دیگران می شود انجام گرفته باشد نفر دوم ضامن است.

مشاهده ماده 536 قانون مجازات اسلامی

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM