نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1380/08/20

برگزار شده توسط:
استان خراسان رضوی/ شهر جغتای

موضوع:
بار اثبات دعوا در مورد مدخوله یا غیرمدخوله بودن زوجه

پرسش:
اگر مردی جهت طلاق همسرش تقاضابدهدو اینکه همسرش مدخوله است یا غیر مدخوله مشخص نباشد و پرده بکارت نیز از نوع ارتجاعی بوده که دخول یا عدم دخول رانتوان ثابت کرد؛ آیا اثبات این امر با مرد است یا زن؟

نظر هیئت عالی:
به موجب ماده 1082 قانون مدنـی به مـجرد وقوع عقـد نکـاح زن مالک مهر می شود؛ از طرفی اقتضای عقد ازدواج با رفتن زن به خانه ی شوهر نزدیکی و دخول است در مورد سوال های مطروحه با عنایت به مقررات ماده قانونی مرقوم در صورتی که مرد یا زن تقاضای طلاق کنند و تقاضا مورد اجابت واقع و حکم به جدایی داده شود چون زن مستحق مطالبه تمام مهر است این جا مدعی فقط زوج است که برای عدم پرداخت کل مهر و تادیه نصف آن به عدم دخول متوسل می شود چون در واقع مدعی عدم دخول است اثبات آن نیز بنابه قاعده البینه علی المدعی به عهده او است.

نظر اتفاقی:
از مواد 1082 و 1092 قانون مدنی می توان دریافت که به مجرد عقد زن مالک مهر است و باید تمام مهر به زوجه پرداخت شود و در هر دو فرض سوال مرد باید ثابت کند که همسرش غیر مدخوله است.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی

کلمات کلیدی:

مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 1082 - به مجرد عقد زن مالک مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید. تبصره - چنانچه مهریه وجه رایج باشد متناسب با تغییر شاخص قیمت سالانه ی زمان تادیه نسبت به سال اجرای عقد که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می گردد محاسبه و پرداخت خواهد شد مگر این که زوجین در حین اجرای عقد به نحو دیگری تراضی کرده باشند.

مشاهده ماده 1082 قانون مدنی

ماده 1092 - هر گاه شوهر قبل از نزدیکی زن خود را طلاق دهد زن مستحق نصف مهر خواهد بود و اگر شوهر بیش از نصف مهر را قبلا داده باشد حق دارد مازاد از نصف را عینا یا مثلا یا قیمتا استرداد کند.

مشاهده ماده 1092 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM