نظریه مشورتی شماره 7/97/2992

نظریه مشورتی شماره 7/97/2992

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/97/2992


شماره نظریه:
7/97/2992

شماره پرونده:
97-186/1-2992

تاریخ نظریه:
1397/11/14

استعلام

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1- چون کل مهره­ها (به جز مهره­های گردن و استخوان دنبالچه) ستون فقرات را تشکیل می­دهند لذا چنانچه
در اثر یک رفتار مرتکب دو یا چند مهره آسیب ببیند (شکسته شود) موردی برای تعیین دیه جهت یکایک مهره­ها نیست و مطابق بندهای ذیل ماده 647  قانون مجازات اسلامی 1392 "دیه شکستگی ستون فقرات" با توجه به نتایج حاصله ازآن تعیین می­شود. 2- اولا: در صورتی که نظریه پزشکی قانونی مبهم بوده و نیاز به اخذ توضیح یا تکمیل نظریه مزبور است و دادگاه از این حیث پرونده را واجد نقص تشخیص دهد؛ باید با لحاظ مواد 163 و 341 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 راسا یا از طریق دادسرا نسبت به رفع نقص اقدام نماید. ثانیا: نظریه پزشکی قانونی برای مراجع قضایی جنبه طریقیت دارد و نه موضوعیت و لذا مرجع قضایی ذی­ربط     می­تواند راسا و یا به درخواست ذی­نفع مطابق ماده 166 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 موضوع را جهت کارشناسی به کارشناسان دیگر ارجاع نماید.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 163 ـ در صورت نقص نظریه کارشناسی یا ضرورت اخذ توضیح از کارشناس بازپرس موارد لازم را در صورت مجلس درج و به کارشناس اعلام می کند و او را برای ادای توضیح دعوت می نماید. در صورتیکه کارشناس بدون عذر موجه در بازپرسی حاضر نشود جلب می شود. تبصره ـ هرگاه پس از اخذ توضیحات بازپرس نظریه کارشناسی را ناقص تشخیص دهد قرار تکمیل آن را صادر و اجرای قرار را به همان کارشناس یا کارشناس دیگر محول می کند.

مشاهده ماده 163 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 341 ـ هرگاه پرونده با کیفرخواست به دادگاه ارجاع شود دادگاه مکلف است بدون تعیین وقت رسیدگی حداکثر ظرف یکماه پرونده را بررسی و چنانچه خود را صالح به رسیدگی نداند یا مورد را از موارد منع یا موقوفی تعقیب تشخیص دهد حسب مورد اتخاذ تصمیم کند. همچنین در صورتی که دادگاه تحقیقات را ناقص بداند یا موارد جدیدی پس از پایان تحقیقات کشف شود که مستلزم انجام تحقیق باشد دادگاه با ذکر دقیق موارد تکمیل تحقیقات را از دادسرای مربوط درخواست یا خود اقدام به تکمیل تحقیقات می کند. در مورد اخیر و همچنین در مواردی که پرونده به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود انجام تحقیقات مقدماتی توسط دادگاه باید طبق مقررات مربوط صورت گیرد.

مشاهده ماده 341 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 166 ـ در صورتی که نظر کارشناس با اوضاع و احوال محقق و معلوم مورد کارشناسی مطابقت نداشته باشد بازپرس نظر کارشناس را به نحو مستدل رد می کند و موضوع را به کارشناس دیگر ارجاع می دهد.

مشاهده ماده 166 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM