نظریه مشورتی شماره 7/99/670

نظریه مشورتی شماره 7/99/670

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/99/670


شماره نظریه:
7/99/670

شماره پرونده:
99-168-670ک

تاریخ نظریه:
1399/05/25

استعلام
چنان چه بعد از صدور رای بدوی شاکی اعلام گذشت کند و پرونده به لحاظ فرجام خواهی محکوم به دیوان عالی کشور ارسال و رای عینا تایید شود با توجه به این که رسیدگی دیوان عالی کشور شکلی است آیا می توان پرونده را در راستای ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری به دادگاه کیفری یک ارسال کرد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
اولا گرچه درخواست محکوم علیه از دادگاه صادرکننده حکم قطعی مبنی بر تجدید نظر در میزان مجازات برابر ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 علی الاصول مستند به گذشت شاکی پس از قطعی شدن حکم است اما در مواردی که گذشت شاکی پیش از قطعی شدن حکم محقق شده باشد با توجه به فلسفه وضع ماده یادشده دادگاه باید به درخواست محکوم علیه ترتیب اثر بدهد. ثانیا نظر به اینکه دیوان عالی کشور مرجع نقض و ابرام آراء صادره از دادگاههاست و به مرجع مذکور دادگاه اطلاق نمی شود چنانچه رای دادگاه بدوی در دیوان عالی کشور ابرام شود مرجع صالح برای اعمال ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 دادگاه صادرکننده حکم نخستین است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 483 ـ هرگاه شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم غیرقابل گذشت پس از قطعی شدن حکم از شکایت خود صرفنظر کند محکوم علیه می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی درخواست کند در میزان مجازات او تجدید نظر شود. در این صورت دادگاه به درخواست محکوم علیه در وقت فوق العاده و با حضور دادستان یا نماینده او با رعایت مقررات ماده (300) این قانون رسیدگی می کند و مجازات را در صورت اقتضاء در حدود قانون تخفیف می دهد یا به مجازاتی که مناسب تر به حال محکوم علیه باشد تبدیل می کند. این رای قطعی است.

مشاهده ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM