نظریه مشورتی شماره 7/98/1217

نظریه مشورتی شماره 7/98/1217

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/1217


شماره نظریه:
7/98/1217

شماره پرونده:
ح 7121-7/9-89

تاریخ نظریه:
1398/12/11

استعلام
با توجه به تبصره ی 1 ماده ی 23 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست مصوب 1392 در صورتی که مجوز خروج از کشور کودک در دوره ی آزمایشی با اخذ تضمین به صورت بازداشت وجه نقد خودرو یا ملک غیر منقول صادر شده باشد در صورت عدم بازگشت نحوه ی اخذ تضمین از حیث صدور دستور ضبط مزایده ی مال و واریز وجه به چه نحو می باشد.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
بازگشت به استعلام شماره 34240/د مورخ 1398/07/25 به شماره ثبت وارده 1217 مورخ 1398/07/29 نظریه مشورتی کمیسیون اجرای احکام مدنی این اداره کل به شرح زیر اعلام می شود: مستفاد از ماده 537 و تبصره آن و نیز مواد 1 22 و 537 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و تبصره یک ماده 23 و ماده یک قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست مصوب 1392 و ماده 3 قانون تاسیس سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی مصوب 1370 متعاقب صدور دستور ضبط مال مورد تضمین موضوع تبصره یک ماده 23 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست از سوی دادستان ذیربط اجرای دستور مزبور مبنی بر وصول وجه یا فروش مال ضبط شده مطابق مقررات قانون آیین دادرسی کیفری و قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 23ـ صدور گذرنامه و خروج کودک یا نوجوان تحت سرپرستی از کشور منوط به موافقت سرپرست منحصر یا سرپرستان و دادستان است. دادستان پس از جلب نظر کارشناسی سازمان با رعایت مصلحت اتخاذ تصمیم می نماید. تبصره1ـ چنانچه خروج از کشور در دوره آزمایشی باشد سرپرست منحصر یا سرپرستان باید تضمینی مناسب جهت بازگشت کودک یا نوجوان تا پایان دوره آزمایشی به دادستان بسپارد. ضمنا سازمان مکلف است به طریق اطمینان بخشی در مورد رعایت حقوق کودک یا نوجوان در خارج از کشور اقدام لازم را به عمل آورد. تبصره2ـ در صورتی که مسافرت کودک یا نوجوان به خارج بر وی واجب باشد مانند سفر حج تمتع؛ مفاد این ماده اجراء نخواهد شد. سرپرست یا سرپرستان در هر حال باید موضوع را به سازمان و دادستان اطلاع دهند.

مشاهده ماده 23 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست

ماده 1 ـ آیین دادرسی کیفری مجموعه مقررات و قواعدی است که برای کشف جرم تعقیب متهم تحقیقات مقدماتی میانجیگری صلح میان طرفین نحوه رسیدگی صدور رای طرق اعتراض به آراء اجرای آراء تعیین وظایف و اختیارات مقامات قضایی و ضابطان دادگستری و رعایت حقوق متهم بزه دیده و جامعه وضع می شود.

مشاهده ماده 1 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 22 ـ به منظور کشف جرم تعقیب متهم انجام تحقیقات حفظ حقوق عمومی و اقامه دعوای لازم در این مورد اجرای احکام کیفری انجام امور حسبی و سایر وظایف قانونی در حوزه قضایی هر شهرستان و در معیت دادگاه های آن حوزه دادسرای عمومی و انقلاب و همچنین در معیت دادگاههای نظامی استان دادسرای نظامی تشکیل می شود

مشاهده ماده 22 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 537 ـ اجرای دستورهای دادستان و آراء لازم الاجرای دادگاههای کیفری در مورد ضبط و مصادره اموال اخذ وجه التزام وجه الکفاله یا وثیقه و نیز جزای نقدی وصول دیه رد مال و یا ضرر و زیان ناشی از جرم برعهده معاونت اجرای احکام کیفری است. تبصره ـ چنانچه اجرای دستور یا رای در موارد فوق مستلزم توقیف و یا فروش اموال باشد انجام عملیات مذکور مطابق مقررات اجرای احکام مدنی است.

مشاهده ماده 537 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM