نظریه مشورتی شماره 2345/95/7

نظریه مشورتی شماره 2345/95/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 2345/95/7


شماره نظریه:
2345/95/7

شماره پرونده:
681-1/168-95

تاریخ نظریه:
1395/09/23

استعلام
با توجه به منطوق ماده 415 قانون آیین دادرسی کیفری در رسیدگی به جرائم اطفال آیا حضور وکیل متهم در مرحله دادسرا جهت اخذ تحقیقات از متهم ضروری است؟ به عبارتی عدم حضور وکیل مدافع متهم در مرحله تحقیقات موجب بی اعتباری تحقیقات است یا خیر؟ چنانچه این امر در دادسرا صورت نگرفته باشد آیا دادگاه اطفال می تواند در راستای اعمال این ماده راسا وکیل متهم را تعیین و سپس رسیدگی و حکم صادر نماید؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با توجه به صراحت ماده 415 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 در جرایمی که رسیدگی به آنها در صلاحیت دادگاه کیفری یک است یا جرایمی که مستلزم پرداخت دیه یا ارش بیش از خمس دیه کامل است و در جرایم تعزیری درجه 6 و بالاتر تحقیقات در دادسرا یا دادگاه اطفال و نوجوانان باید با حضور وکیل تعیینی یا تسخیری باشد و در این وضعیت انجام تحقیقات مقدماتی بدون حضور وکیل باعث بی¬اعتباری تحقیقات نیست؛ بلکه با اتخاذ ملاک از تبصره یک ماده 190 قانون فوق¬الذکر تخلف انتظامی است و در صورت عدم رعایت این امر در دادسرا دادگاه اطفال می¬تواند با تعیین وکیل اقدام به رسیدگی و صدور حکم نماید.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 415 ـ در جرایمی که رسیدگی به آنها در صلاحیت دادگاه کیفری یک است یا جرایمی که مستلزم پرداخت دیه یا ارش بیش از خمس دیه کامل است و در جرایم تعزیری درجه شش و بالاتر دادسرا و یا دادگاه اطفال و نوجوانان به ولی یا سرپرست قانونی متهم ابلاغ می نماید که برای او وکیل تعیین کند. در صورت عدم تعیین وکیل یا عدم حضور وکیل بدون اعلام عذر موجه در مرجع قضایی برای متهم وکیل تعیین می شود. در جرایم تعزیری درجه هفت و هشت ولی یا سرپرست قانونی طفل یا نوجوان می تواند خود از وی دفاع و یا وکیل تعیین نماید. نوجوان نیز می تواند از خود دفاع کند.

مشاهده ماده 415 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM