نظریه مشورتی شماره 7/94/0223

نظریه مشورتی شماره 7/94/0223

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/94/0223


شماره نظریه:
7/94/0223

شماره پرونده:
16‏-‎16‏/‎9‏-‎94

تاریخ نظریه:
1394/01/31

استعلام

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با تصویب ماده 6 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 مادر یا هرشخصی که حضانت طفل یا محجور را به عهده دارد در امر مطالبه نفقه همان اختیار قیم را قانونا دارا می باشد. بنابراین دراین مورد نیازی به تعیین قیم موقت موضوع ماده 72 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی وانقلاب در امورکیفری {ماده 70 قانون آیین دادرسی کیفری 1392} نیست.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 6 ـ مادر یا هر شخصی که حضانت طفل یا نگهداری شخص محجور را به اقتضاء ضرورت برعهده دارد حق اقامه دعوی برای مطالبه نفقه طفل یا محجور را نیز دارد. در این صورت دادگاه باید در ابتداء ادعای ضرورت را بررسی کند.

مشاهده ماده 6 قانون حمایت از خانواده

ماده 70 ـ در مواردی که تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی است و بزه دیده محجور میباشد و ولی یا قیم نداشته یا به آنان دسترسی ندارد و نصب قیم نیز موجب فوت وقت یا توجه ضرر به محجور شود تا حضور و مداخله ولی یا قیم یا نصب قیم و همچنین در صورتی که ولی یا قیم خود مرتکب جرم شده یا مداخله در آن داشته باشد دادستان شخصی را به عنوان قیم موقت تعیین و یا خود امر کیفری را تعقیب می کند و اقدامات ضروری را برای حفظ و جمع آوری ادله جرم و جلوگیری از فرار متهم به عمل می آورد. این حکم در مواردی که بزه دیده ولی و یا قیم او به عللی از قبیل بیهوشی قادر به شکایت نباشد نیز جاری است. تبصره ـ در خصوص شخص سفیه فقط در دعاوی کیفری که جنبه مالی دارد رعایت ترتیب مذکور در این ماده الزامی است و در غیر موارد مالی سفیه می تواند شخصا طرح شکایت نماید.

مشاهده ماده 70 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM