رای قضایی شماره 9109970903103336

رای قضایی شماره 9109970903103336

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970903103336


شماره دادنامه قطعی:
9109970903103336

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/12/19

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
صدور پروانه مسکونی در مورد باغات

پیام رای:
در اراضی با کاربری باغ اعمال حقوق مالکانه به معنی صدور پروانه مسکونی بدون تغییر کاربری از سوی کمیسیون ماده 5 شورای عالی شهرسازی و معماری ایران بر خلاف طرح تفصیلی واجد منع قانونی است.

رای شعبه دیوان عدالت اداری
در خصوص دادخواست آقای (ر.ح.) به طرفیت شهرداری و کمیسیون ماده 5 [قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری] استانداری مازندارن به خواسته اعمال حقوق مالکانه به شرح دادخواست تقدیمی؛ با توجه به محتویات پرونده و اسناد و مدارک ابرازی و لایحه دفاعیه طرف شکایت (شهرداری) نظر به اینکه مطابق سند ابرازی منضم دادخواست پلاک ثبتی موضوع دعوا ششدانگ یک قطعه باغ می باشد که قاعدتا دارای کاربری باغ می باشد و اعمال حقوق مالکانه به معنی صدور پروانه مسکونی بدون تغییر کاربری از سوی کمیسیون ماده 5 شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و بر خلاف طرح تفصیلی مواجه با منع قانونی می باشد و شعبه 25 دیوان عدالت اداری نیز طی دادنامه صادره با همین استدلال دعوای شاکی مبنی بر ابطال نقشه مصوب دفتر فنی استانداری مازندران و الزام شهرداری رویان نسبت به صدور پروانه احداث ساختمان مسکونی و تجاری در پلاک یاد شده را که تحت عنوان دیگری در این پرونده مطرح شده است غیرموجه تشخیص و حکم به رد آن صادر نموده است و با التفات به اینکه شهرداری در لایحه دفاعیه پیش گفته اعلام داشته هیچ گونه ممانعتی برای شاکی در استفاده از ملک مزبور با کاربری مندرج در سند مالکیت وی نایل نگردیده و ایشان حق همه گونه برخورداری از آن را دارد لذا هیات شعبه با وصف مراتب یاد شده مانعیت خوانده از حقوق مالکانه شاکی را احراز ننموده دعوای مطروحه را تحصیل حاصل و غیرموجه تشخیص و مستندا به مواد 1 7 13 و 14 قانون دیوان عدالت اداری قرار رد شکایت مشارالیه را صادر و اعلام می نماید. این قرار قطعی است. دفتر نتیجه ثبت وفق مقررات اقدام قانونی معمول گردد.
رییس شعبه 31 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
اکابری ـ رسالتی

قاضی:
علی اکابری , رسالتی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 5 ـ حکم انتصاب قاضی شورا توسط رئیس قوه قضائیه و حکم انتصاب هریک از اعضای شورا پس از احراز شرایط مقرر در این قانون با پیشنهاد رئیس کل دادگستری توسط رئیس مرکز امور شوراها صادر می‏شود.

مشاهده ماده 5 قانون شورای حل اختلاف

ماده 1ـ در اجرای اصل یکصد و هفتاد و سوم ( 173 ) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به منظور رسیدگی به شکایات تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به ماموران واحدها و آیین نامه های دولتی خلاف قانون یا شرع یا خارج از حدود اختیارات مقام تصویب کننده دیوان عدالت اداری که در این قانون به اختصار «دیوان» نامیده می شود زیر نظر رئیس قوه قضائیه تشکیل می گردد.

مشاهده ماده 1 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 7ـ دیوان می تواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشته های مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند به عنوان مشاور دیوان داشته باشد. در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره و کارشناسی به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی می شود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای می نماید. تبصره ـ حقوق و مزایای مشاورینی که در اجرای ماده (9) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 25/9/1385 منصوب شده اند مطابق مقررات زمان انتصاب محاسبه و پرداخت می شود.

مشاهده ماده 7 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 13ـ اثر ابطال مصوبات از زمان صدور رای هیات عمومی است مگر در مورد مصوبات خلاف شرع یا در مواردی که به منظور جلوگیری از تضییع حقوق اشخاص هیات مذکور اثر آن را به زمان تصویب مصوبه مترتب نماید.

مشاهده ماده 13 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 14ـ مرجع حل اختلاف در صلاحیت بین شعب دیوان و سایر مراجع قضائی شعب دیوان عالی کشور است.

مشاهده ماده 14 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM