نظریه مشورتی شماره 7/98/735

نظریه مشورتی شماره 7/98/735

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/735


شماره نظریه:
7/98/735

شماره پرونده:
98-168-735ک

تاریخ نظریه:
1398/09/16

استعلام
طبق ماده 433 قانون آیین دادرسی کیفری یکی از اشخاصی که حق درخواست تجدید نظر یا فرجام را دارد دادستان می باشد حال چنانچه دادستان وفق مواد 433 و 434 قانون مارالذکر به محض ابلاغ دادنامه و در فرجه مقرر نسبت به دادنامه اعتراض و اعلام نمایند متعاقبا لایحه اعتراضی تقدیم خواهد شد. ایا صرف اعتراض صورت گرفته به رای صادره مناط اعتبار می باشد در صورت تایید تکلیف دادگاه کیفری چیست؟ چنانچه صرفا لایحع اعتراضی خارج از فرجه مقرر ارائه گردیده باشد آیا موجبی جهت رد درخواست تجدید نظر از سوی دادگاه کیفری می باشد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
در فرض استعلام که دادستان در امور کیفری نسبت به دادنامه اعتراض و ضمن آن اعلام کند که متعاقبا لایحه تکمیلی را تقدیم خواهد کرد مستفاد از مواد 431 433 434 439 و 440 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 تاریخ ثبت اعتراض تاریخ تجدیدنظرخواهی یا فرجام خواهی محسوب می شود و مدیر دفتر دادگاه نخستین تکلیفی به ارسال اخطار رفع نقص به دادستان برای ارائه لایحه تکمیلی تجدیدنظرخواهی ندارد. شایسته ذکر است چنانچه دادستان در مهلت قانونی اعتراض کند ولی لایحه تکمیلی تجدیدنظرخواهی را خارج از مهلت قانونی ارائه کند مانع از ترتیب اثر دادن به آن نمی باشد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 433 ـ اشخاص زیر حق درخواست تجدید نظر یا فرجام دارند: الف ـ محکوم علیه وکیل یا نماینده قانونی او ب ـ شاکی یا مدعی خصوصی و یا وکیل یا نماینده قانونی آنان پ ـ دادستان از جهت برائت متهم عدم انطباق رای با قانون و یا عدم تناسب مجازات

مشاهده ماده 433 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 431 ـ مهلت درخواست یا دادخواست تجدید نظر و فرجام برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از کشور دو ماه از تاریخ ابلاغ رای یا انقضای مهلت واخواهی است.

مشاهده ماده 431 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 434 ـ جهات تجدید نظرخواهی به شرح زیر است: الف ـ ادعای عدم اعتبار ادله یا مدارک استنادی دادگاه ب ـ ادعای مخالف بودن رای با قانون پ ـ ادعای عدم صلاحیت دادگاه صادرکننده رای یا وجود یکی از جهات رد دادرس ت ـ ادعای عدم توجه دادگاه به ادله ابرازی تبصره ـ اگر تجدید نظرخواهی به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده به عمل آید در صورت وجود جهت دیگر به آن هم رسیدگی می شود.

مشاهده ماده 434 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 439 ـ تجدید نظرخواه یا فرجام خواه باید حسب مورد درخواست یا دادخواست خود را به دفتر دادگاه صادرکننده رای نخستین یا تجدید نظر و یا دفتر زندان تسلیم کند. دفتر دادگاه یا زندان باید بلافاصله آن را ثبت کند و رسیدی مشتمل بر نام تجدید نظرخواه یا فرجام خواه و طرف دعوای او تاریخ تسلیم و شماره ثبت به تقدیم کننده بدهد و همان شماره و تاریخ را در دادخواست یا درخواست تجدید نظر و فرجام درج کند. تاریخ مزبور تاریخ تجدید نظر یا فرجام خواهی محسوب می شود. دفتر دادگاه تجدید نظر استان یا زندان مکلف است پس از ثبت تقاضای تجدید نظر یا فرجام بلافاصله آن را به دادگاه صادرکننده رای نخستین ارسال کند. تبصره ـ در صورتیکه تجدید نظر‏خواهی یا فرجام خواهی در مهلت مقرر صورت گیرد دفتر دادگاه صادرکننده رای نخستین بلافاصله یا پس از رفع نقص پرونده را حسب مورد به دادگاه تجدید نظر استان یا دیوان عالی کشور ارسال می کند.

مشاهده ماده 439 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 440 ـ هرگاه درخواست یا دادخواست تجدید نظرخواهی یا فرجام‏خواهی فاقد یکی از شرایط قانونی باشد مدیر دفتر دادگاه نخستین ظرف دو روز نقایص آن را به درخواست کننده یا دادخواست ‏دهنده اعلام و اخطار می کند تا ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ نقایص مذکور را رفع کند. چنانچه در مهلت مقرر رفع نقص صورت نگیرد و در صورتی که درخواست یا دادخواست تجدید نظر یا فرجام خارج از مهلت قانونی تقدیم شود مدیر دفتر پرونده را به نظر رئیس دادگاه می رساند تا قرار مقتضی را صادر کند. این قرار حسب مورد قابل اعتراض در دادگاه تجدید نظر استان و یا دیوان عالی کشور است.

مشاهده ماده 440 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM