نظریه مشورتی شماره 7/98/1755

نظریه مشورتی شماره 7/98/1755

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/1755


شماره نظریه:
7/98/1755

شماره پرونده:
ک 5571-861-89

تاریخ نظریه:
1398/11/06

استعلام
در صورتی که در جرایم مشمول ماده 302 قانون آیین دادرسی کیفری در دادسرا کیفرخواست غیابی صادر و پرونده به دادگاه ارسال و در این اثناء متهم در سامانه ثنا ثبت نام نماید آیا بایستی وفق ماده 394 قانون آیین دادرسی کیفری تبصره یک از طریق آگهی احضار شود یا خیر وفق ماده 384 و 387 قانون مذکور بایستی اقدام گردد ضمنا از طریق سیستم آگهی الکترونیک قضایی در صورتی که فرد ثبت نام ثنا باشد وفق تبصره ماده 394 امکان صدور آگهی وجود ندارد./ع

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
در فرضی که شاکی متهم را مجهول المکان اعلام نماید و یا متهم در نشانی اعلامی توسط شاکی شناخته نشود و به هر حال پرونده منتهی به صدور کیفر خواست غیابی شود و متعاقب صدور کیفر خواست متهم در سامانه ثنا ثبت نام کند دادگاه ابلاغ اوراق را از طریق سامانه ابلاغ به صورت الکترونیکی انجام می دهد و در این فرض نشر آگهی منتفی است؛ با این وصف تکلیف دادگاه مبنی بر اقدام فوری برای صدور قرار تامین وفق ماده 246 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 هم چنان باقی است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 302 ـ به جرایم زیر در دادگاه کیفری یک رسیدگی می شود: الف ـ جرایم موجب مجازات سلب حیات ب ـ جرایم موجب حبس ابد پ ـ جرایم موجب مجازات قطع عضو یا جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی با میزان نصف دیه کامل یا بیش از آن (اصلاحی 24/03/1394) ت ـ جرایم موجب مجازات تعزیری درجه سه و بالاتر (اصلاحی 24/03/1394) ث ـ جرایم سیاسی و مطبوعاتی

مشاهده ماده 302 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 394 ـ هرگاه متهم متواری باشد یا دسترسی به وی امکان نداشته باشد و احضار و جلب او برای تعیین وکیل یا انجام تشریفات راجع به تشکیل جلسه مقدماتی یا دادرسی مقدور نباشد و دادگاه حضور متهم را برای دادرسی ضروری تشخیص ندهد به تشکیل جلسه مقدماتی مبادرت میورزد و در غیاب متهم اقدام به رسیدگی می کند مگر آنکه دادستان احضار متهم را ممکن بداند که در این صورت دادگاه پس از تقاضای دادستان مهلت مناسبی برای احضار یا جلب متهم به وی می دهد. مهلت مذکور نباید بیشتر از پانزده روز باشد. تبصره 1 ـ در هر مورد که دادگاه بخواهد رسیدگی غیابی کند باید از قبل قرار رسیدگی غیابی صادر کند. در این قرار موضوع اتهام و وقت دادرسی و نتیجه عدم حضور قید و مراتب دو نوبت به فاصله ده روز در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار ملی یا محلی آگهی می شود. فاصله بین تاریخ آخرین آگهی و وقت دادرسی نباید کمتر از یک ماه باشد. تبصره 2 ـ هرگاه متهمان متعدد و بعضی از آنان متواری باشند دادگاه نسبت به متهمان حاضر شروع به رسیدگی می نماید و در مورد غایبان به ترتیب فوق رسیدگی می کند.

مشاهده ماده 394 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 246 ـ در مواردی که پرونده متهم در دادگاه مطرح شده و از متهم قبلا تامین اخذ نشده یا تامین قبلی منتفی شده باشد دادگاه خود یا به تقاضای دادستان و با رعایت مقررات این قانون قرار تامین یا نظارت قضایی صادر می کند. چنانچه تصمیم دادگاه منتهی به صدور قرار بازداشت موقت شود این قرار طبق مقررات این قانون قابل اعتراض در دادگاه تجدید نظر استان است.

مشاهده ماده 246 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM