نظریه مشورتی شماره 2041/96/7

نظریه مشورتی شماره 2041/96/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 2041/96/7


شماره نظریه:
2041/96/7

شماره پرونده:
1542-1/168-96

تاریخ نظریه:
1396/09/01

استعلام
درخصوص مرجع صالح رسیدگی به اعتراض از قرارهای صادره در اجرای ماده 114 قانون آئین دادرسی کیفری 1392 از سوی دادگاه عمومی بخش را پس از طرح موضوع در کمیسیون مربوطه به این مرجع اعلام فرمایند.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
در فرض مطروحه چنانچه قاضی دادگاه بخش در جرایم در صلاحیت دادگاه کیفری دو و در اجرای ماده 114 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 و اصلاحات و الحاقات بعدی (یعنی در مرحله تحقیقات مقدماتی) مبادرت به صدور دستور جلوگیری از فعالیت تمام یا بخشی از امور خدماتی یا تولیدی مربوط به واحدهای موضوع ماده فوق الذکر بنماید تصمیم مزبور با لحاظ تبصره ماده 80 قانون فوق الذکر و تلقی تصمیم یاد شده به قرارهای قابل اعتراض قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر است اما چنانچه قاضی دادگاه بخش در اجرای ماده 337 قانون مارالذکر به جانشینی بازپرس تصمیم فوق الذکر (دستور جلوگیری از فعالیت. ..) را اتخاذ نماید تصمیم مزبور به استناد قسمت اخیر ماده 114 و نیز ماده 271 قانون آیین دادرسی کیفری حسب مورد در صلاحیت دادگاه کیفری یک یا دادگاه کیفری دو (درصورتی که در حوزه قضایی دادسرا دادگاه کیفری یک تشکیل نشده باشد) خواهد بود.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 114 ـ جلوگیری از فعالیت تمام یا بخشی از امورخدماتی یا تولیدی از قبیل امورتجارتی کشاورزی فعالیت کارگاهها کارخانهها و شرکتهای تجارتی و تعاونیها و مانند آن ممنوع است مگر در مواردی که حسب قرائن معقول و ادله مثبته ادامه این فعالیت متضمن ارتکاب اعمال مجرمانه‏ای باشد که مضر به سلامت مخل امنیت جامعه و یا نظم عمومی باشد که در این صورت بازپرس مکلف است با اطلاع دادستان حسب مورد از آن بخش از فعالیت مذکور جلوگیری و ادله یادشده را در تصمیم خود قید کند. این تصمیم ظرف پنج روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه کیفری است.

مشاهده ماده 114 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 271 ـ مرجع حل اختلاف بین دادستان و بازپرس و رسیدگی به اعتراض شاکی یا متهم نسبت به قرارهای قابل اعتراض با دادگاهی است که صلاحیت رسیدگی به آن اتهام را دارد. چنانچه دادگاه انقلاب یا دادگاه کیفری یک در حوزه قضایی دادسرا تشکیل نشده باشد دادگاه کیفری دو محل صالح به رسیدگی است.

مشاهده ماده 271 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM