رای قضایی شماره 9109970224101404

رای قضایی شماره 9109970224101404

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970224101404


شماره دادنامه قطعی:
9109970224101404

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/11/30

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
محکومیت اقلیت های دینی به تعزیر از باب ارتکاب فعل حرام

پیام رای:
1. محکومیت اقلیت های دینی به تعزیر از باب ارتکاب فعل حرام فاقد محمل قانونی است. 2. استعمال مشروبات الکلی از سوی اقلیت های دینی ارتکاب فعل حرام محسوب نمی شود.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام 1- آقای ب.ل. فرزند ی. 45 ساله دایر بر ارتکاب فعل حرام از طریق برگزاری مجلس لهو و لعب پارتی مختلط و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره و نگهداری مشروبات الکلی [2-... الی 52-.. . ] همگی متهمان ردیف دوم الی پنجاه و دوم دایر بر ارتکاب فعل حرام از طریق حضور در مجلس لهو و لعب و پارتی مختلط با توجه به محتویات پرونده گزارش مامورین انتظامی تحقیقات انجام شده نحوه دستگیری متهمان و دفاعیات وکلای مدافع و کشف مشروبات الکلی و تجهیزات دریافت از ماهواره از منزل متهم ردیف اول اظهارات متهمین در مراحل تحقیق و دادرسی و عدم حضور متهمان ردیف 49 الی 52 در جلسه دادگاه و نظریه اداره گمرک قرار مجرمیت و کیفرخواست صادره از سوی دادسرای ناحیه 21 تهران و سایر قراین و امارات موجود در پرونده بزه های انتسابی به نامبردگان محرز و مسلم و ثابت است فلذا دادگاه به استناد مواد 638 702 10 و 47 قانون مجازات اسلامی با اصلاحات بعدی و ماده 3 و 9 قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره و مسیله چهارم از مبحث القول فی احکامه و بعض اللواحق از الفصل الرابع فی حد المسکر از کتاب تحریر الوسیله حضرت امام خمینی (ره) و ماده 217 قانون آیین دادرسی کیفری و با رعایت ماده 22 قانون مجازات اسلامی به لحاظ وضعیت خاص نامبردگان متهم ردیف اول را از بابت ارتکاب فعل حرام از طریق برگزاری مجلس لهو و لعب به پرداخت مبلغ ده میلیون ریال جزای نقدی بدل از شلاق و از جهت نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره علاوه بر ضبط تجهیزات مکشوفه به نفع سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به پرداخت مبلغ نهصد هزار ریال جزای نقدی و از حیث نگهداری مشروبات الکلی به تحمل سه ماه و یک روز حبس تعزیری و پرداخت مبلغ یکصد و هشتاد میلیون ریال جزای نقدی بدل از شلاق و بدل از پنج برابر قیمت عرفی تجاری مشروبات الکلی مکشوفه و هر کدام از متهمین ردیف بیست و یکم (خانم م.ه.) و ردیف چهل و ششم (خانم الف.ل.) را به پرداخت مبلغ چهار میلیون ریال جزای نقدی بدل ازشلاق و هر یک از متهمان ردیف دوم الی بیستم و ردیف بیست و دوم الی چهل و پنجم و ردیف چهل و هفت الی پنجاه و دوم را به پرداخت مبلغ دو میلیون ریال جزای نقدی بدل از شلاق محکوم می نماید ودر خصوص اتهام دیگر متهمان ردیف دوم الی بیست و چهارم و ردیف چهل و نهم و پنجاه و یکم دایر بر شرب خمر و اتهام 53- آقای م.ر. فرزند ح. دایر بر شرب خمر و ارتکاب فعل حرام از طریق حضور در مجلس لهو و لعب و پارتی مختلط و اتهام 54- آقای م.ص. فرزند م.ر. 29 ساله دایر بر ارتکاب فعل حرام از طریق حضور در مجلس لهو و لعب با عنایت به محتویات پرونده دفاعیات و انکار ایشان در مراحل تحقیق و جلسه دادگاه و به لحاظ فقد ادله اثباتی و عدم احراز وقوع بزه و عدم وجود بینه شرعیه و قاعده فقهیه درء و مستندات به حاکمیت اصاله البرایت و اصل 37 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده 177 قانون آیین دادرسی کیفری رای بر برایت مشارالیهم صادر و اعلام می نماید رای صادره در مورد متهمان ردیف اول الی ردیف چهل و هشتم و ردیف پنجاه و سوم و پنجاه چهارم حضوری و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در مرجع تجدیدنظر استان تهران و در مورد متهمین ردیف چهل و نهم الی پنجاه و دوم غیابی و ظرف مدت ده روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه و سپس ظرف مدت بیست روز پس از انقضای مهلت واخواهی قابل تجدیدنظرخواهی در مرجع تجدیدنظر استان تهران می باشد پرونده در خصوص دیگر متهمین مفتوح است و در مورد مشروبات مکشوفه با توجه به صورت جلسه معدوم نمودن آن
(مورخه 29/9/1389) دادگاه با تکلیفی مواجه نمی باشد.
رییس شعبه 1090 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ مشاری

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در این پرونده خانم م.پ. و آقای ب.د. و الف.ف. و م.ی. و ب.ل. توسط وکیلش از دادنامه 601479 - 8/12/90 شعبه 1090 دادگاه عمومی جزایی تهران در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نمودند که به موجب دادنامه فوق الذکر آقای ب.ل. از جهت ارتکاب فعل حرام از طریق برگزاری مجلس لهو و لعب به پرداخت ده میلیون ریال جزای نقدی بدل از شلاق و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره علاوه بر ضبط تجهیزات مکشوفه به نفع سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و پرداخت نهصد هزار ریال جزای نقدی و از جهت نگهداری مشروبات الکلی به سه ماه و یک روز حبس و پرداخت یکصد و هشتاد میلیون ریال جزای نقدی بدل از شلاق و بدل از پنج برابر قیمت عرف مشروبات الکلی و خانم ب.د. به پرداخت مبلغ دو میلیون ریال جزای نقدی بدل از شلاق از جهت جرم ارتکاب فعل حرام و هم چنین خانم م.ی. ازجهت ارتکاب فعل حرام و ب.د. و الف.ف. از جهت ارتکاب فعل حرام و شرب خمر و خانم م.پ. از جهت ارتکاب فعل حرام به مجازات مقرره در این دادنامه حسب مواد استنادی قانونی محکوم گردیدند با توجه به آزمایش الکل موجود در پرونده راجع به آقای ب.ل. که الکل یافت نگردیده و اظهارات خانم ی. و ب.د. که د. گفته مشروب استفاده کرده و کلیمی هست و آزمایش ایشان مثبت است و اظهارات الف.ف. که منکراستعمال مشروب شده ولی آزمایش مثبت بوده و ب.د. اقرارکرده که استعمال مشروب کرده و کلیمی است و آزمایش ایشان منفی است و م.پ. منکر استعمال مشروب شده و آزمایش ایشان منفی است و کشف مشروبات الکلی از ب.ل. با عنایت به اینکه ب.ل. برگزارکننده مجلس کلیمی بوده و به عنوان جشن تولد فرزندش مجلس برگزارکرده است و مهمانانش از خانواده کلیمی بودند و استعمال مشروب یا نگهداری مشروبات حسب اعتقاد دینی شان با هدف استعمال خودشان مشروع و قانونی است تظاهر به ارتکاب فعل حرام و استعمال مشروبات الکلی و خرید و فروش مشروبات الکلی نداشته اند با این ترتیب بر احراز ارتکاب جرایم قانونی توسط افراد فوق الذکر ایراد وارد نمی باشد و طبق بند یک از قسمت ب از ماده 257 آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 78 رای نقض و طبق ماده 177 قانون مذکور تبریه می گردد و رای راجع به نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره آقای ب.ل. از جهت احراز جرم و تعیین مجازات حسب مواد استنادی قانونی ایرادی وارد نمی باشد و طبق بند الف از ماده 257 آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 78 تایید می گردد و رای قطعی است.
رییس شعبه41 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
قنبری ـ قاسمی

قاضی:
مشاری , عبدالعلی قنبری , قاسمی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 638 ـ قطع دست دارای ساعد از آرنج خواه دارای کف باشد خواه نباشد نصف دیه کامل دارد و قطع دست دارای بازو از شانه خواه دارای آرنج باشد خواه نباشد نصف دیه کامل دارد.

مشاهده ماده 638 قانون مجازات اسلامی

ماده 702 ـ از بین رفتن صوت بعضی از حروف موجب ارش است.

مشاهده ماده 702 قانون مجازات اسلامی

ماده 10 ـ در مقررات و نظامات دولتی مجازات و اقدام تامینی و تربیتی باید به موجب قانونی باشد که قبل از وقوع جرم مقرر شده است و مرتکب هیچ رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل را نمیتوان به موجب قانون موخر به مجازات یا اقدامات تامینی و تربیتی محکوم کرد لکن چنانچه پس از وقوع جرم قانونی مبنی بر تخفیف یا عدم اجرای مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی یا از جهاتی مساعدتر به حال مرتکب وضع شود نسبت به جرایم سابق بر وضع آن قانون تا صدور حکم قطعی موثر است. هرگاه به موجب قانون سابق حکم قطعی لازم الاجراء صادرشده باشد به ترتیب زیر عمل می شود: الف ـ اگر رفتاری که در گذشته جرم بوده است به موجب قانون لاحق جرم شناخته نشود حکم قطعی اجراء نمی شود و اگر در جریان اجراء باشد اجرای آن موقوف می شود. در این موارد و همچنین در موردی که حکم قبلا اجراء شده است هیچ گونه اثر کیفری بر آن مترتب نیست. ب ـ اگر مجازات جرمی به موجب قانون لاحق تخفیف یابد قاضی اجرای احکام موظف است قبل از شروع به اجراء یا در حین اجراء از دادگاه صادرکننده حکم قطعی اصلاح آن را طبق قانون جدید تقاضا کند. محکوم نیز می تواند از دادگاه صادرکننده حکم تخفیف مجازات را تقاضا نماید. دادگاه صادرکننده حکم با لحاظ قانون لاحق مجازات قبلی را تخفیف میدهد. مقررات این بند در مورد اقدام تامینی و تربیتی که در مورد اطفال بزهکار اجراء می شود نیز جاری است. در این صورت ولی یا سرپرست وی نیز می تواند تخفیف اقدام تامینی و تربیتی را تقاضا نماید. تبصره ـ مقررات فوق در مورد قوانینی که برای مدت معین و یا موارد خاص وضع شده است مگر به تصریح قانون لاحق اعمال نمی شود.

مشاهده ماده 10 قانون مجازات اسلامی

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 217 ـ به منظور دسترسی به متهم و حضور به موقع وی جلوگیری از فرار یا مخفی شدن او و تضمین حقوق بزه دیده برای جبران ضرر و زیان وی بازپرس پس از تفهیم اتهام و تحقیق لازم در صورت وجود دلایل کافی یکی از قرارهای تامین زیر را صادر می کند: الف ـ التزام به حضور با قول شرف ب ـ التزام به حضور با تعیین وجه التزام پ ـ التزام به عدم خروج از حوزه قضایی با قول شرف ت ـ التزام به عدم خروج از حوزه قضایی با تعیین وجه التزام ث ـ التزام به معرفی نوبه‏ای خود بهصورت هفتگی یا ماهانه به مرجع قضایی یا انتظامی با تعیین وجه التزام ج ـ التزام مستخدمان رسمی کشوری یا نیروهای مسلح به حضور با تعیین وجه التزام با موافقت متهم و پس از اخذ تعهد پرداخت از محل حقوق آنان از سوی سازمان مربوط چ ـ التزام به عدم خروج از منزل یا محل اقامت تعیین شده با موافقت متهم با تعیین وجه التزام از طریق نظارت با تجهیزات الکترونیکی یا بدون نظارت با این تجهیزات ح ـ اخذ کفیل با تعیین وجه الکفاله خ ـ اخذ وثیقه اعم از وجه نقد ضمانت‏نامه بانکی مال منقول یا غیرمنقول د ـ بازداشت موقت با رعایت شرایط مقرر قانونی تبصره 1 ـ در صورت امتناع متهم از پذیرش قرار تامین مندرج در بند (الف) قرار التزام به حضور با تعیین وجه التزام صادر و در صورت امتناع از پذیرش قرارهای مندرج در بندهای (ب) (پ) (ت) و (ث) قرار کفالت صادر می شود. تبصره 2 ـ در مورد بندهای (پ) و (ت) خروج از حوزه قضایی با اجازه قاضی ممکن است. تبصره 3 ـ در جرایم غیرعمدی در صورتی که به تشخیص مقام قضایی تضمین حقوق بزه دیده به طریق دیگر امکان‏پذیر باشد صدور قرار کفالت و وثیقه جایز نیست.

مشاهده ماده 217 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 177 ـ سایر ترتیبات و قواعد ابلاغ احضاریه و دیگر اوراق قضایی بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی صورت می گیرد.

مشاهده ماده 177 قانون آیین دادرسی کیفری

اصل 37 ـ اصل برائت است و هیچ کس از نظر قانون مجرم شناخته نمی شود مگر این که جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.

مشاهده ماده 37 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM