نظریه مشورتی شماره 7/99/359

نظریه مشورتی شماره 7/99/359

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/99/359


شماره نظریه:
7/99/359

شماره پرونده:
99-215-359 ع

تاریخ نظریه:
1399/04/03

استعلام
با توجه به تصویب مصوبات شورای اسلامی در کمیسیون تطبیق وفق ماده 6 مصوبه آیین نامه اجرایی ماده 80 قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب 1375 و اصلاحات بعدی آیا انتخاب شهرداران نیز مشمول این بند است؟ در صورت مثبت بودن پاسخ نظر به این که رویه مرسوم فعلی متضمن عدم ارسال مصوبه در انتخاب شهردار به کمیسیون تطبیق است وضعیت قانونی شهردارانی که بدون تنفیذ کمیسیون تطبیق شروع به کار نموده اند را بررسی و اظهارنظر فرمایید.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1 و2- صرف نظر از این که نسبت به نحوه انتخاب شهردار و چگونگی اعتراض به انتخاب مزبور در قانون ترتیب خاصی پیش بینی شده است مستفاد از ماده 90 قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب 1375 با اصلاحات و الحاقات بعدی این است که ماده مزبور ناظر به مصوباتی است که موجد حق و تکلیف بوده و به عبارت دیگر تصمیم شورای اسلامی شهر در مورد آنها «مقرره» محسوب می شود؛ بنابراین تصمیم شورای اسلامی شهر در انتخاب شهردار از مقوله «مصوبات» موضوع ماده 90 قانون صدرالذکر خارج است./ت

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 80 ـ تقاضای ابطال مصوبات در هیات عمومی دیوان با تقدیم درخواست انجام می گیرد. در درخواست مذکور تصریح به موارد زیر ضروری است: الف ـ مشخصات و اقامتگاه درخواست کننده ب ـ مشخصات مصوبه مورد اعتراض پ ـ حکم شرعی یا مواد قانونی که ادعای مغایرت مصوبه با آن شده ت ـ دلایل و جهات اعتراض از حیث مغایرت مصوبه با شرع یا قانون اساسی یا سایر قوانین یا خروج از اختیارات مرجع تصویب کننده ث ـ امضاء یا اثر انگشت درخواست کننده تبصره ـ سایر مقررات مربوط به تنظیم ارسال و ثبت دادخواست به استثنای ذی‏نفع بودن درخواست ‏کننده و پرداخت هزینه دادرسی در درخواست ابطال مصوبه نیز جاری است. درخواستها توسط رئیس دیوان به دفتر هیات عمومی ارجاع می شود.

مشاهده ماده 80 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 90ـ هرگاه در موضوع واحد حداقل پنج رای مشابه از دو یا چند شعبه دیوان صادر شده باشد رئیس دیوان می تواند موضوع را در هیات عمومی مطرح و تقاضای تسری آن را نسبت به موضوعات مشابه نماید. در صورتی که هیات عمومی آراء صادر شده را صحیح تشخیص دهد آن را برای ایجاد رویه تصویب می نماید. این رای برای سایر شعب دیوان ادارات و اشخاص حقیقی و حقوقی مربوط لازم الاتباع است. تبصره ـ پس از صدور رای ایجاد رویه رسیدگی به شکایات موضوع این ماده در شعب دیوان به صورت خارج از نوبت و بدون نیاز به ارسال نسخه ای از دادخواست و ضمائم آن برای طرف شکایت انجام می گیرد.

مشاهده ماده 90 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM