نظریه مشورتی شماره 7/95/1688

نظریه مشورتی شماره 7/95/1688

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/95/1688


شماره نظریه:
7/95/1688

شماره پرونده:
95-168/1-1266

تاریخ نظریه:
1395/07/18

استعلام

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
اولا: با عنایت به مواد 484 و 489 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 اجرای احکام کیفری از وظایف خاص دادستان است که این وظیفه را دادستان بر اساس ماده 88 قانون یاد شده می تواند به معاون دادستان یا دادیار ارجاع نماید نه بازپرس که به دلالت ماده 92 مرجع تحقیق است. ثانیا: با عنایت به تفکیک وظایف بازپرس به عنوان مرجع تحقیق از دادستان به عنوان مرجع تعقیب در فصل های سوم و چهارم قانون آیین دادرسی کیفری1392 در فرض سوال بازپرس در مقام قاضی کشیک نیز مجاز به اتخاذ تصمیم در خارج از چهارچوب وظایف خاص خویش که امر تحقیق است نمی باشد و از آن جا که وظیفه ی اجرای احکام به دلالت مواد فوق الذکر برای دادستان منصوص گردیده است بازپرس از ورود به قلمرو آن ممنوع است./

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 484 ـ اجرای احکام کیفری برعهده دادستان است و «معاونت اجرای احکام کیفری» تحت ریاست و نظارت وی در مناطقی که رئیس قوه قضاییه تشخیص می دهد در دادسرا عهده دار این وظیفه است. (اصلاحی 24/03/1394) تبصره 1 ـ معاونت اجرای احکام کیفری می تواند در صورت ضرورت دارای واحد یا واحدهای تخصصی برای اجرای احکام باشد. تبصره 2 ـ معاونت اجرای احکام کیفری یا واحدی از آن می تواند با تصویب رئیس قوه قضاییه در زندان ها و یا موسسات کیفری مستقر شود. شیوه استقرار و اجرای وظایف آنها به موجب آیین نامه ای است که ظرف شش ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون توسط وزیر دادگستری با همکاری رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور تهیه می شود و به تصویب رئیس قوه قضاییه می رسد. تبصره 3 ـ در حوزه قضایی بخش اجرای احکام کیفری به عهده رئیس دادگاه و در غیاب وی با دادرس علی البدل است.

مشاهده ماده 484 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 489 ـ وظایف قاضی اجرای احکام کیفری عبارت است از: الف ـ صدور دستور اجرای احکام لازم الاجرای کیفری و نظارت بر شیوه اجرای آنها ب ـ نظارت بر زندان‏ها در امور راجع به زندانیان پ ـ اعلام‏نظر درباره زندانیان واجد شرایط عفو و آزادی مشروط مطابق قوانین و مقررات ت ـ اعطای مرخصی به محکومان براساس قوانین و مقررات ث ـ اتخاذ تصمیم درباره محکومان سالمند مبتلایان به بیماری های روانی و بیماریهای جسمی صعب العلاج و سایر افراد محکوم نیازمند به مراقبت و توجه ویژه از قبیل صدور اجازه بستری برای آنها در مراکز درمانی بر اساس ضوابط و مقررات ج ـ اجرای سایر وظایفی که به موجب قوانین و مقررات برای اجرای مجازات ها وضع شده یا بر عهده قاضی اجرای احکام کیفری یا ناظر زندان قرار گرفته است.

مشاهده ماده 489 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM