نظریه مشورتی شماره 2988/95/7

نظریه مشورتی شماره 2988/95/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 2988/95/7


شماره نظریه:
2988/95/7

شماره پرونده:
1873-1/168-95

تاریخ نظریه:
1395/11/20

استعلام
با توجه به بند ب ماده27 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز که اشعار می¬دارد (در صورتی که کالاهای قاچاق مکشوفه شامل مواد و فرآورده¬های خوراکیآشامیدنیآرایشی بهداشتی باشد مرجع رسیدگی کننده مکلف است نسبت به استعلام مجوز مصرف انسانی کالاهای مذکور اقدام و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی موظف است ظرف10 روز به این استعلام پاسخ دهد..)آیا مرجع رسیدگی کننده می¬تواند جهت تسریع در امور استعلام از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی را به ضابط و مرجع کشف تفویض نماید؟ ودر صورت پاسخ مثبت هزینه های استعلام با کدام مرجع می باشد

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
اولا: با لحاظ بند ب ماده 27 و مواد 46 و 51 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز 1392 مرجع رسیدگی به جرایم و تخلفات قاچاق کالا و ارز می تواند راسا و یا با صدور دستور به ضابطان نسبت به استعلام مجوز مصرف انسانی کالاهای موضوع بند ب ماده 27 قانون فوق الذکر از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اقدام نماید. ثانیا: برابر بند ب ماده 27 قانون فوق الذکر وظیفه ای برای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از حیث حفظ حقوق عمومی پیش بینی کرده است که وزارت مذکور مکلف به انجام آن است و اجرای این وظیفه مستلزم دریافت هزینه ای جهت انجام آن نمی باشد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 27ـ هر شخص حقیقی یا حقوقی که اقدام به واردات و صادرات دارو مکملها ملزومات و تجهیزات پزشکی مواد و فرآورده های خوراکی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی بدون انجام تشریفات قانونی نماید به مجازات کالاهای قاچاق به شرح زیر محکوم می شود. این مجازات مانع از پرداخت دیه و خسارت های وارده نیست: الف ـ قاچاق مواد و فرآورده های دارویی فرآورده های زیستی (بیولوژیک) مکملها ملزومات و تجهیزات پزشکی مشمول مجازات قاچاق کالاهای ممنوع موضوع ماده (22) این قانون می باشد. (اصلاحی 21/07/1394) ب ـ در صورتی که کالای قاچاق مکشوفه شامل مواد و فرآورده های خوراکی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی باشد مرجع رسیدگی کننده مکلف است نسبت به استعلام مجوز مصرف انسانی کالاهای مذکور اقدام و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی موظف است ظرف ده روز به این استعلام پاسخ دهد. هرگاه کالای مکشوفه مذکور موفق به اخذ مجوزهای بهداشتی و درمانی در خصوص مصرف انسانی گردد جرم قاچاق مشمول مجازات مندرج در بند(ب) ماده (18) این قانون خواهد شد و در غیر این صورت کالای مکشوفه کالای تقلبی فاسد تاریخ مصرف گذشته و یا مضر به سلامت مردم شناخته شده و مشمول مجازات قاچاق کالاهای ممنوع می باشد. تبصره 1ـ ساخت حمل نگهداری عرضه یا فروش محصولات فوق نیز مشمول مجازات ها و احکام مقرر در این ماده می باشد. (اصلاحی 21/07/1394) تبصره 2ـ آئین نامه اجرائی این ماده درمورد چگونگی اجراء و میزان لازم از کالا برای استعلام مجوز مصرف انسانی با پیشنهاد وزارتخانه های بهداشت درمان و آموزش پزشکی صنعت معدن و تجارت و ستاد تهیه می شود و حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون به تصویب هیات وزیران می رسد.

مشاهده ماده 27 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

ماده 46ـ در کلیه مواردی که سازمان تعزیرات حکومتی صالح به رسیدگی است شعب تعزیرات حکومتی همان اختیار مراجع قضائی در رسیدگی به پرونده‏های مزبور را دارند جز در مواردی که در این قانون به ضرورت اخذ دستور مقام قضائی تصریح شده است. تبصره 1ـ اعضای شعب ویژه رسیدگی به پرونده‏های قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی به جز در موارد اثبات سوءنیت یا ارتکاب اعمالی که در قانون جرم است در رابطه با ایفای وظایف قانونی در آراء صادره تحت تعقیب قضائی قرار نمی گیرند. تبصره 2ـ به کلیه اتهامات روسا و اعضای شعب سازمان تعزیرات حکومتی که در مقام رسیدگی به پرونده‏های قاچاق کالا و ارز مرتکب می شوند در دادسرا و دادگاههای مرکز رسیدگی می شود.

مشاهده ماده 46 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

ماده 51 ـ در کلیه مواردی که شرایط و ضوابط دادرسی در این قانون پیش بینی نشده است مطابق قانون آئین دادرسی کیفری رفتار می شود.

مشاهده ماده 51 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM