نظریه مشورتی شماره 7/98/600

نظریه مشورتی شماره 7/98/600

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/600


شماره نظریه:
7/98/600

شماره پرونده:
98-3/1-600 ک

تاریخ نظریه:
1398/06/03

استعلام
احتراما نظر به اینکه پرونده ای شخصی متهم به عمل شنیع لواط بوده که با توجه به صفر سن ایشان که در زمان دادرسی و ارتکاب بزه کمتر از 18 سال داشته دادگاه محترم کیفری یک با رعایت قوانین و مقررات مربوط به مجازات نسبت به افراد کمتر از 18 سال مشارالیه را به 5 سال نگهداری در کانون اصلاح و تربیت محکوم اما نظر به اعتراض و فرجام خواهی محکوم علیه نسب به رای صادره تا زمان قطعیت حکم و تایید از سوی دیوان عالی محکوم علیه به سن بیش از 18 سالگی رسیده که با معرفی وی به کانون اصلاح و تربیت در جهت اجرای دادنامه آن مرجع با استناد به اساسنامه های خود که اختیاری در پذیرش زیر 19 سال ندارند از پذیرش وی امتناع نموده و در جهت کسب تکلیف از دادگاه در خصوص نحوه اجرای حکم دادگاه محترم کیفری یک مورد را ابهام و اجمال در رای تشخیص نداده و ارائه راه حل را برعهده قاضی اجرای احکام دانسته حال مستدعی است در خصوص موضوع با عنایت به اینکه قاضی اجرای احکام کیفری نمی تواند مشارالیه رابه زندان معرفی کند چرا که موضوع دادنامه واقع نشده و اختیاری در اعمال مجازات جایگزین دیگری نیز ندارد لذا مستدعی است این دادسرا را در خصوص نحوه اجرا دادنامه ارشاد نمایید.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
در فرض مطروحه با توجه به قسمت اخیر ماده 304 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نگهداری محکومان بالای سن هجده سال تمام در بخش نگهداری جوانان کانون اصلاح و تربیت باید صورت پذیرد و ماموران سازمان زندان ها و از جمله کارکنان کانون اصلاح و تربیت با توجه به مواد 29 و 496 قانون یاد شده ملزم به تبعیت از دستورهای قاضی اجرای احکام کیفری در مقام اجرای آراء می باشند.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 304 ـ به کلیه جرایم اطفال و افراد کمتر از هجده سال تمام شمسی در دادگاه اطفال و نوجوانان رسیدگی می شود. در هر صورت محکومان بالای سن هجده سال تمام موضوع این ماده در بخش نگهداری جوانان که در کانون اصلاح و تربیت ایجاد می شود نگهداری می شوند. تبصره 1 ـ طفل کسی است که به حد بلوغ شرعی نرسیده است. تبصره 2 ـ هرگاه در حین رسیدگی سن متهم از هجده سال تمام تجاوز نماید رسیدگی به اتهام وی مطابق این قانون در دادگاه اطفال و نوجوانان ادامه مییابد. چنانچه قبل از شروع به رسیدگی سن متهم از هجده سال تمام تجاوز کند رسیدگی به اتهام وی حسب مورد در دادگاه کیفری صالح صورت میگیرد. در این صورت متهم از کلیه امتیازاتی که در دادگاه اطفال و نوجوانان اعمال می شود بهره مند می گردد.

مشاهده ماده 304 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM