نظریه مشورتی شماره 7/97/410

نظریه مشورتی شماره 7/97/410

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/97/410


شماره نظریه:
7/97/410

شماره پرونده:
97-98-410

تاریخ نظریه:
1397/03/09

استعلام
آیا قاضی دادگستری می تواند به عنوان وکیل اتفاقی در پرونده های قضایی اعضای خانواده خود اعم از فرزند یا زوجه یا برادر یا خواهر در مراجع قضایی مداخله نماید یا دارای منع قانونی است چنانچه دارای منع قانونی است منع یا موانع آن چه مواردی است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
اکثریت: با عنایت به بند 2 ماده 10 لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری و اطلاق صدر این ماده که مقرر می دارد «به اشخاص زیر اجازه وکالت داده نمی شود» به نظر می رسد قضات اجازه وکالت به طور مطلق اعم از دائم یا موقت (اتفاقی) را ندارند و اصولا اخذ جواز وکالت اتفاقی برابر آیین نامه مربوط و انجام وکالت در اوقات اداری توسط قاضی به نظر با انجام وظایف و شان قضایی قابل جمع نمی باشد و چون وکالت اتفاقی اصولا امری استثنائی است در مقام تردید باید به قدر متیقن اکتفاء شود. اقلیت: ممنوعیت وکالت برای قضات به موجب بند 2 ماده 105 لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری ناظر به اعطای پروانه وکالت دائم است و با توجه به اطلاق ماده 2 قانون وکالت منصرف از وکالت اتفاقی است. بنابراین وکالت اتفاقی توسط قضات فاقد منع قانونی است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 2 ـ اشخاصی که واجد معلومات کافی برای وکالت باشند ولی شغل آنها وکالت در عدلیه نباشد اگر بخواهند برای اقربای نسبی یا سببی خود تا درجه دوم از طبقه سوم وکالت بنمایند ممکن است به آنها در سال سه نوبت جواز وکالت اتفاقی داده شود.

مشاهده ماده 2 قانون وکالت

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM