ماده 216 ـ اجرای احکام حدود قصاص و دیات براساس آیین نامه ای است که تا شش ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون توسط رئیس قوه قضاییه تهیه تصویب و ابلاغ می شود.
مشاهده ماده 216 قانون مجازات اسلامیماده 417 ـ در اجرای قصاص اذن مقام رهبری یا نماینده او لازم است.
مشاهده ماده 417 قانون مجازات اسلامیماده 418 ـ استیذان از مقام رهبری در اجرای قصاص برای نظارت بر صحت اجراء و رعایت حقوق صاحب حق قصاص و اطراف دیگر دعوی است و نباید مراسم استیذان مانع از امکان استیفای قصاص توسط صاحب حق قصاص و محروم شدن او از حق خود شود.
مشاهده ماده 418 قانون مجازات اسلامیماده 419 ـ اجرای قصاص و مباشرت در آن حسب مورد حق ولی دم و مجنی علیه است که در صورت مرگ آنان این حق به ورثه ایشان منتقل می شود و باید پس از استیذان از مقام رهبری از طریق واحد اجرای احکام کیفری مربوط انجام گیرد.
مشاهده ماده 419 قانون مجازات اسلامیماده 543 ـ پیش از اجرای حکم سلب حیات مراسم مذهبی توسط اشخاص واجد صلاحیت اجراء می شود. هنگام اجرای حکم باید دادستان یا نماینده او قاضی اجرای احکام کیفری فرمانده نیروی انتظامی محل یا نماینده وی پزشک قانونی یا پزشک معتمد و منشی دادگاه حضور داشته باشند. هرگاه اجرای حکم در محوطه زندان صورت گیرد رئیس زندان یا نماینده وی نیز حضور مییابد. وکیل محکوم علیه نیز می تواند برای اجرای حکم حاضر شود. پس از حاضر کردن محکوم علیه در محل اجرای حکم منشی دادگاه حکم را با صدای رسا قرائت می کند. سپس به دستور قاضی اجرای احکام کیفری حکم اجراء شده صورتمجلس تنظیم می شود و به امضای حاضران می رسد.
مشاهده ماده 543 قانون آیین دادرسی کیفریماده 544 ـ احکام حدود و سایر احکام راجع به قصاص و دیات طبق مقررات مربوط اجراء می شود.
مشاهده ماده 544 قانون آیین دادرسی کیفریماده 549 ـ آیین نامه اجرائی نحوه اجرای مجازات های سلب حیات قطع عضو قصاص عضو و جرح شلاق تبعید اقامت اجباری و منع از اقامت در محل یا محلهای معین ظرف شش ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون توسط وزیر دادگستری با همکاری وزیر کشور تهیه می شود و به تصویب رئیس قوه قضاییه می رسد.
مشاهده ماده 549 قانون آیین دادرسی کیفریماده 476 ـ درخواست اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور تسلیم می شود. این مرجع پس از احراز انطباق موضوع درخواست با یکی از موارد موضوع ماده (474) این قانون با تجویز اعاده دادرسی رسیدگی مجدد را به دادگاه هم عرض دادگاه صادرکننده حکم قطعی ارجاع می دهد و در غیر این صورت قرار رد اعاده دادرسی صادر می نماید.
مشاهده ماده 476 قانون آیین دادرسی کیفریماده 480 ـ هرگاه دادگاه پس از رسیدگی ماهوی درخواست اعاده دادرسی را وارد تشخیص دهد حکم مورد اعاده دادرسی را نقض و حکم مقتضی صادر می کند. در صورتی که درخواست اعاده دادرسی راجع به قسمتی از حکم باشد فقط همان قسمت نقض یا اصلاح می شود. حکم دادگاه از حیث تجدید نظر یا فرجام خواهی تابع مقررات مربوط است.
مشاهده ماده 480 قانون آیین دادرسی کیفری