6378 نشست
پرسش: با عنایت به تصویب قانون کاهش حبس تعزیری مصوب 1399 و نظر به ماده 11 و تبصره آن از همان قانون مبنی بر نصف شدن مجازات جرائم تعزیری درجات 4 تا 8 مقرر در قانون لذا حسب مراتب و با توجه به میزان مجازات حبس تعزیری بزه تصرف عدوانی (مزاحمت و ممانعت از حق) موضوع ماده 690 قانون تعزیرات 1375 که به 15 روز تا شش ماه حبس تقلیل پیدا کرده است با در نظر گرفتن ماده...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: در حوادث رانندگی منجر به ایراد صدمه عمدی که علاوه بر راننده مقصر درصدی از تقصیر متوجه والدین طفل نیز می باشد آیا ولی قهری طفل نسبت به درصدی از تقصیر که متوجه وی نیست می تواند شکایت نمایند و یا از حیث اینکه چون خود وی نیز مرتکب جرم شده و یا مداخله در آن داشته حق شکایت کیفری نسبت به مطالبه دیه فرزند صغیر خود را ندارد و دادستان می بایست شخصی را به...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: در ماده 1 قانون مجازات اشخاصی که مال غیر را به عوض مال خود معرفی می نمایند مراد از خسارت چیست؟ یعنی در جریانی که محکوم علیه مال ثالث را به عنوان مال خود به اجرای احکام معرفی و در مزایده به فروش رسیده است پس از قطعی شدن موضوع که مال به دیگری تعلق داشته است و صاحب مال معترض می گردد با توجه به اینکه طبق ماده فوق که محکوم له مسئول خسارات وارده بر صاحب...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: در صورت تعدد شاکی و تعدد موضوع شکایت هزینه های دادرسی آن به چه صورت است؟ (یک هزینه دادرسی پرداخت می شود یا چند هزینه)؟ نسبت به تعداد موضوع شکایت است یا نسبت به تعداد شاکی؟همین سوال در مرحله شکایت از رای مطرح است؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: با عنایت به مواد 31 از قانون اصلاحی قانون مبارزه با مواد مخدر و الحاق موادی به آن و ماده 60 از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مواد 529 530 قانون آیین دادرسی کیفری آیا دعوی تقسیط از پرداخت جزای نقدی درخصوص جرایم موضوع قانون مبارزه با مواد مخدر و قانون قاچاق کالا و ارز قابلیت استماع را دارد؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: اگر بین بازپرس و دادستان در خصوص عمدی بودن قتل یا شبه عمدی بودن آن اختلاف نظر وجود داشته باشد حل اختلاف در این خصوص با چه مرجعی می باشد؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: حسب ماده 459 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 دادگاه تجدید نظر اختیار تخفیف در مجازات محکوم علیه علی رغم عدم اعتراض محکوم علیه را دارد.
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: چنانچه اعضاء هیات امنای مسجد بعد از دوره خود و با استفاده از مهر هیات امنا نسبت به صدور گزارش برای مرجع قضایی اقدام نمایند آیا مرتکب بزه شده اند؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: در صورتی که در پرونده تجاوز به عنف طبق رای کمیسیون عفو مجازات اعدام به حبس ابد تبدیل گردد آیا این حبس ابد حدی محسوب یا غیرحدی بوده و مشمول ماده 3 قانون کاهش مجازات حبس مصوب 99 که بیان می کند " تمام حبس های ابد غیرحدی مقرر در قانون به حبس درجه یک تبدیل می شود" می گردد؟ دوما آیا حبس ابد موضوع این پرونده مشمول مقررات آزادی مشروط می گردد یا خیر؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: مستند به ماده 104 اصلاحی قانون مجازات اسلامی حداقل و حداکثر مجازات بزه سرقت در فرضی که قابل گذشت است به نصف تقلیل یافته است حال در فرضی که بزه به لحاظ وجود سابقه موثر کیفری یا نصاب بالاتر از دویست میلیون ریال قابل گذشت نیست آیا همان مجازات قانونی سابق به قوت خود باقی است یا اینکه صرف نظر از عدم تاثیر گذشت در تعقیب مجازات قانونی تقلیل یافته است؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: آیا زمانی که شرکت بیمه از پرداخت دیه خودداری می نماید می توانیم از یک سو علیه شرکت بیمه اعلام جرم و از دیگر سو دیه را از حساب شرکت بیمه برداشت کنیم؟ به عبارت دیگر آیا برای عدم اجرای دستور مقام قضایی توسط شرکتهای بیمه (درخصوص استنکاف از پرداخت دیه) ضمانت اجرای قانونی وجود دارد؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: با توجه به استجازه ریاست محترم قوه قضاییه از مقام معظم رهبری در خصوص جرایم و مفاسد اقتصادی و ترتیبات خاص پیش بینی شده برای رسیدگی به جرایم مذکور آیا قانون کاهش مجازات حبس تعزیری در مورد جرایم و مفاسد اقتصادی نیز اعمال می شود یا خیر؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: حکم مندرج در ماده 106 قانون مجازات اسلامی مبنی بر سقوط حق شکایت کیفری شاکی در صورت عدم طرح شکایت در جرایم تعزیری قابل گذشت ظرف مدت یک سال از تاریخ اطلاع از وقوع جرم آیا شامل جرایم مستمر مانند تصرف عدوانی ممانعت از حق یا مزاحمت ملکی نیز می شود یا خیر؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: آیا تخفیف مجازات منعکس در ماده 37 قانون اصلاحی قانون مجازات اسلامی (مصوب 1399) شامل مجازات های تعزیری مندرج در قانون مبارزه با مواد مخدر (و اصلاحات بعدی) نیز می شود؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: در جرایمی که تحقیقات مقدماتی انحصارا بر عهده بازپرس است در صورتی که دادیار اشتباها تحقیقات را انجام دهد و در هنگام صدور قرار نهایی متوجه عدم صلاحیت خود شود و متعاقبا پرونده را به شعبه بازپرسی ارسال نماید در این حالت آیا تحقیقات و تصمیمات قضایی دادیار برای بازپرس معتبر می باشد یا خیر؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: با عنایت به متن ماده 596 قانون مجازات اسلامی که بیان داشته: «هر کس با استفاده از ضعف نفس شخصی یا هوی و هوس او یا حوائج شخصی افراد غیر رشید به ضرر او نوشته یا سندی اعم از تجاری یا غیر تجاری از قبیل برات سفته چک حواله قبض و مفاصا حساب و یا هرگونه نوشته ای که موجب التزام وی یا برائت ذمه گیرنده سند یا هر شخص دیگر می شود به هر نحو تحصیل نماید به جبران...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: چنانچه شاکی خصوصی در پرونده کیفری و در دادگاه کیفری دادخواست ضرر و زیان ناشی از جرم تقدیم نماید و متهم (خوانده دعوی) دادخواست جلب شخص ثالث را مطرح نماید؛ آیا دادگاه کیفری صلاحیت رسیدگی به دادخواست جلب ثالث مطرح شده توسط متهم را دارد یا خیر؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: شخصی در شهرستان سقز مظنون به ارتکاب قتل عمد شده است و بازپرس پس از انجام تحقیقات مقدماتی به علت عدم احراز سوء نیت موضوع را قتل عمد ندانسته و قرار منع تعقیب صادر می نماید و قرار صادره به تایید دادستان می رسد و به لحاظ این که در شهرستان سقز دادگاه کیفری یک وجود ندارد دادگاه کیفری دو به جانشینی از آن با قرار منع تعقیب صادره مخالفت نموده و اعتقاد به...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: آیا ورثه می توانند به قائم مقامی از مورث مطالبه خسارت ناشی از ضرر معنوی را مطالبه کنند ؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: شخصی شکایتی بدین شرح مطرح نموده که فردی از طریق تماس تلفنی بیان داشته در قرعه کشی شرکت همراه اول برنده مقداری وجه نقد شده اید و نیاز است به عابر بانک مراجعه و عملیاتی را انجام دهید و شاکی با حضور در دستگاه عابر بانک اقدام به انتقال مبلغی به حساب بزهکار می نماید.حساب شاکی در شهر فاروج و حساب بزهکار در شهر تهران افتتاح گردیده و تلفن تماس گیرنده نیز...
مشاهده متن کامل نشست قضایی