نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1392/02/03

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر ساری

موضوع:
بررسی ماده 29 قانون حمایت خانواده

پرسش:
آیا هنگامی که طلاق توسط زوجه مطرح شود دادگاه مکلف است نسبت به جهیزیه مهر نفقه زوجه و.. . اظهارنظر نماید؟ آیا درخواست مهر جهیزیه نفقه و.. . که ضمن طلاق درخواست مطرح می شود نیاز به تقدیم دادخواست و ابطال تمبر است؟

نظر هیئت عالی:
بنا به صراحت ماده 29 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 دادگاه ضمن رای طلاق موظف است نسبت به حقوق مالی زوجه از جمله مهر جهیزیه نفقه زوجه اطفال و غیره تعیین تکلیف نماید و این موضوع مستلزم تقدیم دادخواست از ناحیه زوجه و یا پرداخت هزینه دادرسی امور مالی مذکور نمی باشد. لذا نظر اتفاقی نشست قضایی ساری مورد تایید است.

نظر اتفاقی:
نکته اول همان طور که قاضی خانواده در پرونده طلاق توافقی و طلاقی که از طرف مرد درخواست می شود مکلف است راجع به حقوق دیگر مثل مهر نفقه و جهیزیه و.. . اظهارنظر نماید. در زمانی که زن درخواست کننده طلاق باشد نیز مکلف است موارد مذکور را تعیین تکلیف نماید و نیازی به دادخواست مستقل و ابطال تمبر نیست. در واقع نظر قانونگذار این است که در پرونده طلاق کلیه جوانب بررسی تا از طرح دعاوی متعدد جلوگیری شود.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 29ـ دادگاه ضمن رای خود با توجه به شروط ضمن عقد و مندرجات سند ازدواج تکلیف جهیزیه مهریه و نفقه زوجه اطفال و حمل را معین و همچنین اجرت المثل ایام زوجیت طرفین مطابق تبصره ماده (336) قانون مدنی تعیین و در مورد چگونگی حضانت و نگهداری اطفال و نحوه پرداخت هزینه های حضانت و نگهداری تصمیم مقتضی اتخاذ می کند. همچنین دادگاه باید با توجه به وابستگی عاطفی و مصلحت طفل ترتیب زمان و مکان ملاقات وی با پدر و مادر و سایر بستگان را تعیین کند. ثبت طلاق موکول به تادیه حقوق مالی زوجه است. طلاق درصورت رضایت زوجه یا صدور حکم قطعی دایر بر اعسار زوج یا تقسیط محکوم به نیز ثبت می شود. در هرحال هرگاه زن بدون دریافت حقوق مذکور به ثبت طلاق رضایت دهد می تواند پس از ثبت طلاق برای دریافت این حقوق از طریق اجرای احکام دادگستری مطابق مقررات مربوط اقدام کند.

مشاهده ماده 29 قانون حمایت از خانواده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM