نظریه مشورتی شماره 1375/95/7

نظریه مشورتی شماره 1375/95/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 1375/95/7


شماره نظریه:
1375/95/7

شماره پرونده:
942-1/168-95

تاریخ نظریه:
1395/06/09

استعلام
در خصوص ماده 377 آیین دادرسی کیفری هر گاه محکومیت حبس با دیه باشد آیا باید متهم چنانچه حبس صادره از دادگاه که غیر قطعی و کمتر از میزان مدت محکومیت در زندان است می بایست آزاد گردد یا با توجه به اینکه دیه دارد از مشمول ماده 377 خارج است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
در فرض سوال که حبس توام با دیه است از ماده 377 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 با اصلاحات و الحاقات بعدی خروج موضوعی دارد و شامل این ماده نمی¬شود. به عبارت دیگر موضوع منصرف از ماده مذکور است زیرا ماده مذکور متاثر از مواد 515 و 516 قانون صدرالذکر و ماده 27 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 است که ناظر به محکومیت¬های به حبس و شلاق تعزیری و جزای نقدی که قابل احتساب با ایام بازداشت قبلی می¬باشد. بدیهی است که در فرض مطروحه در استعلام دادگاه صادر کننده حکم غیر قطعی یا دادگاه تجدیدنظر با توجه به مواد 246 و 456 قانون آیین دادرسی کیفری می¬تواند با توجه به مدت بازداشت محکوم¬علیه حکم غیر قطعی قرار تامین کیفری متناسب صادر نماید.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 377 ـ هرگاه متهم با صدور قرار تامین در بازداشت باشد و به¬ موجب حکم غیرقطعی به حبس شلاق تعزیری و یا جزای نقدی محکوم شود مقام قضایی که پرونده تحت نظر او است باید با احتساب ایام بازداشت قبلی مراتب را به زندان اعلام کند تا وی بیش از میزان محکومیت در زندان نماند.

مشاهده ماده 377 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 246 ـ در مواردی که پرونده متهم در دادگاه مطرح شده و از متهم قبلا تامین اخذ نشده یا تامین قبلی منتفی شده باشد دادگاه خود یا به تقاضای دادستان و با رعایت مقررات این قانون قرار تامین یا نظارت قضایی صادر می کند. چنانچه تصمیم دادگاه منتهی به صدور قرار بازداشت موقت شود این قرار طبق مقررات این قانون قابل اعتراض در دادگاه تجدید نظر استان است.

مشاهده ماده 246 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 456 ـ هرگاه از رای صادره درخواست تجدید نظر شود و از متهم تامین اخذ نشده باشد یا قرار تامین با جرم و ضرر و زیان مدعی خصوصی متناسب نباشد دادگاه تجدید نظر استان در صورت اقتضاء راسا یا به درخواست دادستان شاکی یا مدعی خصوصی و یا متهم تامین متناسب اخذ می کند و این تصمیم قطعی است.

مشاهده ماده 456 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 27 ـ مدت حبس از روزی آغاز می شود که محکوم به موجب حکم قطعی لازم الاجراء حبس می گردد. در صورتی که فرد پیش از صدور حکم به علت اتهام یا اتهاماتی که در پرونده مطرح بوده بازداشت شده باشد مدت بازداشت قبلی در حکم محاسبه می شود. در صورتی که مجازات مورد حکم شلاق تعزیری یا جزای نقدی باشد هر روز بازداشت معادل سه ضربه شلاق یا سیصد هزار (300.000) ریال است. چنانچه مجازات متعدد باشد به ترتیب نسبت به حبس شلاق و جزای نقدی محاسبه می گردد.

مشاهده ماده 27 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM