نظریه مشورتی شماره 7/98/1582

نظریه مشورتی شماره 7/98/1582

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/1582


شماره نظریه:
7/98/1582

شماره پرونده:
98-168-1582 ک

تاریخ نظریه:
1398/10/08

استعلام
احتراما به صورت مستند و مستدل پاسخ سوال ذیل را مرقوم فرمایید. با توجه به ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری بیان فرمایید چنانچه محکوم علیه پیش از پایان مهلت تجدیدنظرخواهی حق تجدیدنظرخواهی خود را اسقاط نماید اما در آن مهلت تقاضای تخفیف مجازات نکند و خارج از آن زمان این تقاضا را از دادگاه بنماید یعنی مدتی مثل یک ماه یا دو ماه بعد از اسقاط حق تجدیدنظرخواهی تقاضای تخفیف مجازات نماید آیا دادگاه کیفری می تواند به تقاضای او ترتیب اثر داده و تا یک چهارم مجازات او را کسر نماید یا به این تقاضا ترتیب اثر نمی دهد.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
فلسفه ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 جلوگیری از تجدیدنظرخواهی های بی مورد است؛ بنابراین در مورد اسقاط حق تجدیدنظرخواهی چون اسقاط این حق تا زمانی ممکن است که شخص حق تجدیدنظرخواهی داشته باشد بنابراین اسقاط حق تجدیدنظرخواهی و تقاضای تخفیف باید در مهلت اعتراض باشد اما در مورد استرداد تجدیدنظرخواهی تا زمانی که پرونده در دادگاه صادرکننده حکم موجود است محکوم علیه می تواند درخواست تجدیدنظر خود را مسترد و تقاضای تخفیف نماید و پس از ارسال پرونده به مرجع تجدیدنظر یا فرجام استرداد درخواست موجب تخفیف مجازات نخواهد بود و عبارت "با رجوع به دادگاه صادرکننده حکم" در ماده فوق الذکر موید این مطلب است. ضمنا اعمال ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری در هر صورت منوط به تقاضای تخفیف در مجازات از سوی محکوم علیه است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 442 ـ در تمام محکومیت های تعزیری در صورتی که دادستان از حکم صادره درخواست تجدید نظر نکرده باشد محکوم علیه می تواند پیش از پایان مهلت تجدید نظرخواهی با رجوع به دادگاه صادرکننده حکم حق تجدید نظرخواهی خود را اسقاط یا درخواست تجدید نظر را مسترد نماید و تقاضای تخفیف مجازات کند. در اینصورت دادگاه در وقت فوق العاده با حضور دادستان به موضوع رسیدگی و تا یک چهارم مجازات تعیین شده را کسر می کند. این حکم دادگاه قطعی است.

مشاهده ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM