6378 نشست
پرسش: با توجه به ماده 15 قانون کاهش مجازات تعزیری مصوب 1399 در تعدد جرم سرقت (به عنوان مثال سه فقره سرقت تعزیری مشمول ماده 656 قانون مجازات اسلامی) در صورتیکه ارزش اموال مسروقه کمتر از مبلغ دویست میلیون ریال باشد و متهم دارای سابقه محکومیت کیفری موثر نباشد اما شکات اعلام گذشت ننموده باشند آیا برای اعمال قاعده تعدد جرم سقف مجازات باید همان سه سال در نظر...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: چنانچه قرار وثیقه در دادسرا منتهی به بازداشت متهم گردد و متهم نسبت به آن اعتراض نماید و نظر دادگاه مبنی بر تایید اصل قرار و نامتناسب بودن مبلغ قرار مذکور باشد. آیا دادگاه می تواند مبلغ قرار را به نحو متناسب برای دادسرا مشخص نماید یا صرفا دادگاه می بایست به نامتناسب بودن مبلغ قرار تصریح و تعیین مبلغ متناسب را به دادسرا واگذار نماید؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: شخصی در شهرستان مینودشت به موجب دادنامه غیابی به اتهام توهین به تحمل سی ضربه شلاق تعزیری محکوم گردیده است؛ همچنین نامبرده در شهرستان گنبد کاووس نیز به موجب دادنامه غیابی بابت بزه خیانت در امانت به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم گردیده است. پرونده ها پس از قطعیت در راستای اعمال ماده 510 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در محاکم کیفری دو شهرستان...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: آقای الف به اتهام کلاهبرداری رایانه ای و تحصیل مال از طریق نامشروع به 5 سال حبس ( با رعایت ماده 134 قانون مجازات اسلامی ) و 29 میلیار تومان رد مال محکوم شده است.
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: در فرضی که قلع و قمع طبق تبصره 2 ماده 10 قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها راسا توسط مامورین جهاد کشاورزی انجام شده باشد در پرونده کیفری آیا دادگاه نسبت به این موضوع مجددا اظهارنظر می نماید یا خیر؟ (باتوجه به رای وحدت رویه 707 که قلع و قمع جزء لاینفک رای دادگاه است)
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: با توجه به این که یکی از شرایط شروع به تعقیب جرایم منافی عفت وفق ماده 102 قانون آیین دادرسی کیفری وجود شاکی خصوصی ذی سمت است چنانچه شاکی طرح شکایت نموده باشد و در اثنای تحقیقات از شکایت خود صرف نظر و اعلام گذشت نماید آیا دادگاه باید قرار موقوفی تعقیب صادر نماید یا این که در ماهیت امر اتخاذ تصمیم نماید؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: در مواردی که شخصی بدون انگیزه دفاع به شخص دیگری آسیبی وارد می نماید و اتفاقا تمامی شرایط دفاع مشروع در آن شرایط موجود بوده ولی ضارب از آن بی اطلاع است و در واقع قصد ایراد ضرب و جرح داشته آیا مورد مشمول مقررات دفاع مشروع است؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: در صورتیکه شاکی همزمان با طرح دعوی کیفری دعوی حقوقی مبنی بر پرداخت اجرت المثل مال (موضوع جرم) در شعبه حقوقی مطرح نماید و هر دو منجر به صدور رای قطعی در حق شاکی (و خواهان) گردد؛ آیا در صورتیکه وثیقه گذار در دعوی کیفری متهم را حاضر ننموده و دستور ضبط وثیقه صادر (توسط دادستان) و قطعی شده باشد از محل وثیقه می توان اجرت المثل را به محکوم له پرداخت نمود...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: درخصوص محکومین به قصاص نفس که در راستای ماده 612 قانون مجازات اسلامی (باب تعزیرات) به حبس محکوم می شوند آیا مدت مجازات تبعی محکوم علیه با توجه به محکومیت اولیه به قصاص مشمول بند الف ماده 25 قانون مجازات اسلامی است یا حسب میزان حبس تعیین شده مشمول بند ب یا پ ماده مذکور می شود؟ به عبارت دیگر آیا توقف اجرای حکم اصلی موضوع بند الف ماده 25 مواردی مانند...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: در صورتی که نوجوانی مرتکب جرم درجه 6 گردد و وکیل معرفی ننموده باشد با توجه به اینکه در مورد اطفال در هر حال رای حضوری است آیا می توان در مورد نوجوان نیز در هر حال حضوری دانست؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: خواهان در شورای حل اختلاف تامین دلیل اخذ نموده و کارشناس رسمی در قالب تامین دلیل اظهار نموده است. نظریه کارشناسی (تامین دلیل) به طرفین ابلاغ شده خوانده در موعد قانونی به آن معترض و تقاضای ارجاع به کارشناسی مجدد نموده است. آیا دادگاه باید موضوع را به هیئت کارشناسی ارجاع دهد یا به کارشناسی منفرد؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: در مواردی که سلاح دارای پروانه حمل و نگهداری در ید فردی غیر از دارنده پروانه کشف می گردد و فرد مزبور به موجب قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز مصوب 1390 به جرم حمل یا نگهداری غیرمجاز سلاح محکوم می شود با توجه به اینکه سلاح دارای پروانه حمل و نگهداری می باشد آیا باید در اجرای ماده 18 آن قانون سلاح به نفع دولت ضبط شود...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: آیا مجازات تجاوز به عنف مرد مسلمان به زن کافر ( خدا ناباورانی مانند بوداییان ) مانند مجازات تجاوز به زن مسلمان قتل متجاوز است؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: چنانچه شخصی چندین امضاء را ذیل یک سند جعل نماید و یکی از بزه دیدگان طرح شکایت نماید و بزهکار تحت تعقیب قرار گیرد و محکوم شود و حکم نیز اجرا شود؛ آیا سایر اشخاصی که امضاء ایشان جعل شده است امکان طرح دعوا برایشان فراهم است یا خیر؟ آیا موضوع واجد اعتبار امر مختوم کیفری است ؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: چنانچه در دعوی حقوقی یکی از خواندگان محجور بوده و این حجر سبب قرار توقف دادرسی شود اجرای تکلیف مقرر در ماده 1222 قانون مدنی و مواد 55 و 56 قانون امور حسبی در خصوص تعیین قیم موقت توسط مدعی العموم به چه صورت می باشد؟ چنانچه خواندگان تمایلی به اعلام قبول قیمومیت راجع به محجور نداشته باشند تکلیف دادستان چیست؟ آیا می توان جهت مقابله با اطاله دادرسی کسی...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: شخص الف برای تمیز کردن منزل ب وارد منزل ایشان می شود لکن ب فراموش می کند که به الف اعلام نماید آسانسور نصب نشده و چاله باز است؛ الف در چاله سقوط و فوت می نماید؛ با محرز بودن تقصیر ب آیا موضوع جنبه ی عمومی دارد؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: چنانچه اشخاصی اقدام به دلالی از طریق کفالت های متعدد یا تودیع وثیقه به طور مکرر در مراجع قضایی نمایند آیا مرتکب عنوان مجرمانه ای شده اند یا خیر؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: آیا اپیدمی یا همه گیری کرونا ویروس عذر موجه محسوب می گردد یا خیر؟ تاثیر این همه گیری ویروس بر دستورات صادره از ناحیه ی دادسرا چیست؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: پس از معرفی محکوم علیه به زندان پیشنهاد آزادی وی تحت نظارت سامانه الکترونیکی به دادگاه اعلام و حکم به آزادی وی تحت نظارت با نصب پابند الکترونیکی صادر می گردد. پس از آن محکوم علیه جهت نصب به مرکز مربوطه معرفی اما بنا بر اعلام مرکز در حال حاضر پابند جهت نصب وجود ندارد. حال با توجه به این وضعیت تکلیف اجرای احکام چه می باشد؟ آیا باید دستور آزادی وی را...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: با توجه به ذیل تبصره 1 ماده 14 قانون چک آیا اطلاق ماده شامل مواردی هم می شود که حساب فاقد موجودی بوده و با این حال صادر کننده چک اقدام به صدور دستور عدم پرداخت می کند؟ به عبارت دیگر ذیل تبصره ماده 14 دلالت بر این دارد که جرم مندرج در ماده مذکور زمانی محقق می شود که چک دارای موجودی کافی نبوده باشد؟ یا اینکه دستور عدم پرداخت وجه چکی که فاقد موجودی...
مشاهده متن کامل نشست قضایی