نظریه مشورتی شماره 7/96/2772

نظریه مشورتی شماره 7/96/2772

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/96/2772


شماره نظریه:
7/96/2772

شماره پرونده:
96-9/2-2011

تاریخ نظریه:
1396/11/11

استعلام
در پرونده های مربوط به اختلافات خانوادگی از نوع طلاق آیا شخص که در جلسه استماع اظهارات گواهان حاضر و مبادرت به بیان اظهارات در مقام گواه نموده می تواند در جریان قرار ارجاع امر به داوری نیز به عنوان داور نظریه خویش را اعلام دارد.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
در فرضی که در پرونده طلاق شخصی بدوا به عنوان گواه در دادگاه خانواده حاضر گردیده است و متعاقبا به عنوان داور معرفی شود در قانون از جمله ماده 28 قانون حمایت خانواده 1391 منعی پیش بینی نشده است؛ لکن شایسته است فردی که در مقام گواه به نفع یکی از زوجین شهادت می دهد دادگاه مشار الیه را به عنوان داور طرف مقابل تعیین نکند.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 28ـ پس از صدور قرار ارجاع امر به داوری هریک از زوجین مکلفند ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ یک نفر از اقارب متاهل خود را که حداقل سی سال داشته و آشنا به مسائل شرعی و خانوادگی و اجتماعی باشد به عنوان داور به دادگاه معرفی کنند. تبصره1ـ محارم زوجه که همسرشان فوت کرده یا از هم جدا شده باشند درصورت وجود سایر شرایط مذکور در این ماده به عنوان داور پذیرفته می شوند. تبصره2ـ درصورت نبود فرد واجد شرایط در بین اقارب یا عدم دسترسی به ایشان یا استنکاف آنان از پذیرش داوری هریک از زوجین می توانند داور خود را از بین افراد واجد صلاحیت دیگر تعیین و معرفی کنند. درصورت امتناع زوجین از معرفی داور یا عدم توانایی آنان دادگاه خود یا به درخواست هریک از طرفین به تعیین داور مبادرت می کند.

مشاهده ماده 28 قانون حمایت از خانواده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM