ماده 412 ـ دادگاه اطفال و نوجوانان وقت جلسه رسیدگی را تعیین و به والدین اولیاء یا سرپرست قانونی طفل یا نوجوان وکیل وی و دادستان و شاکی ابلاغ می کند. تبصره 1 ـ هرگاه در موقع رسیدگی سن متهم هجده سال و یا بیشتر باشد وقت دادرسی به متهم یا وکیل او ابلاغ می شود. تبصره 2 ـ در جرایم تعزیری درجه شش هفت و هشت و همچنین در جرایم تعزیری که مجازات قانونی آنها غیر از حبس است هرگاه متهم و والدین یا سرپرست قانونی او و همچنین درصورت داشتن وکیل وکیل او حاضر باشند و درخواست رسیدگی نمایند و موجبات رسیدگی نیز فراهم باشد دادگاه می تواند بدون تعیین وقت رسیدگی و اتخاذ تصمیم نماید.
مشاهده ماده 412 قانون آیین دادرسی کیفریماده 418 ـ در هر مرحله از رسیدگی کیفری احاله پرونده از یک حوزه قضایی به حوزه قضایی دیگر یک استان حسب مورد به درخواست دادستان یا رئیس حوزه قضایی مبدا و موافقت شعبه اول دادگاه تجدید نظر استان و از حوزه قضایی یک استان به استان دیگر به تقاضای همان اشخاص و موافقت دیوان عالی کشور صورت میگیرد. تبصره ـ در مورد جرایم در صلاحیت سازمان قضایی نیروهای مسلح احاله حسب مورد به درخواست دادستان نظامی یا رئیس سازمان قضایی استان با موافقت رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح انجام می شود.
مشاهده ماده 418 قانون آیین دادرسی کیفریماده 415 ـ در جرایمی که رسیدگی به آنها در صلاحیت دادگاه کیفری یک است یا جرایمی که مستلزم پرداخت دیه یا ارش بیش از خمس دیه کامل است و در جرایم تعزیری درجه شش و بالاتر دادسرا و یا دادگاه اطفال و نوجوانان به ولی یا سرپرست قانونی متهم ابلاغ می نماید که برای او وکیل تعیین کند. در صورت عدم تعیین وکیل یا عدم حضور وکیل بدون اعلام عذر موجه در مرجع قضایی برای متهم وکیل تعیین می شود. در جرایم تعزیری درجه هفت و هشت ولی یا سرپرست قانونی طفل یا نوجوان می تواند خود از وی دفاع و یا وکیل تعیین نماید. نوجوان نیز می تواند از خود دفاع کند.
مشاهده ماده 415 قانون آیین دادرسی کیفری