نظریه مشورتی شماره 7/99/220

نظریه مشورتی شماره 7/99/220

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/99/220


شماره نظریه:
7/99/220

شماره پرونده:
99-113-220ک

تاریخ نظریه:
1399/03/13

استعلام
در جرایم مستمر مانند تصرف عدوانی یا ممانعت از حق چنانچه قبلا موضوع رسیدگی و منجر به صدور رای مقتضی شده باشد و شاکی مجددا همان موضوع را با همان کیفیت و وضعیت و شرایط و دلایل سابق که رسیدگی شده است مطرح کند آیا قابل رسیدگی است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مطابق بند «چ» ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 یکی از موارد صدور قرار موقوفی تعقیب اعتبار امر مختومه کیفری است و در فرض سوال که شاکی قبلا در مورد تصرف عدوانی یا ممانعت از حق شکایت کرده و پرونده منتهی به اتخاذ تصمیم مقتضی شده است؛ شکایت مجدد شاکی با همان کیفیت و وضعیت و شرایط و دلایل قبل موجب به جریان افتادن دوباره تعقیب کیفری نبوده و از موانع تعقیب دعوای عمومی به لحاظ امر مختومه به شمار می آید.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 13 ـ تعقیب امر کیفری که طبق قانون شروع شده است و همچنین اجرای مجازات موقوف نمی شود مگر در موارد زیر: الف ـ فوت متهم یا محکوم علیه ب ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم قابل گذشت پ ـ شمول عفو ت ـ نسخ مجازات قانونی ث ـ شمول مرور زمان در موارد پیش بینی شده در قانون ج ـ توبه متهم در موارد پیشبینی شده در قانون چ ـ اعتبار امر مختوم تبصره 1 ـ درباره دیه مطابق قانون مجازات اسلامی عمل می گردد. تبصره 2 ـ هرگاه مرتکب جرم پیش از صدور حکم قطعی مبتلا به جنون شود تا زمان افاقه تعقیب و دادرسی متوقف می شود. مگر آنکه در جرایم حق الناسی شرایط اثبات جرم به نحوی باشد که فرد مجنون یا فاقد هوشیاری در فرض افاقه نیز نتواند از خود رفع اتهام کند. در این صورت به ولی قیم یا سرپرست قانونی وی ابلاغ می شود که ظرف مهلت پنج روز نسبت به معرفی وکیل اقدام نماید. درصورت عدم معرفی صرف نظر از نوع جرم ارتکابی و میزان مجازات آن وفق مقررات برای وی وکیل تسخیری تعیین می شود و تعقیب و دادرسی ادامه می یابد. (اصلاحی 24/03/1394)

مشاهده ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM