نظریه مشورتی شماره 7/96/3202

نظریه مشورتی شماره 7/96/3202

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/96/3202


شماره نظریه:
7/96/3202

شماره پرونده:
96-9/2-2158

تاریخ نظریه:
1396/12/27

استعلام
اگر دادخواست طلاق از جانب زوج باشد و پس از ارجاع به داوری تعیین داوران از سوی زوجین شده باشد داوران منتخب طرفین با دلایل موجه و مستند ادامه زندگی مشترک را به مصلحت آنان و فرزندان آن جامعه بدانند و در این خصوص دادگاه نیز با نظر داوران موافق باشد و دلیل بر رد نظر داوران نداشته باشد آیا می تواند دعوی طلاق زوج را رد کند یا خیر در صورت منفی بودن پاسخ به چه دلیل نمی تواند دادخواست طلاق را رد کند.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
برابر ماده 27 قانون حمایت خانواده 1391 ارجاع به داوری به منظور ایجاد صلح و سازش صورت می گیرد؛ لذا در صورتی که تلاش داوران برای اصلاح ذات البین منتهی به نتیجه نشده باشد؛ ولی داوران همچنان معتقد باشند که امکان سازش وجود دارد باید در نظریه خود راهکارهای لازم را به دادگاه پیشنهاد کنند و پذیرش یا عدم پذیرش این پیشنهادها به تشخیص دادگاه است و در هر صورت چنانچه همه تلاش های لازم برای ایجاد صلح و سازش انجام شود ولی زوج بر طلاق اصرار داشته باشد موجبی برای عدم پذیرش درخواست وی وجود ندارد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 27ـ در کلیه موارد درخواست طلاق به جز طلاق توافقی دادگاه باید به منظور ایجاد صلح و سازش موضوع را به داوری ارجاع کند. دادگاه در این موارد باید با توجه به نظر داوران رای صادر و چنانچه آن را نپذیرد نظریه داوران را با ذکر دلیل رد کند.

مشاهده ماده 27 قانون حمایت از خانواده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM